Butter chicken burger met rode linzen
Ben je fan van butter chicken dan ga je deze butter chicken burger absoluut waarderen! De smaken van India verstopt in een heerlijke burger!
Butter chicken burger
Ben je ooit in India geweest (of in een Indiaas restaurant) dan heb je wellicht wel eens butter chicken gegeten. Dit heerlijk gerecht maak je normaal gesproken natuurlijk niet in de vorm van een burger, maar het is meer een soort curry. Voor een samenwerking kreeg ik ooit een pakje met butter chicken pasta opgestuurd. Een soort curry pasta maar dan met de smaken van butter chicken. Inmiddels is Kumar samengegaan met Verstegen zag ik net. De pasta kun je wel nog steeds kopen en die vind je hier.
Niet pittig
In tegenstelling tot veel andere curry pastas is die voor butter chicken niet heel erg pittig. De smaken zijn vrij zacht en dat maakt het ideaal om te verwerken in deze butter chicken burger.
Er zijn diverse merken butter chicken pasta te koop zag ik, maar let wel op dat je de pasta gebruikt en niet de saus. Dat is echt anders. Er gaat niet mega veel van de pasta in de butter chicken burgers, dus heb je nog over? Roer het dan ook eens door bijvoorbeeld de soep of gebruik het in een echte curry. Keus genoeg. Juist doordat de smaken redelijk zacht zijn is het een veelzijdige pasta.
Ik koos er dus voor om de pasta te gebruiken in een butter chicken burger. Niet alleen omdat ik gek ben op burgers (wie niet) maar deze is echt anders door de butter chicken en door de toevoeging van de rode linzen. Ik gebruikte kipdijfilet omdat je op die manier meteen het nodige vet hebt om de burger body te geven en veel meer smaak als een droge kipfilet.
Op een broodje of als maaltijd
Ik at hem op een broodje, maar je kunt er een complete maaltijd van maken door de burger te serveren met een fijne groene salade, geroosterde groenten en aardappelen of rijst.
De burger zelf kun je aankleden zoals je zelf wilt. Ik heb het hier eenvoudig gehouden met tomaat, sla en natuurlijk mayonaise en ketchup.
Butterchicken burger met rode linzen
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gr kipdijfilet
- 100 gr rode linzen gekookt
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 40 gr butter chicken pasta
- zout
- peper
- verse koriander half bosje
- 15 gr panko
Instructies
- Pel de ui en snij in vieren. Pel het knoflookteentje en snij wat kleiner. Doe beiden in de kom van een keukenmachine. Voeg hier de kipdij aan toe, de rode linzen, de koriander en de butterchicken pasta.
- Draai de machine tot het de juiste samenstelling heeft. Hou je van wat grover draai de machine dan minder lang. Doe het over in een kom.
- Kijk of het goed bij elkaar blijft zitten als je er een bal van wilt draaien. Is het te nat doe er dan 15 gram panko of paneermeel bij om het wat te binden.
- Maak twee burgers van het mengsel en bak ze gaar in een koekenpan. Eet op een broodje naar keuze!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Butter chicken met bloemkoolrijst | Simone's Kitchen
Dat ziet er echt verschrikkelijk lekker uit 🙂
En dat is het ook Bart! Proberen zeg ik!
Super lekker! En wat mooi gefotografeerd
Dankjewel Lydie!