Snelle regenboogsalade met gepocheerde kip
Tussen de middag (maar eigenlijk ook wel ’s avonds) is een salade bij mij vaak favoriet. En dan probeer ik er zoveel mogelijk kleur in te stoppen. Met deze snelle regenboogsalade zit je dan in ieder geval goed!
Snelle regenboogsalade
Mijn favoriete lunch is een flinke salade, zodat ik mijn groente ‘quota’ van die dag meestal al bij de lunch naar binnen heb. En alles wat dan nog extra is, is dan weer mooi meegenomen denk ik altijd. En voor mijn groentequota ga ik dan niet uit van de aanbeveling van het voedingscentrum maar ik ga uit van 500 gram groente per dag. Dat is behoorlijk wat, dus je kunt daar niet pas bij het avondeten bij beginnen. Dus voila, de regenboogsalade doet zijn intrede.
Lekker veel kleur
Deze regenboogsalade maakte ik met gepocheerde kip en een lekker frisse dressing. Dan is het verder eigenlijk alleen een kwestie van de groentes raspen en aanvallen maar. Hier maakte ik hem met wortel, courgette, biet, appel en gepocheerde kip. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, kun je courgette prima rauw eten. Ik vind het vaak zelfs lekkerder dan gekookt of gebakken.
De salade is trouwens ideaal om restjes kip op te maken of restjes kalkoen of ander vlees dat je nog over hebt van de dag ervoor. Hetzelfde geldt voor de groentes. Ik varieer het naar gelang er nog in mijn koelkast ligt.
Met een nootje
Wil je wat meer crunch aan deze regenboogsalade toe voegen dan is het een goed idee om er bijvoorbeeld een krokant nootje bij te bakken of een uitgebakken spekje is ook erg lekker. Denk eens aan wat cashewnootjes voor erover, maar ook een gesnipperd bosuitje is heerlijk. Je ziet dat je prima met de salade kunt variëren. Bleekselderij vind ik er ook erg lekker bij. Die rasp ik dan weer niet, maar snij in kleine reepjes.
Ik ben voor de salade nu uitgegaan van drie personen, maar exact ligt het een beetje aan het formaat van je groentes.
Regenboogsalade met kip
Ingrediënten
- 1 courgette geraspt
- 2 winterwortels geraspt
- 1 (rauwrode biet geraspt
- 1 appel geraspt
- 150 gr gepocheerde kip geplukt
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 el limoensap
- rasp van 1 limoen
- peper en zout
Instructies
- Verdeel alle groenten over drie bowls en maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Proef de dressing en als het te zuur is voeg dan nog een theelepeltje honing toe. Serveer de salade meteen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Deze kipsalade met bleekselderij is ook een favoriet! Of deze vegetarische met ei.
Mmm… Ziet er me een zeer heerlijk salade uit! En dan nog wel met kip 🙂 Eet ik super graag. Helaas (wegens tijdgebrek) eet ik ’s middags meestal boterhammen… Maar in mijn vakantie maak ik er wel werk van, deze salade wil ik zeker dan eens proberen.
Zeker doen hoor Jennifer. Het is evengoed een makkelijke salade en je kunt de groente al van tevoren raspen. Dat scheelt tijd!