Knoflook sperzieboontjes met geroosterde amandel | simoneskitchen.nl

Knoflook sperzieboontjes met amandelen

Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor de kerstdagen is dit recept voor knoflook sperziebonen met geroosterde amandelen.

Met de kerst wil je lekker eten, maar ook niet meteen de hele dag in de keuken staan. Dan zijn dit soort snelle bijgerechten ideaal. Je kunt hiervoor ‘gewone’ sperziebonen gebruiken of als je dat liever hebt haricots vert. Check meteen even voor mijn top tien van bijgerechten voor de kerst.

Knoflook boontjes met geroosterde amandelen | simoneskitchen.nl

Ideaal bijgerecht

Het mooie van de knoflook sperziebonen is dat je ze bovendien ook nog eens met andere groente kunt maken. O wacht dan zijn het natuurlijk geen sperziebonen meer. Je kunt dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld spinazie. Lekker de knoflook bakken, spinazie erdoor slingeren en serveren met de geroosterde amandel.

Dat is ook lekker en zo mogelijk nog sneller dan dit gerecht van knoflook sperzieboontjes.

Weet jij al wat je gaat serveren als bijgerecht tijdens de feestdagen?

Sperziebonen koken

Om dit gerechtje te maken kook je de sperziebonen maar zorg wel dat je ze niet tot pap kookt. Niets viezer dan grijze overkookte sperziebonen. Mijn moeder maakte ze altijd op die manier. Doorgekookt dus. Dat zorgt er nog steeds voor dat ik niet zo snel sperziebonen eet. Ik vind het niet de meest bijzondere groente. In het algemeen dan.

De uitzondering op de regel is natuurlijk dit lekkere gerecht met knoflook en geroosterde amandel.

Sperziebonen vind ik trouwens ook erg lekker in de nasi goreng of in de gado gado.

Knoflook boontjes met geroosterde amandel | simoneskitchen.nl

Knoflook boontjes met geroosterde amandelen

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr haricot verts
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • amandelschaafsel

  • Kook de boontjes even heel kort (ongeveer 3-4 minuten) tot ze gaar zijn maar nog wel met een flinke bite.
  • Snij een van de teentjes knoflook in plakjes en de ander kleiner. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin. Zet apart
  • Verhit olie in een wok en bak de knoflook snel aan. Zorg dat het niet te bruin wordt. Voeg de boontjes toe en roerbak even mee.
  • Doe over in een schaal en bestrooi met de amandelen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.