Simone's Kitchen

Butter Chicken burger met rode linzen

Butterchicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl

Ik word blij van het combineren van smaken op een andere manier dan je misschien zou verwachten. Dus toen ik een pakketje binnenkreeg van Kumar’s maakte mijn brein meteen overuren en bleef hangen bij de butter chicken paste. Je moet weten dat ik butter chicken per definitie vreselijk lekker vind, maar he, ik wilde wel eens op een andere manier dezelfde smaken verwerken.


Butterchicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl

De producten van Kumar’s maken allemaal gebruik van de beste kwaliteit kruiden en specerijen en verse ingrediënten. Deze worden vervolgens ambachtelijk en zonder geur-, kleur- en smaakstoffen verwerkt. En ja dat proef je terug. Butter chicken is een van de zachtere curries. En dat maakt het voor mij de ideale smaak om te combineren.

Denk er ook eens aan om wat van de pasta door bijvoorbeeld een lekkere soep te roeren. Daar haal je meteen de smaak enorm mee op! Voor dit recept heb je nl maar een half pakje nodig. Kun je mooi de andere helft verwerken in bijvoorbeeld een lekkere homemade tomatensoep. Maak je er meteen iets bijzonders van.

Maar ik koos voor een burger. Niet alleen omdat ik gek ben op burgers (wie niet) maar deze is echt anders door de butter chicken en door de toevoeging van de rode linzen. Ik gebruikte kipdijfilet omdat je op die manier meteen het nodige vet hebt om de burger body te geven en veel meer smaak als een droge kipfilet.

Butterchicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl

Wij aten hem op een broodje, maar je kunt er een complete maaltijd van maken door de burger te serveren met een fijne groene salade, geroosterde groenten en aardappelen of rijst.

Butterchicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Butterchicken burger met rode linzen

Ingrediënten

  • 2 stuks 250 gr kipdijfilet
  • 100 gr rode linzen gekookte
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 40 ml butterchicken pasta 1/2 pakje
  • zout
  • peper
  • verse koriander half bosje
  • 15 gr panko

Instructies

  • Pel de ui en snij in vieren. Pel het knoflookteentje en snij wat kleiner. Doe beiden in de kom van een keukenmachine. Voeg hier de kipdij aan toe, de rode linzen, de koriander en de butterchicken pasta.
  • Draai de machine tot het de juiste samenstelling heeft. Hou je van wat grover draai de machine dan minder lang. Doe het over in een kom.
  • Kijk of het goed bij elkaar blijft zitten als je er een bal van wilt draaien. Is het te nat doe er dan 15 gram panko of paneermeel bij om het wat te binden.
  • Maak vier burgers van het mengsel en bak ze gaar in een koekenpan. Eet op een broodje naar keuze!

Disclaimer: Dit recept betreft een samenwerking met Kumar’s. Het recept, de foto’s en alle meningen zijn van mijzelf zoals altijd

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Super lekker! En wat mooi gefotografeerd 

  2. Avatar

    Dat ziet er echt verschrikkelijk lekker uit 🙂

  3. Pingback: Butter chicken met bloemkoolrijst | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!