Deze heerlijke en super eenvoudige kikkererwtensalade met linzen en feta staat binnen een paar minuten op tafel en is een ideale snelle lunch.

Kikkererwtensalade met linzen en feta

Kikkererwtensalade met linzen en feta

Ben je op zoek naar een makkelijk en snel recept voor een fijne lunch dan zit je met deze kikkererwtensalade zonder meer goed. Het maken van deze salade duurt echt letterlijk niet meer dan een paar minuten. Je spoelt de kikkererwten en de linzen goed af en je mengt ze door elkaar heen. Maak de salade af met lekker veel feta en wat rucola en voila. Lunch is served in minder dan 10 minuten.

De salade zit lekker vol met plantaardige eiwitten en kun je naar wens aanpassen naar jouw eetstijl. De salade is vegetarisch maar wil je er een stuk vlees of vis bij serveren dan kan dat ook prima. Stukjes krokant uitgebakken kip doen het hier goed bij. Evenals bijvoorbeeld uitgebakken spekjes.

Snelle lunchsalade

Wij maakten deze kikkererwtsalade met linzen ooit als onderdeel van een workshoplunch. We hadden meteen een lunch gemaakt én een makkelijk onderwerp om op de foto te zetten. De kikkererwtensalade kan namelijk wel tegen een stootje en blijft lekker lang goed. Dat maakt het ook meteen een makkelijke salade om mee te nemen als lunch naar je werk of als lunch voor onderweg.

Wil je er meer groentes aan toevoegen denk dan eens aan wat geraspte wortel of snij wat gekookte bietjes erdoorheen.

Zonder de feta is de salade ook nog eens vegan maar dan heeft het wel wat extra nodig om niet te saai te worden. Voeg dan de hierboven genoemde extra groentes toe of gebruik wat pecannootjes voor erover. Als feestelijk accentje zou je hier ook nog granaatappelpitjes overheen kunnen strooien of wat stukjes appel erdoor doen. Kortom de kikkererwtensalade is behoorlijk veelzijdig!

Kikkererwtensalade met linzen en feta | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Kikkererwtensalade met linzen en feta

De perfecte snelle lunchsalade is deze kikkererwtensalade. Vul aan met linzen, rucola en feta en je bent klaar!
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gr linzen afgespoeld en uitgelekt
  • 50 gr rucola
  • 100 gram feta verbrokkeld
  • 2 el goede olijfolie
  • 1 el lekkere azijn bijvoorbeeld tomaat azijn, of witte wijn azijn. Niet te zoete azijn nemen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en smullen maar!
  • Spoel de kikkererwten en de linzen goed af onder koud stromend water. Laat even uitlekken. Doe over in een kom en schud om.
  • Voeg de verbrokkelde feta toe en de rucola . breng op smaak met peper en zout en serveer met de olijfolie en de azijn.
Gang: Lunch
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: kikkererwten, linzen
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 245kcal, Koolhydraten: 21g, Eiwit: 14g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 8g, Cholesterol: 45mg, Natrium: 569mg, Kalium: 312mg, Vezels: 5g, Suiker: 6g, Vitamine A: 804IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 318mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!