Voor een doordeweekse dag is dit gerecht van snelle noedels met kip en broccoli ideaal. Even door de wok halen en je gerecht is klaar om te serveren!

Snelle noedels met kip

Snelle noedels met kip

En hebben jullie de paasdagen weer overleefd? Of was het een gevalletje van teveel chocolade eitjes? 😉 Om weer een beetje terug te keren op aarde en weer even wat groente naar binnen te werken heb ik dit makkelijke recept voor je. Ik had hem hier al beloofd en belofte maakt schuld! Ik gebruik hiervoor meestal de glutenvrije King soba noodles. Erg lekker en je hebt geen moment het idee dat je glutenvrij aan het eten bent. In dit geval gebruikte ik de bruine rijst variant. Qua smaak maakt het niet zoveel uit geloof ik. Althans dat heb ik nog niet gemerkt.

Glutenvrije noodles met kip | simoneskitchen.nl

Snelle wokgerechten

Voor een snel doordeweeks gerecht vind ik het sowieso geweldig om een snel wok gerecht zoals deze noedels met kip te maken. Broccoli leent zich daar bij uitstek voor en samen met de paprika en lekker gekruide kip is dit een top gerechtje. O en die bosuitjes die je ziet in de ingrediënten? Die ben ik vergeten om er voor de foto overheen te strooien op het laatste moment. Maar ze horen er wel degelijk bij! Wil je liever vegetarisch dan is dit gerecht makkelijk zonder vlees te bereiden. Je kunt er extra groentes door doen, denk aan wortel of courgette. In plaats van de kip zou je er voor kunnen kiezen om dit te maken met even kort gemarineerde tempeh. Je kunt ook “nep-kipstukjes” gebruiken, maar persoonlijk vind ik tempeh dan lekkerder. Maar kies vooral waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Ook qua kruiden is het makkelijk om de noedels met kip een andere smaak te geven. Hier koos ik voor Thaise kruiden (in zo’n blikje van Jonnie Boer) en dat paste er wonderwel bij. Maar je kunt er ook alleen verse kruiden door doen en aanvullen met wat knoflook bijvoorbeeld.

Noodles met kip | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 8 stemmen

Noedels met kip en groenten

Lekker snel gerecht voor doordeweeks
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr rijstnoedels ik gebruik de glutenvrije bruine rijst noodles van King Soba
  • 1 bosui in ringetjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 200 gr broccoli/bimi
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 1,5 el Thaise wokkruiden
  • peper en zout
  • 1 el olie om te wokken

Instructies

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af en zet even opzij.
  • Verhit een wok met wat olie en bak hierin eerst de kip bruin. Voeg de ui, de paprika en de bimi of broccoli toe. Bestrooi het geheel met de Thaise wokkruiden. Op het laatst voeg je de noodles nog even toe en roerbak deze even kort mee.
  • Serveer de schotel met de bosuitjes erover heen gestrooid
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: broccoli, kip, noedels
Auteur: Simone

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 422kcal, Koolhydraten: 67g, Eiwit: 23g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 48mg, Natrium: 120mg, Kalium: 538mg, Vezels: 8g, Suiker: 5g, Vitamine A: 1295IU, Vitamine C: 86mg, Calcium: 34mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!