Lekker makkelijk: Noodles met kip

Noodles met kip | simoneskitchen.nl

Makkelijk recept van noodles met kip

En hebben jullie de paasdagen weer overleefd? Of was het een gevalletje van teveel chocolade eitjes? 😉 Om weer een beetje terug te keren op aarde en weer even wat groente naar binnen te werken heb ik dit makkelijke recept voor je. Ik had hem hier al beloofd en belofte maakt schuld! Ik gebruik hiervoor meestal de glutenvrije King soba noodles. Erg lekker en je hebt geen moment het idee dat je glutenvrij aan het eten bent. In dit geval gebruikte ik de bruine rijst variant. Qua smaak maakt het niet zoveel uit geloof ik. Althans dat heb ik nog niet gemerkt.

Glutenvrije noodles met kip | simoneskitchen.nl

Snelle wokgerechten

Voor een snel doordeweeks gerecht vind ik het sowieso geweldig om een snel wok gerecht te maken. Broccoli leent zich daar bij uitstek voor en samen met de paprika en lekker gekruide kip is dit een top gerechtje. O en die bosuitjes die je ziet in de ingrediënten? Die ben ik vergeten om er voor de foto overheen te strooien op het laatste moment. Maar ze horen er wel degelijk bij! Wil je liever vegetarisch dan is dit gerecht makkelijk zonder vlees te bereiden. Je kunt er extra groentes door doen, denk aan wortel of courgette en wat dacht je van een topping van geroosterde kikkererwten?

Thaise groenten uit de wok

Soort Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Servings 4 personen
Auteur Simone van den Berg

Ingredienten

  • 300 gr rijstnoedels ik gebruik de glutenvrije bruine rijst noodles van King Soba
  • 1 bosui in ringetjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 200 gr broccoli/bimi
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 1,5 el Thaise wokkruiden
  • peper en zout
  • 1 el olie om te wokken

Instructies

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af en zet even opzij.
  2. Verhit een wok met wat olie en bak hierin eerst de kip bruin. Voeg de ui, de paprika en de bimi of broccoli toe. Bestrooi het geheel met de Thaise wokkruiden. Op het laatst voeg je de noodles nog even toe en roerbak deze even kort mee.
  3. Serveer de schotel met de bosuitjes erover heen gestrooid

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.