Dit heerlijke recept met snijbiet maak je eenvoudig en snel met knoflook en pijnboompitjes.

Geroerbakte snijbiet met pijnboompitjes

Knapperige snijbiet met knoflook

Snijbiet is typisch zo’n groente die je lang niet overal kunt vinden. Ik word blij van de uitbundige kleuren die je soms ziet. De stelen variëren in kleur van geel tot knalrood tot groen. Een feestje op je bord dus.

Deze knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes is makkelijk om te maken en staat binnen no time op tafel.

Snijbiet recept

Ik koop mijn snijbiet meestal online. Je vindt het niet standaard in de supermarkt, althans hier in de buurt is het wat lastiger om snijbiet te vinden. Ik koop het dus bij Crisp of bij Hofweb, maar je kunt het vaak ook vinden op lokale markten. Onthoud ook dat als je een snijbiet recept wilt gaan maken dat het handig is om de snijbiet niet te lang van tevoren te kopen. Het blijft namelijk niet heel erg lang goed.

Ik hou over het algemeen aan dat het maximaal twee dagen goed blijft in de koeling, maar liever koop je het en eet je de snijbiet direct na aankoop dezelfde dag nog op. Op die manier weet je zeker dat het nog lekker vers is.

Snijbiet met knoflook

Kleurig

Zoals je misschien kunt zien aan de foto was mijn snijbiet dit keer niet zo kleurig. Dat heb je niet altijd in de hand als je het online bestelt. De stengels variëren qua kleur van donkerrood naar wit. In dit geval had ik alleen witte stengels. De smaak is hetzelfde dus dat maakt niet zoveel uit, maar ik vind het altijd wat zonde. Juist die kleur is zo leuk.

Snijbiet is ook nog eens super gezond. Er zit wel wat oxaalzuur in, maar zolang je niet kilo’s snijbiet per week eet is er niet zoveel aan de hand. Oxaalzuur kan binden aan mineralen in je lichaam dus een teveel is niet zo goed. Oxaalzuur zit onder andere ook in rabarber.

Snijbiet met knoflook en pijnboompitjes

Zoals dit lekkere recept van snijbiet met knoflook en pijnboompitjes. Snijbiet is nu typisch zo’n groente die je ten eerste al niet zoveel ziet in de winkels en ten tweede weten veel mensen dan niet zo goed wat ze ermee moeten.

Dit gerecht is heel eenvoudig en is vooral geschikt als bijgerecht. Je kunt snijbiet goed wokken en dat is een van de snelste manieren om deze groente te verwerken. Hou ongeveer 5 minuten aan om te wokken.

Snijbiet met knoflook | simoneskitchen.nl

Knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes

3.47 van 15 stemmen
GangBijgerecht
KeukenHollandse

Een lekker makkelijk en snel gerecht wat vol zit met smaak!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

1 personen

Ingrediënten

  • 500 gr snijbiet
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • handje pijnboompitjes geroosterd
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie

  • Snij de stengels van de snijbiet los van de bladeren. De stengels hebben wat langer nodig in de wok dus handiger om die apart te doen.
  • Vervolgens snij je de stengels in stukjes en de bladeren rol je even op en snij je vervolgens in repen.
  • Verhit de wok met de olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook tot glazig. Bak tot glazig en voeg dan de stengels toe van de snijbiet. Roerbak die voor een minuutje of vijf of tot ze knapperig maar wel wat zachter zijn. Voeg het blad toe en bak dit mee tot het blad geslonken is (beetje zoals spinazie)
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de pijnboompitjes eroverheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 339kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 12g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Natrium: 1071mg | Kalium: 2139mg | Vezels: 10g | Suiker: 11g | Vitamine A: 30586IU | Vitamine C: 160mg | Calcium: 293mg | Ijzer: 10mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.