Noodles met snijbiet | simoneskitchen.nl

Snijbiet

Ik kan aan snijbiet moeilijk weerstand bieden. Het is zo mooi en kleurig dat ik elke keer een bos koop (of eigenlijk bestel want ik koop het online) en het dan natuurlijk meteen op moet eten want zoals Tom laatst ook al vertelde in het stuk over snijbiet kun je het niet al te lang bewaren.

Maar wat dan te maken?

Nu heb ik zelf ook nog niet zo heel veel ervaring met snijbiet dus ik moest even flink googlen voor wat inspiratie. Mensen vragen vaak hoe ik dan een recept bedenk en of ik dat dan zo hup uit de duim zuig… Nou ja en nee eigenlijk. In het geval van deze snijbiet was er weinig interessants online te vinden maar ik kwam op gegeven moment een recept tegen met spaghetti, ricotta en snijbiet. De snijbiet die ze daar gebruikten was overigens geen snijbiet maar bietenblad maar dat even terzijde. haha.. Het recept klopte dus al niet maar ik dacht wel he ik heb nog een overdosis noodles in de kast, kan ik daar wat mee? Dus de inspiratie voor dit recept kwam daarvandaan.

Noodles met snijbiet | simoneskitchen.nl

Om eerlijk te zijn was ik eerst op zoek naar spaghetti maar dat had ik niet in huis. Wel dus die overdosis noodles. Die pakte ik inclusief de bos snijbiet, een ui en knoflook. Tot zoverre nog niet zo spannend. Speurend in de koeling zag ik nog spekblokjes liggen dus dat leek me lekker erbij en kwam ik in de kast nog een blik tomatenblokjes tegen.

Verder zoekend door de kasten (er staat nogal wat in) zag ik harissa, chilivlokken en misopasta. Dus besloot ik om de tomatensaus een pittige variant te maken met harissa, chilivlokken en misopasta.

Ik bakte het snijbiet mengsel in een aparte pan (dus de ui, spekjes, knoflook, snijbiet, peper en zout) en de tomatensaus ook apart. Om te kijken of het geheel bij elkaar paste deed ik van beiden een eetlepel in een bakje, even roeren en proeven. Missie geslaagd!

Snijbiet met noodles | simoneskitchen.nl

En zo werd het inspiratierecept, spaghetti met ricotta en bietenblad, uiteindelijk deze pittige noodles met snijbiet en pittige tomatensaus. Ik ben ook superblij met de boeken van Angelique Schmeink ‘Smaakvrienden’ waarin ze groentes en fruit neemt en aangeeft welke combi’s daar lekker mee zijn. Dat is vaak al genoeg om een recept-idee in mijn brein te doen ontspruiten… 🙂

Noodles met snijbiet | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Noodles met snijbiet

Ik gebruikte voor dit recept noodles gemaakt van bruine rijst en amaranth, maar je kunt natuurlijk ook gewone noodles gebruiken. Misopasta kun je vinden bij winkels als ekoplaza of online. Ik heb het nog niet in de supermarkt gezien. Kun je het niet vinden dan kun je het eventueel ook weglaten.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 125 gr noodles
 • 100 gr spekblokjes
 • 1 flinke ui gesnipperd
 • 1 teen knoflook fijn gehakt
 • 1 el olijfolie om te bakken
 • 400 gr tomatenblokjes 1 blikje
 • 1 tl chilivlokken
 • 1/2 el misopaste
 • 1 tl harissa
 • 1 bos snijbiet vergeten te wegen maar ik gok zo ruim een pond
 • 1 bosuitje
 • peper
 • zout

Instructies

 • Begin met het schoonmaken van de snijbiet. Snij de stengels los van de bladeren in een V-vorm (langs de nerf snijden dus) en snij de stengels in plakjes.
 • Rol de bladeren strak op en snij deze ook in plakjes en snij deze dan nog een keer extra doormidden.
 • Neem een grote hapjespan en verhit hierin de olijfolie.
 • Voeg de spekblokjes toe en bak deze even uit. Voeg de ui, knoflook en de snijbietstengels toe en bak dit ongeveer 10 minuten op rustig vuur. Voeg 1 tl chilivlokken toe en peper en zout om het mengsel op smaak te brengen. Voeg de bladeren toe en roerbak mee tot ze slinken.
 • In een steelpannetje doe je de tomatenblokjes met de misopaste en de harissa en kook dit een beetje in zodat de tomatensaus iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper
 • Kook ondertussen de noodles gaar in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 • Meng de tomatensaus met je snijbietmengsel en serveer met de noodles.
Gang: Hoofdgerecht

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!