Knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes en toch maar niet vega

Snijbiet met knoflook | simoneskitchen.nl

Wat???

Ik hoor het je denken, maar ik moet het nu toch wel bekennen… Na een half jaar vegetarisch te hebben gegeten heb ik besloten om toch maar weer ‘gewoon’ te eten. Of nou ja, voor zover ik ooit gewoon eet, want laten we eerlijk zijn: dat varieert hier nogal eens. Dan weer dit, dan weer dat. Maar goed, vega dus niet meer. Niet omdat ik het niet lekker vond en ook niet omdat ik niet meer achter die beslissing sta maar ik mis gewoon de opties. Daar komt dan natuurlijk ook nog bij dat ik nu eenmaal voor mijn werk niet altijd ontkom aan vlees. Ik fotografeer het sowieso natuurlijk nog steeds. Ik ben niet ineens een vegetarische fotograaf geworden… ๐Ÿ™‚

Maar ik ontwikkel ook recepten en dan wordt het ineens een stuk lastiger als je geen vlees meer eet. Maar goed, de ellende in de vleesindustrie blijft en dat vind ik nog steeds verschrikkelijk. Dat maakt het ook wel erg dubbel. Waar ik vroeger niet nadacht als ik een varkenslapje naar binnen werkte kan ik nu niet meer “zomaar” een stukje vlees kopen. Veel verder dan vis en kip ben ik ook nog niet gekomen. Varken en koe vind ik – op de een of andere manier – lastiger. En ook met kip ga ik niet meer naar de plaatselijke super. Die haal ik tegenwoordig via Koopeenkip.nl

Ik koop alleen nog verantwoord vlees en kan ik dat niet vinden (of niet betalen) dan kies ik voor vegetarisch. Want je gaat ook niet ineens van vega naar heel veel vlees. Dus… helaas pindakaas.

Proces

En wie weet, misschien is het ook wel gewoon een soort proces waar ik doorheen moet. En ga ik alsnog steeds meer vega eten, maar voorlopig dus even niet. We zien wel wat de toekomst brengt. Misschien moet ik het ook gewoon eens loslaten en niet zo ingewikkeld doen. Hahaha… Maar ja, dat is mijn middle name..

In de tussentijd blijf ik gewoon alsnog veel vega recepten plaatsen dus niet getreurd.

Zoals dit lekkere recept met snijbiet. Snijbiet is nu typisch zo’n groente die je ten eerste al niet zoveel ziet in de winkels en ten tweede weten veel mensen dan niet zo goed wat ze ermee moeten. Binnenkort schrijft Tom ook nog een stuk over snijbiet en wat je er allemaal mee kunt. Ik heb hier alvast een heel simpel bijgerecht. Lekker!

Print

Knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes

Snijbiet met knoflook | simoneskitchen.nl
  • Author:
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Total Time: 2 hours 20 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Bijgerecht

Ingredients

  • 500 gr snijbiet
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • handje pijnboompitjes, geroosterd
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie

Instructions

  1. Snij de stengels van de snijbiet los van de bladeren. De stengels hebben wat langer nodig in de wok dus handiger om die apart te doen.
  2. Vervolgens snij je de stengels in stukjes en de bladeren rol je even op en snij je vervolgens in repen.
  3. Verhit de wok met de olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook tot glazig. Bak tot glazig en voeg dan de stengels toe van de snijbiet. Roerbak die voor een minuutje of vijf of tot ze knapperig maar wel wat zachter zijn. Voeg het blad toe en bak dit mee tot het blad geslonken is (beetje zoals spinazie)
  4. Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de pijnboompitjes eroverheen.

Hou je van lekker eten? Dan ben je hier aan het goede adres..

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - ook gratis mijn 10 tips om je foodfotografie te verbeteren. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe recepten en foodfotografie nieuws!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

3 comments

  1. Hoi Simone,
    Ik vind knap dat je die beslissing hebt genomen en daar ook openlijk voor uitkomt op je blog. Goed dat je je gevoel hebt volgt. Respect!:) Heb ongeveer dezelfde ervaring, maar dan met volledig plantaardig & suikervrij. Het voelde eerst als een fijne gezonde lifestyle waarbij ik veel energie had totdat ik maar bleef afvallen en een ondergewicht had bereikt waarbij ik me niet meer prettig en gezond voelde. Heb op die manier geprobeerd om aan te komen door meer noten, pasta ed te eten maar werkte helaas niet.
    Het is jammer dat in NL zo in hokjes wordt gedacht of je bent vega / vegan of niet. Ik vind dat ieder gewoon z’n eigen eetstijl moet volgen waar hij/zij zich goed bij voelt zonder daar op afgekeurd/beoordeeld te worden. Maar a fijn. Sorry voor m’n lange bericht :). Je hebt een super leuke blog en ga vooral zo door! X

    • Simone van den Berg

      En daar ben ik het helemaal mee eens! Uiteindelijk is het maar een naam die aan bepaalde eetgewoontes wordt gegeven en het gaat er tenslotte om waar jij je goed bij voelt. Ik heb een tijd terug ook een vegan challenge gedaan en inderdaad is het behoorlijk lastig om dan te zorgen dat je voldoende calorieen binnenkrijgt. Zeker als je voorheen “gewoon” alles at. Hoe dan ook dank je wel voor je reactie!

  2. Pingback: Op de snijplank... Snijbiet | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *