Bruschetta met avocado puree en boontjes
Deze heerlijke bruschetta met avocado en boontjes is verrassend en heel makkelijk klaar te maken.
Bruschetta met avocado
Heel eerlijk weet ik al niet meer hoe ik op het idee kwam om de bruschetta op deze manier te beleggen. Ik had nog een blikje met gemengde boontjes, een avocado en picalilly. Dus de link was snel gemaakt. En hoe vreemd het ook klinkt, dit is echt een lekkere combinatie!
De boontjes kun je eventueel vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten of witte bonen. Een mix zoals ik hier gebruikt heb is ideaal maar alles kan dus. De bruschetta met avocado begint met het roosteren van de ciabatta.
Voor het roosteren wrijf ik ze even in met een half teentje knoflook en eventueel nog met wat olijfolie. Rooster ze in de koekenpan, broodrooster of in de oven.
Picalilly
Picalilly staat nog steeds op de nominatie om een keer zelf te maken. Dat lijkt me leuk om te doen en ik vind het zo lekker! Best maf misschien maar ik ben opgegroeid met kapucijners met picalilly dus of daar mijn liefde voor dit gele goedje vandaan komt? Ik kan het je niet zeggen.
Bij de bruschetta met avocado en boontjes heb je wel echt iets nodig zoals de picalilly, dus heb je dat niet in huis dan kun je ook kiezen voor een chutney. Mango chutney of tomaten chutney zou hier ook heel lekker bij zijn.
Ik weet overigens niet helemaal wat er met de foto’s is gebeurd in deze post. Ze zijn al wat ouder en het origineel is foetsie dus sorry voor het wat pixelig resultaat. De bruschetta met advocado is er zeker niet minder lekker door!
Bruschetta met avocado en boontjes
Ingrediënten
- 4 sneetjes ciabatta
- 1 teentje knoflook
- 1 avocado
- 1 chili peper zaadjes verwijderd
- sap van 1 limoen
- peper
- zout
- peterselie
- 1 blikje boontjes mix van HAK, afgespoelt en uitgelekt (hier een combi van bruine en witte bonen gebruikt)
- 4 tl piccalilly
Instructies
- Besmeer de sneetjes ciabatta met de doorgesneden knoflookteen en rooster ze dan in een broodrooster of in een grilpan.
- Maak een avocado puree door de avocado te prakken met een vork. Roer hier een beetje limoensap door, peper en zout naar smaak en een fijngehakte rode peper.
- Beleg de toast dik met de avocadopuree. Doe hier wat boontjes overheen en eindig met wat piccalilly. Strooi eventueel wat peterselie eroverheen en serveer meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ziet er weer heerlijk uit, Simone! 🙂 Zin om mijn tanden in dit lekkere bruschetta’tje (schrijf je dat zo?) te zetten!
Goed bezig! Wij zijn thuis ook weer begonnen.. vanaf volgende week ook weer de koolhydraten beperken en daar mooie recepten voor bedenken. 🙂
Jaaa bij het tuincentrum heb ik zo 1 gescoord maar ik heb echt geen idee wat ik met de blaadjes moet en kan doen. Gewone vloeibare stevia vind ik zo vies…brrrr. Heb je tips? Alvast bedankt!
He Suzan,
Je kunt de blaadjes zo eten. Proef er maar eens eentje. Ik denk dat het heel erg lekker is in een salade als een soort kruid. Ik ga er nog mee experimenteren als ik zelf een plantje heb gescoord. Als thee kan het ook denk ik. Ik hou je op de hoogte als ik ermee aan de gang ga!
Succes met het I Quit sugar programma nog eens te volgen! Eens minderen met suiker kan goed zijn. En die bruschetta’s zien er alleszins al erg lekker uit 😉
Dankjewel Carolien!