Simone's Kitchen

Bloemkoolrijst nasi (paleo en whole30)

Wil je graag nasi goreng eten maar niet zoveel koolhydraten naar binnen werken? probeer dan zeker eens deze bloemkoolrijst nasi!

Bloemkoolrijst nasi

Maak jij wel eens nasi? En dan de traditionele variant met een zakje kruidenmix van merk x, veel rijst, bakken met saté saus en een sliertje groente? Best lekker vast maar echt heel erg gezond is het natuurlijk niet. Dus heb ik vandaag deze heerlijke variant daarop. Een bloemkoolrijst nasi. Die ook nog eens bomvol zit met groente. Het vervangen van de gewone rijst voor bloemkoolrijst is natuurlijk al garantie dat je meteen flink wat groente binnenkrijgt, maar ik vind het persoonlijk ook echt lekkerder.

Curry

In plaats van een zakje kant- en klaar mix (waar natuurlijk bakken met zout in zit) kies ik voor een homemade rode curry als smaakmaker. Deze nasi goreng gaat ook heel goed samen met deze lekkere komkommersalade!

Koolhydraatarm

Deze bloemkoolrijst nasi is ook relatief koolhydraatarm. Er zit natuurlijk geen gewone rijst in wat er sowieso al voor zorgt dat het grootste gedeelte van de koolhydraten verdwenen is.

En eerlijk gezegd vind ik het ook nog eens een stuk lekkerder. Echt. Ik hou heus wel van rijst op zijn tijd, maar door hier vooral groente in te hebben vind ik het echt een beter gerecht worden. En – afhankelijk van aan wie je het serveert – sommige mensen merken niet eens dat er bloemkool in zit in plaats van rijst. Ik bedoel maar.

Probeer dus zeker ook eens deze lekkere bloemkoolrijst nasi te maken. En als je het echt wilt kun je hier natuurlijk ook gewone rijst voor gebruiken. Die keus is geheel aan jou!

Nasi goreng met bloemkoolrijst
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Deze heerlijke nasi goreng is ideaal als je meer groente wilt eten. Paleo en whole30 proof!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr sperziebonen in kleine stukjes
  • 3 el kokosolie
  • 4 eieren
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 200 gr garnalen rauw, gepeld
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 1 wortel geraspt
  • 2 el currypasta of naar smaak
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el coconut aminos
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 1 lente-uitje in ringetjes

Om te serveren

  • tauge
  • gebakken uitjes optioneel

Instructies

  • Breng een pannetje met water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze in enkele minuten beetgaar. Giet de bonen af en zet ze apart.
  • Verhit 1 el van de kokosolie in een koekenpan. Klop de eieren met zout naar smaak los, schenk ze in de pan en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in reepjes.
  • Verhit de rest van de kokosolie in een wok. Bestrooi de kip en de garnalen met peper en zout naar smaak. Bak eerst de kip in de wok gaar en rondom goudbruin. Voeg dan de garnalen, de sjalot, de knoflook, de chilipeper en de wortel toe en bak, terwijl je het regelmatig omschept tot de wortel net gaar is.
  • Meng de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Meng dan de tomatenpuree, coconut aminos, bloemkoolrijst en de boontje erdoor en roerbak tot alles goed warm is. 
  • Schep de reepjes omelet erdoor en bestrooi de nasi goreng met de lente ui. Serveer met de tauge en eventueel de gebakken uitjes.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bloemkoolrijst, nasi goreng, paleo
Auteur: Simone van den Berg

Voedingswaarde

Calorieën: 516kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 69g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 675mg, Natrium: 1180mg, Kalium: 1636mg, Vezels: 7g, Suiker: 11g, Vitamine A: 6605IU, Vitamine C: 153.9mg, Calcium: 279mg, Ijzer: 6.2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

9 comments

  1. Pingback: Thaise noodlesoep (paleo, whole30, lowcarb) | Simone's Kitchen

  2. Welke curry pasta gebruik jij? Ik zie dat er meerdere smaken worden verkocht 

  3. Dit is zo gruwelijk lekker. Iedereen in ons gezin smult hiervan als ik dit maak. Ook maak Ik altijd wat extra, want stiekem vind ik hem koud, als lunch de volgende dag, nog lekkerder.

  4. Pingback: Geroosterde bloemkoolschotel met spruitjes | Simone's Kitchen

  5. Pingback: Lekkere Hawaï rijst met kip en ananas | Simone's Kitchen

  6. Hallo Simone, als het paleoproof is dan horen de sperziebonen er toch niet in?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.