Knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes
Dit heerlijke recept met snijbiet maak je eenvoudig en snel met knoflook en pijnboompitjes.
Knapperige snijbiet met knoflook
Snijbiet is typisch zo’n groente die je lang niet overal kunt vinden. Ik word blij van de uitbundige kleuren die je soms ziet. De stelen variëren in kleur van geel tot knalrood tot groen. Een feestje op je bord dus.
Deze knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes is makkelijk om te maken en staat binnen no time op tafel.
Snijbiet recept
Ik koop mijn snijbiet meestal online. Je vindt het niet standaard in de supermarkt, althans hier in de buurt is het wat lastiger om snijbiet te vinden. Ik koop het dus bij Crisp of bij Hofweb, maar je kunt het vaak ook vinden op lokale markten. Onthoud ook dat als je een snijbiet recept wilt gaan maken dat het handig is om de snijbiet niet te lang van tevoren te kopen. Het blijft namelijk niet heel erg lang goed.
Ik hou over het algemeen aan dat het maximaal twee dagen goed blijft in de koeling, maar liever koop je het en eet je de snijbiet direct na aankoop dezelfde dag nog op. Op die manier weet je zeker dat het nog lekker vers is.
Kleurig
Zoals je misschien kunt zien aan de foto was mijn snijbiet dit keer niet zo kleurig. Dat heb je niet altijd in de hand als je het online bestelt. De stengels variëren qua kleur van donkerrood naar wit. In dit geval had ik alleen witte stengels. De smaak is hetzelfde dus dat maakt niet zoveel uit, maar ik vind het altijd wat zonde. Juist die kleur is zo leuk.
Snijbiet is ook nog eens super gezond. Er zit wel wat oxaalzuur in, maar zolang je niet kilo’s snijbiet per week eet is er niet zoveel aan de hand. Oxaalzuur kan binden aan mineralen in je lichaam dus een teveel is niet zo goed. Oxaalzuur zit onder andere ook in rabarber.
Snijbiet met knoflook en pijnboompitjes
Zoals dit lekkere recept van snijbiet met knoflook en pijnboompitjes. Snijbiet is nu typisch zo’n groente die je ten eerste al niet zoveel ziet in de winkels en ten tweede weten veel mensen dan niet zo goed wat ze ermee moeten.
Dit gerecht is heel eenvoudig en is vooral geschikt als bijgerecht. Je kunt snijbiet goed wokken en dat is een van de snelste manieren om deze groente te verwerken. Hou ongeveer 5 minuten aan om te wokken.
Knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes
Ingrediënten
- 500 gr snijbiet
- 2 tenen knoflook fijn gehakt
- 1 ui gesnipperd
- handje pijnboompitjes geroosterd
- peper
- zout
- 1 el olijfolie
Instructies
- Snij de stengels van de snijbiet los van de bladeren. De stengels hebben wat langer nodig in de wok dus handiger om die apart te doen.
- Vervolgens snij je de stengels in stukjes en de bladeren rol je even op en snij je vervolgens in repen.
- Verhit de wok met de olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook tot glazig. Bak tot glazig en voeg dan de stengels toe van de snijbiet. Roerbak die voor een minuutje of vijf of tot ze knapperig maar wel wat zachter zijn. Voeg het blad toe en bak dit mee tot het blad geslonken is (beetje zoals spinazie)
- Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de pijnboompitjes eroverheen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Op de snijplank... Snijbiet | Simone's Kitchen
Hoi Simone,
Ik vind knap dat je die beslissing hebt genomen en daar ook openlijk voor uitkomt op je blog. Goed dat je je gevoel hebt volgt. Respect!:) Heb ongeveer dezelfde ervaring, maar dan met volledig plantaardig & suikervrij. Het voelde eerst als een fijne gezonde lifestyle waarbij ik veel energie had totdat ik maar bleef afvallen en een ondergewicht had bereikt waarbij ik me niet meer prettig en gezond voelde. Heb op die manier geprobeerd om aan te komen door meer noten, pasta ed te eten maar werkte helaas niet.
Het is jammer dat in NL zo in hokjes wordt gedacht of je bent vega / vegan of niet. Ik vind dat ieder gewoon z’n eigen eetstijl moet volgen waar hij/zij zich goed bij voelt zonder daar op afgekeurd/beoordeeld te worden. Maar a fijn. Sorry voor m’n lange bericht :). Je hebt een super leuke blog en ga vooral zo door! X
En daar ben ik het helemaal mee eens! Uiteindelijk is het maar een naam die aan bepaalde eetgewoontes wordt gegeven en het gaat er tenslotte om waar jij je goed bij voelt. Ik heb een tijd terug ook een vegan challenge gedaan en inderdaad is het behoorlijk lastig om dan te zorgen dat je voldoende calorieen binnenkrijgt. Zeker als je voorheen “gewoon” alles at. Hoe dan ook dank je wel voor je reactie!