rabarber matcha yoghurt

Toen ik klein was, nou ja toen ik jong was… (ik ben volgens mij nooit echt klein geweest.. Haha) hadden we vaak rabarber. Mijn moeder kookte dat als de appelmoes; tot een prutje en we aten het met vanille vla meestal als toetje. Niks mis mee natuurlijk en ik vond het altijd heerlijk. Mijn vriendin haar ouders hadden een grote moestuin en daar groeide rabarber dus ik kreeg ook regelmatig een flinke bos mee naar huis. Verser kon je het natuurlijk niet vinden.

20120420-_MG_7569

Natuurlijk ben ik er inmiddels achter dat rabarber behoorlijk veelzijdig is en je er echt wel meer mee kunt doen als het tot een prutje koken. Ik bak ermee, ik kook ermee en ik maak ook een prutje zoals hier met bramen. De bramen maken de kleur van de rabarber donker en intens en de smaak heerlijk. Door de yoghurt deed ik een beetje matcha poeder. (Dit is een Japanse groene thee die gemalen wordt tot poeder en een uitgesproken smaak heeft) Heerlijk vond ik maar ben je niet zo van de matcha of kun je het gewoon niet vinden dan is er ook niks mee om dit gewoon zo te eten.

20120420-_MG_7577

rabarber matcha yoghurt

Matcha yoghurt met rabarber-bramenpuree

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 tl matcha poeder
  • 250 ml yoghurt
  • 1 el manuka honing of gewone honing
  • 4 el rabarber bramen puree
  • 2 el hazelnoot crumble

rabarber bramen puree

  • 500 g rabarber in stukken van 2 cm gesneden
  • 140 g suiker
  • citroen rasp
  • maizena
  • 150 g bramen ik gebruikte bevroren bramen maar je kunt natuurlijk ook verse gebruiken als dat het juiste seizoen is

hazelnoot crumble

  • 75 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • snufje zout
  • 50 g havermout
  • 50 g hazelnoot

Rabarber puree

  • Verwarm de oven tot 200 C.
  • Doe de rabarber met de suiker in een pan, voeg een beetje water toe, dek af met een deksel en laat het op laag vuur een tijdje pruttelen.
  • Zodra de rabarber is gekookt maar nog wel wat grotere stukjes heeft, voeg je de bramen eraan toe. Je kunt bevroren bramen gebruiken als je geen verse kunt vinden. Voeg een beetje citroen rasp toe aan de pan.
  • Doe een beetje maizena in een klein kommetje, voeg water toe en roer tot dit helemaal glad is. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het fruit mengsel tot het dik genoeg is. Het moet een dikke puree worden.
  • Laat dit nog even 1,5 minuut doorkoken om de maizena gaar te maken. Doe dan je fruit puree in een andere kom en laat afkoelen voor tenminste vijf minuten.

Hazelnoot crumble

  • Maak een crumble door de ingredienten samen te doen in een kom en meng het met je vingers tot het een grove crumble is. Doe dit op een bakplaat, spreid het uit en bak het in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
  • Voeg 1 theelepel matcha poeder toe aan je yoghurt en roer dit goed door. Je kunt meer of minder matcha toevoegen naar gelang je smaak.
  • Maak de yoghurt iets zoeter door een beetje van de honing toe te voegen.
  • Maak laagjes in je glas met de puree, de yoghurt, eindigend met wat hazelnoot crumble aan de bovenkant!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.