Bloemkoolrijst nasi (paleo en whole30)
Nasi van bloemkoolrijst. Sneller om te maken dan gewone nasi en je hebt meteen extra veel groentes. Hoe je deze paleo nasi of koolhydraatarme nasi maakt zie je hieronder.
Bloemkoolrijst nasi
Maak jij wel eens nasi? En dan de traditionele variant met een zakje kruidenmix van merk x, veel rijst, bakken met saté saus en een sliertje groente? Best lekker vast maar echt heel erg gezond is het natuurlijk niet. Dus heb ik vandaag deze heerlijke variant daarop. Een bloemkoolrijst nasi. Die ook nog eens bomvol zit met groente. Het vervangen van de gewone rijst voor bloemkoolrijst is natuurlijk al garantie dat je meteen flink wat groente binnenkrijgt, maar ik vind het persoonlijk ook echt lekkerder.
Curry
In plaats van een zakje kant- en klaar mix (waar natuurlijk bakken met zout in zit) kies ik voor een homemade rode curry als smaakmaker. Deze nasi goreng gaat ook heel goed samen met deze lekkere komkommersalade!
Koolhydraatarm
Deze bloemkoolrijst nasi is ook relatief koolhydraatarm. Er zit natuurlijk geen gewone rijst in wat er sowieso al voor zorgt dat het grootste gedeelte van de koolhydraten verdwenen is.
En eerlijk gezegd vind ik het ook nog eens een stuk lekkerder. Echt. Ik hou heus wel van rijst op zijn tijd, maar door hier vooral groente in te hebben vind ik het echt een beter gerecht worden. En – afhankelijk van aan wie je het serveert – sommige mensen merken niet eens dat er bloemkool in zit in plaats van rijst. Ik bedoel maar.
Probeer dus zeker ook eens deze lekkere bloemkoolrijst nasi te maken. En als je het echt wilt kun je hier natuurlijk ook gewone rijst voor gebruiken. Die keus is geheel aan jou!
Nasi goreng met bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 100 gr sperziebonen in kleine stukjes
- 3 el kokosolie
- 4 eieren
- 300 gr kipfilet in blokjes
- 200 gr garnalen rauw, gepeld
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 rode chilipepers fijngesneden
- 1 wortel geraspt
- 2 el currypasta of naar smaak
- 1 el tomatenpuree
- 2 el coconut aminos
- 300 gr bloemkoolrijst
- 1 lente-uitje in ringetjes
Om te serveren
- tauge
- gebakken uitjes optioneel
Instructies
- Breng een pannetje met water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze in enkele minuten beetgaar. Giet de bonen af en zet ze apart.
- Verhit 1 el van de kokosolie in een koekenpan. Klop de eieren met zout naar smaak los, schenk ze in de pan en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in reepjes.
- Verhit de rest van de kokosolie in een wok. Bestrooi de kip en de garnalen met peper en zout naar smaak. Bak eerst de kip in de wok gaar en rondom goudbruin. Voeg dan de garnalen, de sjalot, de knoflook, de chilipeper en de wortel toe en bak, terwijl je het regelmatig omschept tot de wortel net gaar is.
- Meng de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Meng dan de tomatenpuree, coconut aminos, bloemkoolrijst en de boontje erdoor en roerbak tot alles goed warm is.
- Schep de reepjes omelet erdoor en bestrooi de nasi goreng met de lente ui. Serveer met de tauge en eventueel de gebakken uitjes.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hallo Simone, als het paleoproof is dan horen de sperziebonen er toch niet in?
Sperziebonen is een grijs gebied. Doordat het meer boon is dan echte peul wordt het door sommigen wel gegeten en door anderen niet. Ik gebruik het gewoon. Evenals sugarsnaps en peultjes bijvoorbeeld
Pingback: Lekkere Hawaï rijst met kip en ananas | Simone's Kitchen
Pingback: Geroosterde bloemkoolschotel met spruitjes | Simone's Kitchen
Dit is zo gruwelijk lekker. Iedereen in ons gezin smult hiervan als ik dit maak. Ook maak Ik altijd wat extra, want stiekem vind ik hem koud, als lunch de volgende dag, nog lekkerder.
Ja dat is inderdaad ook heerlijk! Ik vind het ook echt heel erg lekker.. 😉
Welke curry pasta gebruik jij? Ik zie dat er meerdere smaken worden verkocht
Ik maak hem meestal zelf maar uit de winkel gebruik ik de rode van Koh Thai. Zit wel een beetje suiker in maar vind het wel een lekkere curry paste
Pingback: Thaise noodlesoep (paleo, whole30, lowcarb) | Simone's Kitchen