Simone's Kitchen

Matcha yoghurt met rabarber-bramen puree

rabarber matcha yoghurt

Toen ik klein was, nou ja toen ik jong was… (ik ben volgens mij nooit echt klein geweest.. Haha) hadden we vaak rabarber. Mijn moeder kookte dat als de appelmoes; tot een prutje en we aten het met vanille vla meestal als toetje. Niks mis mee natuurlijk en ik vond het altijd heerlijk. Mijn vriendin haar ouders hadden een grote moestuin en daar groeide rabarber dus ik kreeg ook regelmatig een flinke bos mee naar huis. Verser kon je het natuurlijk niet vinden.

20120420-_MG_7569

Natuurlijk ben ik er inmiddels achter dat rabarber behoorlijk veelzijdig is en je er echt wel meer mee kunt doen als het tot een prutje koken. Ik bak ermee, ik kook ermee en ik maak ook een prutje zoals hier met bramen. De bramen maken de kleur van de rabarber donker en intens en de smaak heerlijk. Door de yoghurt deed ik een beetje matcha poeder. (Dit is een Japanse groene thee die gemalen wordt tot poeder en een uitgesproken smaak heeft) Heerlijk vond ik maar ben je niet zo van de matcha of kun je het gewoon niet vinden dan is er ook niks mee om dit gewoon zo te eten.

20120420-_MG_7577

rabarber matcha yoghurt
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Matcha yoghurt met rabarber-bramenpuree

Ingrediënten

 • 1 tl matcha poeder
 • 250 ml yoghurt
 • 1 el manuka honing of gewone honing
 • 4 el rabarber bramen puree
 • 2 el hazelnoot crumble

rabarber bramen puree

 • 500 g rabarber in stukken van 2 cm gesneden
 • 140 g suiker
 • citroen rasp
 • maizena
 • 150 g bramen ik gebruikte bevroren bramen maar je kunt natuurlijk ook verse gebruiken als dat het juiste seizoen is

hazelnoot crumble

 • 75 g bloem
 • 50 g boter
 • 50 g bruine suiker
 • snufje zout
 • 50 g havermout
 • 50 g hazelnoot

Instructies

Rabarber puree

 • Verwarm de oven tot 200 C.
 • Doe de rabarber met de suiker in een pan, voeg een beetje water toe, dek af met een deksel en laat het op laag vuur een tijdje pruttelen.
 • Zodra de rabarber is gekookt maar nog wel wat grotere stukjes heeft, voeg je de bramen eraan toe. Je kunt bevroren bramen gebruiken als je geen verse kunt vinden. Voeg een beetje citroen rasp toe aan de pan.
 • Doe een beetje maizena in een klein kommetje, voeg water toe en roer tot dit helemaal glad is. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het fruit mengsel tot het dik genoeg is. Het moet een dikke puree worden.
 • Laat dit nog even 1,5 minuut doorkoken om de maizena gaar te maken. Doe dan je fruit puree in een andere kom en laat afkoelen voor tenminste vijf minuten.

Hazelnoot crumble

 • Maak een crumble door de ingredienten samen te doen in een kom en meng het met je vingers tot het een grove crumble is. Doe dit op een bakplaat, spreid het uit en bak het in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
 • Voeg 1 theelepel matcha poeder toe aan je yoghurt en roer dit goed door. Je kunt meer of minder matcha toevoegen naar gelang je smaak.
 • Maak de yoghurt iets zoeter door een beetje van de honing toe te voegen.
 • Maak laagjes in je glas met de puree, de yoghurt, eindigend met wat hazelnoot crumble aan de bovenkant!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

10 comments

 1. Lijkt me heerlijk; dol op rabarber. Dit jaar ook voor het eerst in de tuin gezet, kan ik straks al mijn verzamelde recepten van Pinterest eens uitproberen !

 2. Ooooh ook al zo’n heerlijk rabarberrecept. Gezellig die nostalgische herinneringen aan rabarber 🙂 dat matcha poeder heb ik wel eens zien liggen, maar wist niet zo goed wat je ermee moest. Het is lekker dus? Waar gebruik je het nog meer voor?

  • Je kunt er ook goed mee bakken… Ik heb het wel eens door taarten en cakes gedaan. Worden ze raar groen van en krijgen die typische smaak (die niet iedereen lekker vind trouwens) en ik heb er wel een pannacotta mee gemaakt. Die was een beetje mislukt maar wel lekker. Ze staan nog op mijn oude blog, moet ze nog overzetten hier naartoe…:)

 3. Ik hou ook zo van rabarber en we kunnen er nog maar 2 maanden van genieten. Lijkt me heerlijk om eens een keer rabarber als ontbijt te eten. Ik eet het vaak bij couscous

 4. Prachtige foto’s! Mjam! Wat grappig, van het weekend maakte mijn moeder ook weer ouderwetse rabarbermoes. Lekker hoor met yoghurt, verse framboosjes en aardbeitjes.

 5. Pingback: 27 Nagerechten Met Bramen En Frambozen Voor De Echte Zoetekauw

 6. Pingback: 27 Nagerechten Met Bramen En Frambozen Voor De Echte Zoetekauw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.