Kikkererwtensalade met linzen en feta
Deze heerlijke en super eenvoudige kikkererwtensalade met linzen en feta staat binnen een paar minuten op tafel en is een ideale snelle lunch.
Kikkererwtensalade met linzen en feta
Ben je op zoek naar een makkelijk en snel recept voor een fijne lunch dan zit je met deze kikkererwtensalade zonder meer goed. Het maken van deze salade duurt echt letterlijk niet meer dan een paar minuten. Je spoelt de kikkererwten en de linzen goed af en je mengt ze door elkaar heen. Maak de salade af met lekker veel feta en wat rucola en voila. Lunch is served in minder dan 10 minuten.
De salade zit lekker vol met plantaardige eiwitten en kun je naar wens aanpassen naar jouw eetstijl. De salade is vegetarisch maar wil je er een stuk vlees of vis bij serveren dan kan dat ook prima. Stukjes krokant uitgebakken kip doen het hier goed bij. Evenals bijvoorbeeld uitgebakken spekjes.
Snelle lunchsalade
Wij maakten deze kikkererwtsalade met linzen ooit als onderdeel van een workshoplunch. We hadden meteen een lunch gemaakt én een makkelijk onderwerp om op de foto te zetten. De kikkererwtensalade kan namelijk wel tegen een stootje en blijft lekker lang goed. Dat maakt het ook meteen een makkelijke salade om mee te nemen als lunch naar je werk of als lunch voor onderweg.
Wil je er meer groentes aan toevoegen denk dan eens aan wat geraspte wortel of snij wat gekookte bietjes erdoorheen.
Zonder de feta is de salade ook nog eens vegan maar dan heeft het wel wat extra nodig om niet te saai te worden. Voeg dan de hierboven genoemde extra groentes toe of gebruik wat pecannootjes voor erover. Als feestelijk accentje zou je hier ook nog granaatappelpitjes overheen kunnen strooien of wat stukjes appel erdoor doen. Kortom de kikkererwtensalade is behoorlijk veelzijdig!
Kikkererwtensalade met linzen en feta
Ingrediënten
- 200 gr kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
- 200 gr linzen afgespoeld en uitgelekt
- 50 gr rucola
- 100 gram feta verbrokkeld
- 2 el goede olijfolie
- 1 el lekkere azijn bijvoorbeeld tomaat azijn, of witte wijn azijn. Niet te zoete azijn nemen
- peper
- zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en smullen maar!
- Spoel de kikkererwten en de linzen goed af onder koud stromend water. Laat even uitlekken. Doe over in een kom en schud om.
- Voeg de verbrokkelde feta toe en de rucola . breng op smaak met peper en zout en serveer met de olijfolie en de azijn.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Kan ik deze salade ook de avond van te voren maken? Ik wil het meenemen voor de lunch op mijn werk. Of kan ik dan beter de dressing apart houden?
Kan je dit ook de avond van te voren maken? Ik wil het voorbereiden voor de lunch op mijn werk. Of kan ik dan beter de dressing apart houden?
Dat kan prima van tevoren. Dressing kan er wel door maar apart vind ik zelf altijd lekkerder