Slowcooker – pittige runderschotel met bloemkoolrijst
Als je vraagt wat mijn favoriete tijdsbesparende apparaat is in de keuken dan is dat met stip mijn slowcooker. We hebben absoluut geen fancy apparaat; hij is heel basic. Met drie standen; low, high en warmhouden. En meer heb je ook niet nodig. Heel groot is ie ook al niet, maar we zijn maar met zijn tweeën dus meestal is hij groot genoeg. Heel af en toe zou ik willen dat de kom wat ruimer was want grote stukken vlees passen er maar met moeite in.
Maar goed, voor bijna alle gerechten is ons trouwe apparaat prima.
Lekker pittige runderstoof
En je denkt misschien: waarom eet je in hemelsnaam een stoofschotel in de zomer, maar ik zeg waarom niet? Je hoeft in dit geval niet in de keuken te staan om het klaar te maken en eten moet je toch, nietwaar? Bovendien hebben we de ergste hitte gehad en nog even en de herfst staat weer voor de deur!
Achter de schermen word er hier ook hard gewerkt aan een nieuw website ontwerp maar dat gaat nog even duren voor het online staat. Altijd een spannend moment!
Maar goed, voor nu dus het recept voor deze pittige slowcooker runderschotel met Aziatische invloeden. Ik gebruikte hier coconut aminos maar dit kun je vervangen door sojasaus als je dat wilt. Wij eten het graag met bloemkoolrijst maar uiteraard kan het ook met ‘gewone’ rijst. Liever een vegetarische stoofschotel?
Pittige runderstoofschotel met bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 1 flinke ui grof gesneden
- 250 gr wortel in grove stukken
- 2 zoete aardappels in blokjes
- zout en peper
- 750 gr runderstoofvlees in stukken gesneden
- 1 el kokosolie
- 2 el Thaise curry pasta
- 375 ml kokosmelk
- 2 el coconut aminos
- verse koriander om te serveren
- bloemkoolrijst om te serveren
Instructies
- Doe eerst de groenten in de kom van je slowcooker en leg de stukken vlees erop.
- In een steelpannetje doe je de kokosolie. Dit verhit je even en doe dan de curry pasta erbij tot het gaat geuren. Doe de kokosmelk en de coconut aminos erbij en roer het geheel goed door.
- Giet dit over de ingredienten in de slowcooker en zet op laag voor 6-7 uur. De zoete aardappel smelt volledig weg in het gerecht waardoor het indikt en heerlijk wordt
- Serveer met de bloemkoolrijst en de koriander
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Als je dit recept in een gewone vleespan maakt is de volgorde dan hetzelfde of moet het eerst aanhgebakken worden. Eerst de groente en dan het vlees of andersom.
Het lijkt me een heerlijk maaltje
Ik zou eerst het vlees aanbakken en dan de groente aanbakken en dan vocht erbij
Pingback: Runderstoofschotel uit de slowcooker | Simone's Kitchen
Beste Simone,
Ziet er heerlijk uit weer! Ik heb de slowcooker ook ontdekt dus wil dit recept geaag maken. Als newbie ben ik echter erg benieuwd wat voor vlees je precies voor dit recept gebruikt. Ik kom in andere stoofreceptjes zowel riplappen als runderlappen/stooflappen tegen, welke zou jij hier (of in het algemeen) aanraden? Alvast hartelijk bedankt, Esther
He Esther! Ja handig apparaat He die slowcooker! Je kunt hier in principe alle drie de soorten gebruiken. Ik wissel het een beetje af, net wat ik nog in de vriezer heb liggen meestal maar volgens mij heb ik hier runderlappen gebruikt. Het zal soms iets uitmaken in de tijd maar ik heb nog niet gemerkt dat het heel verschillend is. Ik check na een aantal uur meestal even of het vlees al lekker uit elkaar valt. Zo ja dan is het goed, zo nee dan nog ietsje langer. Maar dan heb ik het echt over kleine verschillen.
Bijna al mijn ‘slow coke@ recepten zijn uit Amerikaanse kookboeken en altijd beschrijven die dat het vlees en groenten eerst moeten worden aangebakken. Neemt tijd in. Ik ga beslist dit recept volgen. Heeft U nog meer recepten voor de slow cooker die het voorbakken achter laten?
Mijn Hollands is een beetje roestig!
He Gene. Geen probleem hoor… 🙂 En ik heb gemerkt dat het weinig uitmaakt of ik het vlees wel of niet aanbak. Althans niet bij de meeste recepten. Ik heb er zeker meer, onder de rubriek slowcooker! https://simoneskitchen.nl/recepten/slowcooker/