Kikkererwtsalade met tahini

Kun je het je nog herinneren? Die dagen – nog niet zo lang geleden – dat de zon scheen? Haha.. Ok dat is dan wellicht weer een tikkie overdreven maar je kunt aan de foto’s al zien dat deze salade niet dit weekend is gemaakt maar wel een weekje ervoor. Ik heb wat met kikkererwten: ik vind het zulke lekkere peulvruchten. Ik kan dan ook wel met enige zekerheid zeggen dat ik kikkererwten van alle peulvruchten het meest gebruik.

We zijn nog steeds van plan om door te gaan met de peulvruchtenserie. Nog niet veel verder gekomen als 1 aflevering natuurlijk maar uh… er zijn nog wel meer dingen die nog op de planning staan. Die lijst wordt alleen maar langer! Nou ja in de tussentijd kunnen jullie dan wel lekker genieten van deze fijne kikkererwtensalade met een dressing met tahini en amandelolie. We hebben trouwens nieuwe notenolie op de kraam, van avocado-olie tot pistache tot amandel en macadamia. Ik ben nu al grote fan van de avocado olie en de amandelolie is ook erg lekker!

Kikkererwten tahini salade-1

Humphrey moet zijn neus er ook weer insteken…

Kikkererwtensalade met tahini | simoneskitchen.nl

Kikkererwtsalade met tahinidressing

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr groene asperges , in kleinere stukjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 puntpaprika’s
  • sesamzaadjes

Dressing


  • Spoel de kikkererwten af en laat even uitlekken. Snij de puntpaprika’s in kleine stukjes (zaadjes en zaadlijsten verwijderd) en blancheer de asperges even kort in kokend water. Niet langer dan een paar minuten!
  • Maak de dressing door de tahini te mixen met de olie, het sap en de honing en schenk het over de salade heen.
  • Serveer met wat sesamzaadjes eroverheen gesprenkeld.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.