Simone's Kitchen

Knoflook boontjes met geroosterde amandel

Knoflook boontjes met geroosterde amandel | simoneskitchen.nl

Ik zat van de week eens door al mijn recepten hier op de site te ‘bladeren’ want af en toe moet ik dingen even een beetje herzien. Categorieen worden soms toegevoegd als ik een ander soort recept heb gemaakt en dan moet ik even door het archief lopen om te kijken of ik recepten van a naar b moet verhuizen. Zo stonden er aardig wat sauzen in het bijgerecht vakje, maar een saus vind ik niet echt een bijgerecht. Dus die zijn verhuisd naar de afdeling saus. Zo gaat dat.

Knoflook boontjes met geroosterde amandelen | simoneskitchen.nl

Ik weet eigenlijk niet eens of iemand de recepten index wel gebruikt. Nou ja dat weet ik wel want het is de meest bekeken pagina zo ongeveer, maar ik gebruik hem zelf ook erg vaak dus ook voor mij handig als er een logica inzit. Zo zocht ik me laatst het apezuur naar een recept voor ingelegde groente. Dat was onderdeel van de Donna Hay challenge en daar was het dan ook blijven hangen. Niet onder het kopje groente of bijgerecht. Kun je lang zoeken. Uiteindelijk vind ik het wel omdat ik weet waar ik moet zoeken maar de gemiddelde bezoeker zal het dan toch allang opgegeven hebben lijkt me.

Het viel me dus op dat er eigenlijk relatief weinig gerechten onder ‘Groenten’ staan. Niet omdat ik nooit groente eet, maar blijkbaar heb ik toch niet zo heel veel gerechten waar groente de absolute ster is. Dus tijd om daar een beetje verandering in te brengen. En de vraag natuurlijk: hoort iets als tomatensoep thuis bij groente? Of dat alleen onder de categorie soep?

Echt heel belangrijk is het natuurlijk niet.. 🙂

Dit recept is eenvoudig maar smaakvol. Ideaal als bijgerecht!

Knoflook boontjes met geroosterde amandel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Knoflook boontjes met geroosterde amandelen

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gr haricot verts
 • 2 teentjes knoflook
 • olie om te bakken
 • amandelschaafsel

Instructies

 • Kook de boontjes even heel kort (ongeveer 3-4 minuten) tot ze gaar zijn maar nog wel met een flinke bite.
 • Snij een van de teentjes knoflook in plakjes en de ander kleiner. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin. Zet apart
 • Verhit olie in een wok en bak de knoflook snel aan. Zorg dat het niet te bruin wordt. Voeg de boontjes toe en roerbak even mee.
 • Doe over in een schaal en bestrooi met de amandelen

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

 1. Avatar

  Soms zijn de simpelste recepten het lekkerst. En een goed groente recept is altijd fijn! Ik ga het zeker een keer maken.

 2. Avatar

  Oh, lijkt me ontzettend lekker dit! 

 3. Avatar

  Soep hoort bij soep wat mij betreft ?

  En een categorie groente! Daar word ik blij van!

 4. Avatar

  Soms is simpel echt zó lekker! Met knoflook doe ik vaker, de amandel ga ik zeker ook een keer proberen =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.