Deze heerlijke bruschetta met avocado en boontjes is verrassend en heel makkelijk klaar te maken.

Bruschetta met avocado, boontjes en picallily

Bruschetta met avocado

Heel eerlijk weet ik al niet meer hoe ik op het idee kwam om de bruschetta op deze manier te beleggen. Ik had nog een blikje met gemengde boontjes, een avocado en picalilly. Dus de link was snel gemaakt. En hoe vreemd het ook klinkt, dit is echt een lekkere combinatie!

De boontjes kun je eventueel vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten of witte bonen. Een mix zoals ik hier gebruikt heb is ideaal maar alles kan dus. De bruschetta met avocado begint met het roosteren van de ciabatta.

Voor het roosteren wrijf ik ze even in met een half teentje knoflook en eventueel nog met wat olijfolie. Rooster ze in de koekenpan, broodrooster of in de oven.

Bruschetta met avocado en boontjes

Picalilly

Picalilly staat nog steeds op de nominatie om een keer zelf te maken. Dat lijkt me leuk om te doen en ik vind het zo lekker! Best maf misschien maar ik ben opgegroeid met kapucijners met picalilly dus of daar mijn liefde voor dit gele goedje vandaan komt? Ik kan het je niet zeggen.

Bij de bruschetta met avocado en boontjes heb je wel echt iets nodig zoals de picalilly, dus heb je dat niet in huis dan kun je ook kiezen voor een chutney. Mango chutney of tomaten chutney zou hier ook heel lekker bij zijn.

Ik weet overigens niet helemaal wat er met de foto’s is gebeurd in deze post. Ze zijn al wat ouder en het origineel is foetsie dus sorry voor het wat pixelig resultaat. De bruschetta met advocado is er zeker niet minder lekker door!

Bruschetta met bonen en avocado | simoneskitchen.nl

Bruschetta met avocado en boontjes

Nog geen review
GangSnack
KeukenHollandse keuken

Een verrassende combinatie maar heerlijk als tussendoortje!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes ciabatta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 1 chili peper zaadjes verwijderd
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • 1 blikje boontjes mix van HAK, afgespoelt en uitgelekt (hier een combi van bruine en witte bonen gebruikt)
  • 4 tl piccalilly

  • Besmeer de sneetjes ciabatta met de doorgesneden knoflookteen en rooster ze dan in een broodrooster of in een grilpan.
  • Maak een avocado puree door de avocado te prakken met een vork. Roer hier een beetje limoensap door, peper en zout naar smaak en een fijngehakte rode peper.
  • Beleg de toast dik met de avocadopuree. Doe hier wat boontjes overheen en eindig met wat piccalilly. Strooi eventueel wat peterselie eroverheen en serveer meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 240kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 10g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Natrium: 146mg | Kalium: 605mg | Vezels: 8g | Suiker: 3g | Vitamine A: 210IU | Vitamine C: 23mg | Calcium: 43mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
20150920-030

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.