Simone's Kitchen

Slowcooker – pittige runderschotel met bloemkoolrijst

Pittige runderstoofschotel uit de slowcooker | simoneskitchen.nl

Als je vraagt wat mijn favoriete tijdsbesparende apparaat is in de keuken dan is dat met stip mijn slowcooker. We hebben absoluut geen fancy apparaat; hij is heel basic. Met drie standen; low, high en warmhouden. En meer heb je ook niet nodig. Heel groot is ie ook al niet, maar we zijn maar met zijn tweeën dus meestal is hij groot genoeg. Heel af en toe zou ik willen dat de kom wat ruimer was want grote stukken vlees passen er maar met moeite in.

Maar goed, voor bijna alle gerechten is ons trouwe apparaat prima.

Lekker pittige runderstoof

En je denkt misschien: waarom eet je in hemelsnaam een stoofschotel in de zomer, maar ik zeg waarom niet? Je hoeft in dit geval niet in de keuken te staan om het klaar te maken en eten moet je toch, nietwaar? Bovendien hebben we de ergste hitte gehad en nog even en de herfst staat weer voor de deur!

Achter de schermen word er hier ook hard gewerkt aan een nieuw website ontwerp maar dat gaat nog even duren voor het online staat. Altijd een spannend moment!

Maar goed, voor nu dus het recept voor deze pittige slowcooker runderschotel met Aziatische invloeden. Ik gebruikte hier coconut aminos maar dit kun je vervangen door sojasaus als je dat wilt. Wij eten het graag met bloemkoolrijst maar uiteraard kan het ook met ‘gewone’ rijst. Liever een vegetarische stoofschotel?

Pittige runderstoofschotel uit de slowcooker | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.5 van 2 stemmen

Pittige runderstoofschotel met bloemkoolrijst

Dit recept is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van hoeveel honger je hebt… 🙂
Voorbereidingstijd: 10 min
Slowcooker: 6 uur
Porties: 4 -6 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke ui grof gesneden
  • 250 gr wortel in grove stukken
  • 2 zoete aardappels in blokjes
  • zout en peper
  • 750 gr runderstoofvlees in stukken gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 2 el Thaise curry pasta
  • 375 ml kokosmelk
  • 2 el coconut aminos
  • verse koriander om te serveren
  • bloemkoolrijst om te serveren

Instructies

  • Doe eerst de groenten in de kom van je slowcooker en leg de stukken vlees erop.
  • In een steelpannetje doe je de kokosolie. Dit verhit je even en doe dan de curry pasta erbij tot het gaat geuren. Doe de kokosmelk en de coconut aminos erbij en roer het geheel goed door.
  • Giet dit over de ingredienten in de slowcooker en zet op laag voor 6-7 uur. De zoete aardappel smelt volledig weg in het gerecht waardoor het indikt en heerlijk wordt
  • Serveer met de bloemkoolrijst en de koriander
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkool, rundvlees
Auteur: Simone van den Berg

Voedingswaarde

Calorieën: 456kcal, Koolhydraten: 27g, Eiwit: 41g, Vet: 20g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 116mg, Natrium: 398mg, Kalium: 1078mg, Vezels: 5g, Suiker: 10g, Vitamine A: 20844IU, Vitamine C: 8mg, Calcium: 105mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.