Simone's Kitchen

Simpele bruschetta’s en I quit sugar…weer

Bruschetta met bonen | simoneskitchen.nl

Na een paar dagen ondergedompeld te zijn in het Stevia verhaal ga ik vanaf maandag voor de tweede keer het I Quit sugar programma volgen van Sarah Wilson.

Dat heeft overigens helemaal niks met elkaar te maken hoor. Toeval. Al zou ik wel een stevia plantje willen hebben, want het is gewoon heel erg lekker als blaadje (lekker voor in een salade bijvoorbeeld) Het schijnt dat je ze bij het tuincentrum kunt kopen. Iemand een tip?

Als je vragen hebt over stevia, dan hoor ik het ook graag. Kan ik er eventueel rekening mee houden tijdens het schrijven van het artikel. Dus laat in de comments een vraag achter als je wat wilt weten.

Bruschetta met bonen en avocado | simoneskitchen.nl

En waarom weer het I Quit sugar programma, vraag je je wellicht af? Nou eigenlijk gewoon omdat het weer tijd is voor een pas op de plaats en hoewel ik prima weet wat wel en niet gezond is, vind ik het volgen van een dergelijk programma als leidraad prettig.

Om er dan volledig wat anders van te maken meestal, haha. Maar goed, elke gek zijn gebrek toch? Updates (misschien dagelijks, misschien wekelijks) vind je op Fruits and Veggies . Dus…

Deze super bruschetta’s passen prima in dat plaatje. (Ok, niet helemaal want er zit wel suiker in de piccalilly natuurlijk) Lekker, snel klaar en goed voor je.

Bruschetta met bonen en avocado | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bruschetta met boontjes en avocadopuree

Voorbereidingstijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes ciabatta
  • 1 avocado
  • 1 chili zaadjes verwijderd
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • boontjes mix van HAK, afgespoelt en uitgelekt (hier een combi van bruine en witte bonen gebruikt)
  • piccalilly
  • knoflook

Instructies

  • Besmeer de sneetjes ciabatta met de doorgesneden knoflookteen en rooster ze dan in een broodrooster of in een grilpan.
  • Maak een avocado puree door de avocado te prakken met een vork. Roer hier een beetje limoensap door, peper en zout naar smaak en een fijngehakte rode peper.
  • Beleg de toast dik met de avocadopuree. Doe hier wat boontjes overheen en eindig met wat piccalilly. Strooi eventueel wat peterselie eroverheen en serveer meteen
Gang: Snack

20150920-030

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

     Succes met het I Quit sugar programma nog eens te volgen! Eens minderen met suiker kan goed zijn. En die bruschetta’s zien er alleszins al erg lekker uit 😉

  2. Avatar

    Jaaa bij het tuincentrum heb ik zo 1 gescoord maar ik heb echt geen idee wat ik met de blaadjes moet en kan doen. Gewone vloeibare stevia vind ik zo vies…brrrr. Heb je tips? Alvast bedankt!

    • Simone van den Berg

      He Suzan,
      Je kunt de blaadjes zo eten. Proef er maar eens eentje. Ik denk dat het heel erg lekker is in een salade als een soort kruid. Ik ga er nog mee experimenteren als ik zelf een plantje heb gescoord. Als thee kan het ook denk ik. Ik hou je op de hoogte als ik ermee aan de gang ga!

  3. Avatar

    Goed bezig! Wij zijn thuis ook weer begonnen.. vanaf volgende week ook weer de koolhydraten beperken en daar mooie recepten voor bedenken. 🙂 

  4. Avatar

    Ziet er weer heerlijk uit, Simone! 🙂 Zin om mijn tanden in dit lekkere bruschetta’tje (schrijf je dat zo?) te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!