Weer een lekker noedelrecept. Dit keer maakte ik noedels met broccoli, gerookte kipfilet en gesmoord radijsblad.

Noedels met broccoli en kip

Noedels met broccoli, gerookte kip en gesmoord radijsblad

Zoals beloofd hier weer een lekker makkelijk recept voor noedels met broccoli en kip. Ik gebruikte hier gerookte kipfilet, maar dit kun je natuurlijk ook aanpassen naar gewone kip. Of runderreepjes. Die passen hier ook prima bij.

Ben je fan van het gemak van noedels voor dagelijks gebruik check dan zeker ook de noedels met aubergine en de pittige noedels met kip die ik vorige maand al maakte.

Welke noedels je gebruikt voor dit recept van noedels met broccoli is een beetje aan jou. Ik gebruikte hier groene thee noedels, die helaas wat minder groen waren als ik had gehoopt. Maar dit is ook heerlijk met mijn favoriete soba noedels.

Noedels met broccoli

Radijsjes

Wat dit noedel recept een beetje bijzonder maakt is het feit dat je het radijsblad gebruikt. Als je de radijsjes gaat kopen zorg dan ook dat je vers loof erbij koopt. Dus niet een verlept bosje uitkiezen. De radijsjes serveer je bij de noedels, maar het loof bak je kort mee in de pan nadat de broccoli gaar is gestoomd.

Super lekker en zorgt ervoor dat je het radijsloof niet weg hoeft te gooien. Als je biologische radijsjes kunt vinden is dat nog beter natuurlijk. Die zijn vaak een stuk pittiger dan de supermarkt versies. Ik vind het jammer dat ze tegenwoordig vaak zo vlak smaken. Beetje pit hoort bij radijs vind ik.

Dressing

De dressing voor de noedels met broccoli bestaat eenvoudig uit een mix van rode peper, limoen, sesamolie en wat zonnebloemolie of olijfolie. Een derde van de dressing gaat door de radijsjes. Die kun je in plakjes snijden of in kwartjes. Het ziet er altijd gezelliger uit als je nog een klein stukje groen aan de radijsjes laat zitten mar dat is natuurlijk geen must.

De rest van de dressing verdeel je over de noedels met broccoli en je serveert het warm. De gerookte kipfilet snij je in plakjes en die leg je op de noedels.

Noedels met broccoli

Noedels met broccoli, gerookte kip en gesmoord radijsblad

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenAziatische keuken

Dit is er weer eentje in de categorie, wat doe ik met overgebleven groen van de radijsjes. De lekkere noedels maak je met broccoli, gerookte kip en gesmoorde radijsbladeren.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram groene thee noedels of volkoren noedels
  • 400 gram broccoli
  • 1 bosje radijs met loof loof gewassen
  • 200 gram gerookte kipfilet biologisch
  • 2 bosuitjes om te serveren

Dressing

  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • Olijfolie

  • Snijd het wit van de bosui in dunne ringetjes, het groen in schuine ringen.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Verhit een beetje olie in een wokpan en bak de roosjes broccoli met het wit van de bosui rondom bruin. Blus af met een scheutje water en doe de deksel op de pan. Laat de broccoliroosjes gaar stomen.
  • Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Als de broccoli gaar is, schep dan het radijsloof erdoor.
  • Was de radijsjes en snijd in partjes.
  • Maak een dressing van fijngehakte rode peper (zonder zaadlijsten), limoenzest en -sap en sesamolie.
  • Meng 1/3 van de dressing door de radijsjes.
  • Giet de noodles af en meng de rest van de sesamdressing erdoor. Doe vervolgens bij de groenten en meng alles goed. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer limoensap en -zest.
  • Rooster de sesamzaadjes kort. Snijd de gerookte kip in plakjes en serveer met de sesamzaadjes op de noodles. Serveer de radijsjes ernaast.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 427kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 24g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudigd onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 32mg | Natrium: 593mg | Kalium: 748mg | Vezels: 4g | Suiker: 2g | Vitamine A: 755IU | Vitamine C: 102mg | Calcium: 125mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Nog meer noedel recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.