Tussen de middag (maar eigenlijk ook wel ’s avonds) is een salade bij mij vaak favoriet. En dan probeer ik er zoveel mogelijk kleur in te stoppen. Met deze snelle regenboogsalade zit je dan in ieder geval goed!

Snelle regenboogsalade met veel groentes en gepocheerde kip

Snelle regenboogsalade

Mijn favoriete lunch is een flinke salade, zodat ik mijn groente ‘quota’ van die dag meestal al bij de lunch naar binnen heb. En alles wat dan nog extra is, is dan weer mooi meegenomen denk ik altijd. En voor mijn groentequota ga ik dan niet uit van de aanbeveling van het voedingscentrum maar ik ga uit van 500 gram groente per dag. Dat is behoorlijk wat, dus je kunt daar niet pas bij het avondeten bij beginnen. Dus voila, de regenboogsalade doet zijn intrede.

Lekker veel kleur

Deze regenboogsalade maakte ik met gepocheerde kip en een lekker frisse dressing. Dan is het verder eigenlijk alleen een kwestie van de groentes raspen en aanvallen maar. Hier maakte ik hem met wortel, courgette, biet, appel en gepocheerde kip. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, kun je courgette prima rauw eten. Ik vind het vaak zelfs lekkerder dan gekookt of gebakken.

De salade is trouwens ideaal om restjes kip op te maken of restjes kalkoen of ander vlees dat je nog over hebt van de dag ervoor. Hetzelfde geldt voor de groentes. Ik varieer het naar gelang er nog in mijn koelkast ligt.

Met een nootje

Wil je wat meer crunch aan deze regenboogsalade toe voegen dan is het een goed idee om er bijvoorbeeld een krokant nootje bij te bakken of een uitgebakken spekje is ook erg lekker. Denk eens aan wat cashewnootjes voor erover, maar ook een gesnipperd bosuitje is heerlijk. Je ziet dat je prima met de salade kunt variëren. Bleekselderij vind ik er ook erg lekker bij. Die rasp ik dan weer niet, maar snij in kleine reepjes.

Ik ben voor de salade nu uitgegaan van drie personen, maar exact ligt het een beetje aan het formaat van je groentes.

Regenboogsalade met kip
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Regenboogsalade met kip

Een goed begin om je groente quota voor de dag op peil te brengen
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Dieetsoort glutenvrij, paleo
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • rasp van 1 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Verdeel alle groenten over drie bowls en maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Proef de dressing en als het te zuur is voeg dan nog een theelepeltje honing toe. Serveer de salade meteen.
Gang: Maaltijdsalade
Keuken: Gezonde keuken
Trefwoord: bieten, courgette, wortel
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 245kcal, Koolhydraten: 18g, Eiwit: 11g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 6g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g, Transvet: 0.1g, Cholesterol: 41mg, Natrium: 154mg, Kalium: 580mg, Vezels: 4g, Suiker: 12g, Vitamine A: 8270IU, Vitamine C: 21mg, Calcium: 41mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Deze kipsalade met bleekselderij is ook een favoriet! Of deze vegetarische met ei.

Delen is fijn!