Simone's Kitchen

Slowcooker – pittige runderschotel met bloemkoolrijst

Pittige runderstoofschotel uit de slowcooker | simoneskitchen.nl

Als je vraagt wat mijn favoriete tijdsbesparende apparaat is in de keuken dan is dat met stip mijn slowcooker. We hebben absoluut geen fancy apparaat; hij is heel basic. Met drie standen; low, high en warmhouden. En meer heb je ook niet nodig. Heel groot is ie ook al niet, maar we zijn maar met zijn tweeën dus meestal is hij groot genoeg. Heel af en toe zou ik willen dat de kom wat ruimer was want grote stukken vlees passen er maar met moeite in.

Maar goed, voor bijna alle gerechten is ons trouwe apparaat prima.

Lekker pittige runderstoof

En je denkt misschien: waarom eet je in hemelsnaam een stoofschotel in de zomer, maar ik zeg waarom niet? Je hoeft in dit geval niet in de keuken te staan om het klaar te maken en eten moet je toch, nietwaar? Bovendien hebben we de ergste hitte gehad en nog even en de herfst staat weer voor de deur!

Achter de schermen word er hier ook hard gewerkt aan een nieuw website ontwerp maar dat gaat nog even duren voor het online staat. Altijd een spannend moment!

Maar goed, voor nu dus het recept voor deze pittige slowcooker runderschotel met Aziatische invloeden. Ik gebruikte hier coconut aminos maar dit kun je vervangen door sojasaus als je dat wilt. Wij eten het graag met bloemkoolrijst maar uiteraard kan het ook met ‘gewone’ rijst. Liever een vegetarische stoofschotel?

Pittige runderstoofschotel met bloemkoolrijst
Voorbereiding
10 min
Slowcooker
6 uur
 

Dit recept is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van hoeveel honger je hebt... 🙂

Soort: Hoofdgerecht
Keyword: bloemkool, rundvlees
Servings: 4 -6 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 1 flinke ui grof gesneden
  • 250 gr wortel in grove stukken
  • 2 zoete aardappels in blokjes
  • zout en peper
  • 750 gr runderstoofvlees in stukken gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 2 el Thaise curry pasta
  • 375 ml kokosmelk
  • 2 el coconut aminos
  • verse koriander om te serveren
  • bloemkoolrijst om te serveren
Instructies
  1. Doe eerst de groenten in de kom van je slowcooker en leg de stukken vlees erop.
  2. In een steelpannetje doe je de kokosolie. Dit verhit je even en doe dan de curry pasta erbij tot het gaat geuren. Doe de kokosmelk en de coconut aminos erbij en roer het geheel goed door.
  3. Giet dit over de ingredienten in de slowcooker en zet op laag voor 6-7 uur. De zoete aardappel smelt volledig weg in het gerecht waardoor het indikt en heerlijk wordt
  4. Serveer met de bloemkoolrijst en de koriander

 

4 comments

  1. Avatar

    Bijna al mijn ‘slow coke@ recepten zijn uit Amerikaanse kookboeken en altijd beschrijven die dat het vlees en groenten eerst moeten worden aangebakken. Neemt tijd in. Ik ga beslist dit recept volgen. Heeft U nog meer recepten voor de slow cooker die het voorbakken achter laten?
    Mijn Hollands is een beetje roestig!

  2. Avatar

    Beste Simone,

    Ziet er heerlijk uit weer! Ik heb de slowcooker ook ontdekt dus wil dit recept geaag maken. Als newbie ben ik echter erg benieuwd wat voor vlees je precies voor dit recept gebruikt. Ik kom in andere stoofreceptjes zowel riplappen als runderlappen/stooflappen tegen, welke zou jij hier (of in het algemeen) aanraden? Alvast hartelijk bedankt, Esther

    • Simone van den Berg

      He Esther! Ja handig apparaat He die slowcooker! Je kunt hier in principe alle drie de soorten gebruiken. Ik wissel het een beetje af, net wat ik nog in de vriezer heb liggen meestal maar volgens mij heb ik hier runderlappen gebruikt. Het zal soms iets uitmaken in de tijd maar ik heb nog niet gemerkt dat het heel verschillend is. Ik check na een aantal uur meestal even of het vlees al lekker uit elkaar valt. Zo ja dan is het goed, zo nee dan nog ietsje langer. Maar dan heb ik het echt over kleine verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos