Butter chicken met bloemkoolrijst
Butter chicken maar dan paleo
Sinds ik voor paleo magazine de recepten en fotografie doe valt het me eigenlijk op hoe makkelijk het soms is om een ‘gewoon’ recept om te bouwen tot een paleo recept. Nou ok, toegegeven soms ook helemaal niet makkelijk, maar in het algemeen zijn veel recepten zonder al teveel poespas om te bouwen tot een paleo approved recept. Neem nu deze butter chicken. Butter chicken is een bekend gerecht uit de Indiaanse keuken en een heerlijk comfort food, maar de echte versie zit vol met dingen als room of slagroom.
Het vervangen van de rijst door bloemkoolrijst is stap 1 natuurlijk. Ik vind dat zelf altijd een eenvoudige want a het is lekker en b er zit veel meer voedingsstoffen in dan in witte rijst. Win-win dus. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je bloemkool kunt bakken of je kunt het rauw eten en in beide gevallen is het veel sneller klaar dan gewone rijst.
De saus voor de butter chicken was wel een tikkie lastiger om goed te krijgen. Mijn eerste poging was veel te bitter op de een of andere manier, maar na wat uitprobeer sessies kwam ik tot deze variant. En nee natuurlijk is het niet 100% origineel maar wel 100% net zo lekker! Heb jij een gerecht wat je hebt veranderd en net zo lekker (of lekkerder) is als het origineel?
Butter chicken met bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 el kokosolie
- 4 kipfilets in blokjes
- 2 el garam masala
- 1 el verse gember geraspt
- 500 gr passata
- peper en zout
- 3 el cashewpasta
- 1 el balsamico
- 100 ml kokosroom
- 1 bloemkool gemalen tot bloemkoolrijst
- 150 gr spinazie
- 4 eieren
- koriander om te serveren
Instructies
- Neem een grote koekenpan of hapjespan en verhit de kokosolie hierin. Bak de ui, knoflook en gember zachtjes tot gaar. Voeg de kip toe en bak deze bruin. Voeg de garam masala toe en bak deze even mee tot het gaat geuren. Voeg dan de passata toe en bak dit voor een minuutje of 10 op laag vuur mee.
- Vlak voor serveren voeg je de kokosroom en de cashewboter toe en roer dit goed door tot het een egaal mengsel is. Is het te dik voeg dan nog wat water toe en warm het geheel weer goed door. Maak op smaak met de balsamico, zout en peper.
- Ondertussen bereid je in een andere pan de bloemkoolrijst. Hiervoor bak je de spinazie tot het geslonken is. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak het geheel op hoog vuur even op. Voeg de eieren toe en roerbak deze door de rijst heen. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ben je ook fan van bloemkoolrijst? Probeer dan eens deze pittige bloemkool met ei
Van een heel andere rangorde is deze butter chicken burger!
cashewpasta kan dat vervangen worden voor notenpasta?
Hoi Sanne, Ja je kunt het vervangen voor elke notenpasta die je maar wilt.
Pingback: Lekker pittige kip Korma | Simone's Kitchen
Klinkt lekker! Voor hoeveel personen is dit recept?
He Lieke! Dit is voor vier personen!