Simone's Kitchen

Snelle regenboogsalade met gepocheerde kip

Snelle regenboogsalade met veel groentes en gepocheerde kip

Heerlijke lunchsalade

Mijn favoriete soort lunch is een flinke salade, zodat ik mijn groente ‘quota’ van die dag meestal al bij de lunch naar binnen heb. En alles wat dan nog extra is, is dan weer mooi meegenomen denk ik altijd.

Regenboogsalade

Deze regenboogsalade maakte ik met gepocheerde kip en een lekker frisse dressing. Dan is het verder eigenlijk alleen een kwestie van de groentes raspen en aanvallen maar. Hier maakte ik hem met wortel, courgette, biet, appel en gepocheerde kip.

Ook trouwens ideaal om restjes kip op te maken of restjes kalkoen of ander vlees dat je nog over hebt van de dag ervoor. Hetzelfde geldt voor de groentes. Ik varieer het naar gelang er nog in mijn koelkast ligt.

Met een nootje

Wil je wat meer crunch aan deze regenboogsalade toe voegen dan is het een goed idee om er bijvoorbeeld een krokant nootje bij te doen of een uitgebakken spekje is ook erg lekker.

Regenboogsalade met kip
Print recept Pin recept
No ratings yet

Regenboogsalade met kip

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • rasp van 1 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Verdeel alle groenten over drie bowls en maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Proef de dressing en als het te zuur is voeg dan nog een theelepeltje honing toe. Serveer de salade meteen.

Deze kipsalade met bleekselderij is ook een favoriet! Of deze vegetarische met ei.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Mmm… Ziet er me een zeer heerlijk salade uit! En dan nog wel met kip 🙂 Eet ik super graag. Helaas (wegens tijdgebrek) eet ik ‘s middags meestal boterhammen… Maar in mijn vakantie maak ik er wel werk van, deze salade wil ik zeker dan eens proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.