Simone's Kitchen

Pittige bloemkoolcouscous met ei

Pittige bloemkoolcouscous met ei | simoneskitchen.nl

Pittige bloemkoolrijst

Vandaag een recept met mijn favoriete soort rijst: bloemkoolrijst of bloemkoolcouscous. Deze eenvoudige schotel met ei is ideaal om te maken als avondmaaltijd. Het is bovendien koolhydraatarm en super snel klaar. Ideaal dus voor een door de weekse maaltijd.

Bloemkoolcouscous eet ik vaak rauw. In recepten zoals deze pokebowl bijvoorbeeld is het heerlijk om dit gewoon te malen en zo te gebruiken. Maar in warme gerechten zoals deze pittige bloemkoolcouscous is even bakken toch lekkerder. De smaak veranderd en wordt wat zachter en in combinatie met de lekkere kruiden en specerijen is het een lekker pittig geheel.

Rijst versus bloemkoolrijst

Je kunt hier natuurlijk ook gewone rijst gebruiken, maar onthou dat je dan een heleboel groente mist. Bovendien zit er dan helemaal geen groente in behalve de koriander (en dat is natuurlijk geen groente maar wel groen. Haha) Omdat de bloemkool en de broccoli familie van elkaar zijn kun je deze ook uitwisselen ter variatie. Gebruik broccoli in plaats van bloemkool of meng het met nog wat meer groente. Het zal ook lekker smaken met wat extra geroerbakte Chinese kool erdoor bijvoorbeeld. Of doe er een bosuitje door. Keus genoeg!

PITTIGE BLOEMKOOLRIJST MET EI
Totale tijd
20 min
 
Geïnspireerd op de Indiase keuken is deze pittige bloemkoolrijst met ei.
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 bloemkool tot rijst gemalen
  • 6 eieren gekookt
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 el kokosolie om te bakken
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemom peulen even gekneusd
  • 1 tl kurkuma
  • 3-4 el curry paste recept hieronder
  • 75 gr rozijnen
  • koriander
Instructies
  1. Neem een grote koekenpan of hapjespan en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot glazig en voeg de knoflook toe. Voeg het laurierblad, het kaneelstokje en de kardemom peulen toe en bak dit op laag vuur tot het geurig is geworden. Voeg de kurkuma toe en de curry paste en bak even mee. Voeg de bloemkool en de rozijnen toe en bak op rustig vuur tot de bloemkool gaar is. Vergeet niet om voor het serveren kaneel, kardemom en laurierblad te verwijderen!
  2. Serveer de rijst met verse koriander en de gekookte eieren.

Ook lekker is deze bloemkoolrijst met pittige chorizo

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Welke currypasta?
    Word nl heel enthousiast van nieuw recept met bloemkoolrijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos