Een lekker makkelijk en snel noedelgerecht met pittige noedels met kip en pindasaus. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.

Pittige noedels met kip

Pittige noedels met kip en pindasaus

Het bakje wat hier op de foto staat kocht ik al een hele tijd geleden bij Riviera Maison en dus stond een noedelgerecht al een tijdje op de planning. Sowieso vind ik dat ik vaker noedels moet maken, want als er een gerecht is wat lekker snel en makkelijk is voor doordeweeks dan vind ik dat wel noedels. Dus voila de pittige noedels.

Laat je overigens niet afleiden door de lange lijst met ingredienten. Het lijkt veel maar het valt eigenlijk wel mee. Veel dingen zul je op voorraad hebben en het maakt het gerecht wel echt lekkerder. Maar goed, de definitie van een lastig recept is voor iedereen anders. Hoe dan ook; deze pittige noedels zijn echt de moeite waard om te maken.

Soba noedels

Soba noedels

Ik maakte het noedelrecept dit keer met soba noedels. Ik vind dat lekkere noedels. Soba noedels zijn van boekweit gemaakt, maar let op; soms zit er ook tarwe in. Dus eet je glutenvrij dan is het handig om even goed op de verpakking te kijken. De kleur van de noedels is niet perse heel sexy. Beetje bruinig of grijs. Lastige kleur om te omschrijven. Maar uiteindelijk gaat het om de smaak. En bij de pittige noedels zit alles toch al onder de saus dus die kleur zie je uberhaupt niet meer terug.

Pittige noedels met kip

De pindasaus

Essentieel voor de pittige noedels is natuurlijk die lekkere pindasaus. Vind ik sowieso met noedels hoor, daar hoort een lekkere saus bij. Of een soep. Noedelsoep wordt het dan. Ik hou ervan. Omdat ik toch bezig was in de studio en nog her en der wat ingrediënten over had heb ik trouwens nóg een noedelrecept gemaakt. En bij de toko groene thee noedels gekocht. Die zijn zo mooi! Daar komt dus binnenkort ook weer een noedelrecept van.

Affijn die saus dus. Het is een vrij eenvoudige saus met als basis pindakaas met nootjes. Je kunt uiteraard ook zonder nootjes gebruiken als je die in de kast hebt staan. Het geeft een beetje structuur maar is geen must.

Check ook even na het toevoegen van alle ingrediënten voor de saus of het naar je smaak is. Ik voeg er een halve theelepel chilipoeder aan toe. Meer of minder is natuurlijk ook een optie.

Om te serveren kun je er kroepoek bij serveren, gehakte nootjes, bosuitje of gebakken uitjes.

Pittige noedels met kip
Pittige noedels met kip

Pittige noedels met kip en pindasaus

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenAziatische keuken

Lekker makkelijk en snel voor door de week is dit gerecht van noedels.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 g soba noedels Let op of ze volledig glutenvrij zijn indien belangrijk
  • 150 gr kipfilet in blokjes
  • 2 tl olijfolie
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en zaadjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 gr broccoli in kleine roosjes gebroken
  • 1 el verse gember fijn geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el curry pasta
  • 100 g doperwten diepvries of vers

Pindasaus

  • 75 gr pindakaas met nootjes
  • 1/2 el tomatenpuree
  • ½ citroen sap
  • 1 el gembersiroop
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 el ketjap manis

Serveren met

  • verse koriander
  • gehakte pindas
  • 1 bosuitje in ringetjes

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel goed af zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Blancheer de broccoli even kort en giet dan af.
  • Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de paprika, ui, knoflook, gember en rode peper voor ongeveer 5 minuten of tot zacht. Voeg de komijn en currypasta toe en bak nog even mee tot het begint te geuren. Voeg de broccoli ook toe aan de pan.
  • Doe peper en zout op de blokjes kipfilet en bak deze in een koekenpan gaar en goudbruin. Zet apart.
  • Doe de pindakaas samen met de tomatenpuree en 150 ml water in een kleine steelpan. Roer tot het een geheel vormt. Voeg nu gembersiroop en ketjap en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Doe de doperwten in de wok erbij evenals de kip en de noedels. Schud het geheel even om. Voeg dan een gedeelte van de pindasaus toe. Serveer met verse koriander, bosui en de gehakte pindas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 807kcal | Koolhydraten: 98g | Eiwit: 38g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudigd onverzadigd vet: 10g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 48mg | Natrium: 271mg | Kalium: 1319mg | Vezels: 14g | Suiker: 11g | Vitamine A: 4059IU | Vitamine C: 196mg | Calcium: 164mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer noedelrecepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.