Simone's Kitchen

Knoflook boontjes met geroosterde amandel

Knoflook sperzieboontjes met geroosterde amandel | simoneskitchen.nl

Knoflook sperzieboontjes met amandelen

Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor de kerstdagen is dit recept voor knoflook sperziebonen met geroosterde amandelen.

Met de kerst wil je lekker eten, maar ook niet meteen de hele dag in de keuken staan. Dan zijn dit soort snelle bijgerechten ideaal. Je kunt hiervoor ‘gewone’ sperziebonen gebruiken of als je dat liever hebt haricots vert. Check meteen even voor mijn top tien van bijgerechten voor de kerst.

Knoflook boontjes met geroosterde amandelen | simoneskitchen.nl

Ideaal bijgerecht

Het mooie van de knoflook sperziebonen is dat je ze bovendien ook nog eens met andere groente kunt maken. O wacht dan zijn het natuurlijk geen sperziebonen meer. Je kunt dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld spinazie. Lekker de knoflook bakken, spinazie erdoor slingeren en serveren met de geroosterde amandel.

Dat is ook lekker en zo mogelijk nog sneller dan dit gerecht van knoflook sperzieboontjes.

Weet jij al wat je gaat serveren als bijgerecht tijdens de feestdagen?

Sperziebonen koken

Om dit gerechtje te maken kook je de sperziebonen maar zorg wel dat je ze niet tot pap kookt. Niets viezer dan grijze overkookte sperziebonen. Mijn moeder maakte ze altijd op die manier. Doorgekookt dus. Dat zorgt er nog steeds voor dat ik niet zo snel sperziebonen eet. Ik vind het niet de meest bijzondere groente. In het algemeen dan.

De uitzondering op de regel is natuurlijk dit lekkere gerecht met knoflook en geroosterde amandel.

Sperziebonen vind ik trouwens ook erg lekker in de nasi goreng of in de gado gado.

Knoflook boontjes met geroosterde amandel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Knoflook boontjes met geroosterde amandelen

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr haricot verts
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • amandelschaafsel

Instructies

  • Kook de boontjes even heel kort (ongeveer 3-4 minuten) tot ze gaar zijn maar nog wel met een flinke bite.
  • Snij een van de teentjes knoflook in plakjes en de ander kleiner. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin. Zet apart
  • Verhit olie in een wok en bak de knoflook snel aan. Zorg dat het niet te bruin wordt. Voeg de boontjes toe en roerbak even mee.
  • Doe over in een schaal en bestrooi met de amandelen

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Soms zijn de simpelste recepten het lekkerst. En een goed groente recept is altijd fijn! Ik ga het zeker een keer maken.

  2. Oh, lijkt me ontzettend lekker dit! 

  3. Soep hoort bij soep wat mij betreft ?

    En een categorie groente! Daar word ik blij van!

  4. Soms is simpel echt zó lekker! Met knoflook doe ik vaker, de amandel ga ik zeker ook een keer proberen =)

  5. Simpel en vlug klaar en bovenal heeft het ook nog eens goed gesmaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.