Snijbiet met knoflook | simoneskitchen.nl

Knapperige snijbiet met knoflook

Snijbiet is typisch zo’n groente die je lang niet overal kunt vinden. Ik word blij van de uitbundige kleuren die je soms ziet. De stelen variëren in kleur van geel tot knalrood tot groen. Een feestje op je bord dus.

Deze knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes is makkelijk om te maken en staat binnen no time op tafel.

Niet meer vega

Ik hoor het je denken, maar ik moet het nu toch wel bekennen… Na een half jaar vegetarisch te hebben gegeten heb ik besloten om toch maar weer ‘gewoon’ te eten. Of nou ja, voor zover ik ooit gewoon eet, want laten we eerlijk zijn: dat varieert hier nogal eens. Dan weer dit, dan weer dat.

Maar goed, vega dus niet meer. Niet omdat ik het niet lekker vond en ook niet omdat ik niet meer achter die beslissing sta maar ik mis gewoon de opties. Daar komt dan natuurlijk ook nog bij dat ik nu eenmaal voor mijn werk niet altijd ontkom aan vlees. Ik fotografeer het sowieso natuurlijk nog steeds. Ik ben niet ineens een vegetarische fotograaf geworden… 🙂

Receptontwikkeling

Maar ik ontwikkel ook recepten en dan wordt het ineens een stuk lastiger als je geen vlees meer eet. Maar goed, de ellende in de vleesindustrie blijft en dat vind ik nog steeds verschrikkelijk.

Dat maakt het ook wel erg dubbel. Waar ik vroeger niet nadacht als ik een varkenslapje naar binnen werkte kan ik nu niet meer “zomaar” een stukje vlees kopen. Veel verder dan vis en kip ben ik ook nog niet gekomen. Varken en koe vind ik – op de een of andere manier – lastiger. En ook met kip ga ik niet meer naar de plaatselijke super. Die haal ik tegenwoordig via Koopeenkip.nl

Ik koop alleen nog verantwoord vlees en kan ik dat niet vinden (of niet betalen) dan kies ik voor vegetarisch. Want je gaat ook niet ineens van vega naar heel veel vlees.

Proces

En wie weet, misschien is het ook wel gewoon een soort proces waar ik doorheen moet. En ga ik alsnog steeds meer vega eten, maar voorlopig dus even niet. We zien wel wat de toekomst brengt. Misschien moet ik het ook gewoon eens loslaten en niet zo ingewikkeld doen. Hahaha… Maar ja, dat is mijn middle name..

In de tussentijd blijf ik gewoon alsnog veel vega recepten plaatsen dus niet getreurd.

Zoals dit lekkere recept van snijbiet met knoflook en pijnboompitjes. Snijbiet is nu typisch zo’n groente die je ten eerste al niet zoveel ziet in de winkels en ten tweede weten veel mensen dan niet zo goed wat ze ermee moeten.

Snijbiet met knoflook | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.45 van 9 stemmen

Knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes

Een lekker makkelijk en snel gerecht wat vol zit met smaak!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 1 personen

Ingrediënten

 • 500 gr snijbiet
 • 2 tenen knoflook fijn gehakt
 • 1 ui gesnipperd
 • handje pijnboompitjes geroosterd
 • peper
 • zout
 • 1 el olijfolie

Instructies

 • Snij de stengels van de snijbiet los van de bladeren. De stengels hebben wat langer nodig in de wok dus handiger om die apart te doen.
 • Vervolgens snij je de stengels in stukjes en de bladeren rol je even op en snij je vervolgens in repen.
 • Verhit de wok met de olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook tot glazig. Bak tot glazig en voeg dan de stengels toe van de snijbiet. Roerbak die voor een minuutje of vijf of tot ze knapperig maar wel wat zachter zijn. Voeg het blad toe en bak dit mee tot het blad geslonken is (beetje zoals spinazie)
 • Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de pijnboompitjes eroverheen.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollandse
Trefwoord: snijbiet

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!