Snelle kip teriyaki met peultjes
Kip Teriyaki met peultjes
Deze lekkere kip teriyaki is snel om te maken en lekker in combinatie met (bloemkool) rijst en lekker veel peultjes.
Gek genoeg eet ik eigenlijk veel te weinig peultjes. Ik kies standaard meestal voor sugar snaps. Die zijn net iets knapperiger maar de smaak van peultjes vind ik wel echt anders. En heel lekker. Dus missie om ze vaker te eten!
Voor de kip teriyaki begin je natuurlijk met het maken van de teriyaki saus. Hiervoor combineer je alle ingrediënten en je laat het geheel even goed pruttelen tot het indikt. Je kunt overigens de knoflook en de gember eerst even aanbakken als je dat liever hebt.
Hiervoor doe je een klein beetje olie in het steelpannetje, je bakt de knoflook en de gember even kort aan. Doe dan pas de overige ingrediënten erbij.
Je kunt ook een grotere hoeveelheid van de teriyakisaus maken. Dat blijft in de koeling twee weken goed. Maar dat hoeft natuurlijk niet om deze kip teriyaki te maken.
Peultjes blancheren
Voor de foto hebben we de peultjes heel gelaten maar als ik ze eet snij ik ze meestal iets kleiner. Dat eet wat praktischer. Blancheer ze voor het wokken wel even in wat kokend water. Ze zijn redelijk snel gaar dus ze hebben niet lang nodig.
Even laten uitlekken en dan bij de rest van de ingredienten in de wok doen.
Ben jij meer fan van sugar snaps dan kun je die ook goed gebruiken hier natuurlijk. Die hebben ietsje langer nodig om te garen dus hou daar rekening mee.
Ik serveer de kip teriyaki vervolgens met bloemkoolrijst en strooi er wat sesamzaadjes overheen om het af te maken. Lekker snel en ideaal voor een doordeweekse maaltijd!
Kip teriyaki wok met peultjes
Ingrediënten
Voor de teriyakisaus
- 60 ml appelsap 4 el
- 3,5 el coconut aminos
- 2 el appelciderazijn
- 1 tl geraspte gember
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 tl arrowroot
Voor de kip teriyaki met peultjes:
- 1 el olijfolie
- 4 kipdijfilet in stukken gesneden
- 80 ml homemade teriyakisaus zie boven
- 200 gram peultjes
- sesamzaad
Instructies
- Maak eerst de teriyaki saus: meng hiervoor alle ingrediënten goed door in een steelpan.
- Verwarm 1 tot 2 minuten op middelhoog vuur, constant roerend met een garde tot de saus licht ingedikt is.
- De saus is in een goed afgesloten pot 2 weken houdbaar in de koelkast.
- Blancheer de peultjes 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een wok.
- Bak de stukken kip goudbruin en gaar.
- Voeg de teriyakisaus en de peultjes toe en wok nog 2 minuten goed door.
- Bestrooi met sesamzaadjes en serveer direct. Lekker met bloemkoolrijst.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.