Slowcooker: Pittige vegetarische stoofschotel
Totale chaos
Gisteren ging de wekker even over vijf uur. En dat op een vrije dag.. Maar als je het vloerendrama hebt meegekregen dan weet je wellicht ook dat het zo langzamerhand wel tijd wordt voor een eind aan de bouwput waar we nu al twee maanden in wonen. Nou ja bouwput is natuurlijk zwaar overdreven, maar een half lege kamer is ook niet meteen heel erg gezellig. Terwijl ik vorige week in Kroatië aan het flierefluiten was heeft Tom eigenhandig al het laminaat uit de woonkamer en grotendeels uit de keuken weten te verwijderen.
En zo zag onze woonkamer er tot voor kort dus uit. Betonnen vloeren en vooral veel leegte. Maar gisteren was het dus eindelijk zover. De vloer werd gefatsoeneerd want in de keuken heeft ooit een plavuizenvloer gelegen en dat resulteert in een complete gatenkaas. Waren we alweer vergeten maar dat bleek al snel toen het laminaat eraf ging. Oops. Dus dat werd eerst snelcement en vervolgens egaliseren die hap. Nu dus een strak spiegeltje maar nog een vloer waar we niet op mogen lopen. Dus hier boven (ik zit nu in mijn kantoortje) is het een bende. Meubels boven, tv boven, alle andere meubels in de tuin en de katten die niet naar beneden mogen.
Hoe dat vanavond slapen wordt is me nog een beetje een raadsel. Normaal slapen de katten in de woonkamer want Humphrey is een drama midden in de nacht. Dus…. dat wordt nog wat. De vloer moet dus drogen, dan komt donderdag de nieuwe vloer en zaterdag de nieuwe meubels. Fingers crossed dat alles goed gaat! Volgende week hoop ik het eindresultaat te kunnen laten zien!
Ik kan nu helaas ook niet bij mijn slowcooker. Sterker nog, we gaan vanavond in de studio koken (wel handig nu) en eten want hier is verder ook niet veel te beleven. Maar deze pittige vegetarische stoofschotel is super makkelijk uit de slowcooker of kan natuurlijk ook gemaakt worden in een gewone stoofpan.
Pittige groenteschotel uit de slowcooker
Ingrediënten
- 4 wortels in grove stukken gesneden
- 4 pastinaken in grove stukken gesneden
- 2 rode uien in stukken gesneden
- 2 rode paprika’s zaadlijsten verwijderd in stukken gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijn gemalen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl chili poeder
- 400 gr tomatenblokjes 1 blik
- 8 gedroogde abrikozen in stukken
- 2 el honing
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de slowcooker en doe alle ingrediënten erin. Meng even goed door en dek af met de deksel. Laat 7-9 uur pruttelen of tot de groentes gaar zijn.
- Heb je geen slowcooker dan kun je het uiteraard ook maken in een normale stoofpan. Check dan wel even of je nog wat extra vocht moet toevoegen. In de slowcooker heb je altijd minder vocht nodig. Ik denk voor een stoofpan een halve liter bouillon, maar hou wat extra achter de hand voor het geval het vocht teveel verdampt. Laat het dan een klein uurtje zachtjes koken tot de groentes gaar genoeg zijn.
- Serveer met bloemkool couscous
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Kom van Dassi Artisan, lepel van Luxury Art Mepra
Hoi Simone nog even een vraag: soms staat er bij een recept het aantal koolhydraten per persoon. Dat vind ik prettig want ik eet koolhydraatarm.
Soms staat er NUTRITION en dan een aantal gegevens over bet gerecht. Ook het aantal koolhydraten. Prima! Alleen weet ik dan niet of dit per persoon is of voor het gehele gerecht. Kun jij me dat vertellen? Dan reken ik zelf wel uit wat het dan per persoon is. Opgezocht op internet maar daar word ik ook niet veel wijzer van.
Alvast bedankt,
Hanny
Hé Hanny
De hoeveelheid koolhydraten is per portie. Er staat vermeld voor hoeveel personen een gerecht is. De hoeveelheden zijn dan dus voor 1 persoon. 😉
Hoi Simone, vandaag je heerlijke pittige schotel gemaakt on de slowcooker.
We hebben zitten smullen!! Wat was het lekker . Dankjewel. Ik ga zeker nog meer slowcooker recepten zoeken op jouw website.😀😉
Groetjes, Hanny
Ah leuk Hanny. Goed om te horen!
Hallo Simone
Dat geloof ik meteen alleen op dat zakje abrikozen dat ik gekocht heb bij AH staat
Allergie-informatie: kan sporen bevatten van glutenbevattende granen,melk enz
Nog een andere vraag de wortels is dat winterpeen of gewonen worteltjes
Hoi Jan. Dat zou je in principe nog wel kunnen gebruiken. Afhankelijk van de Ernst van de gluten allergie. Wortels zijn gewone wortels. Wel flink formaat dus geen mini wortels
Kun je in het recept abrikozen vervangen door vijgen
ivm gluten allergie van een persoon
Hallo Jan. Dat is geen probleem maar er zitten in abrikozen echt geen gluten hoor
Hallo Simone,
Heb dit recept gemaakt en het was overheerlijk. Dankjewel.
Heb zelf de honing weggelaten en vond het al lekker zoet. Was te laat begonnen dus heb het op high gezet en was ook prima na 4 uur . De chilipoeder vervangen door pittig paprikapoeder en nog iets vocht toen het wat droog werd. Komt nu dus op het kerstmenu!!
Ah leuk Ans! Klinkt alvast als een heerlijk kerst menu
Vandaag gemaakt en gegeten. Heerlijk, zeker een blijvertje.
Leuk om te horen Jan!
Hallo! Hij zit nu in de slowcooker maar is het goed dat er alleen dat blikje tomatenstukjes als vocht in zit? Ik lees dat stukje over de stoofpotje en dan zie ik bouillon staan. Dat hoeft dan niet in de slowcooker? Als ik nu na drie uur in de slowcooker kijk ziet het er zo rauw uit.
He Diana, nee het voordeel van een slowcooker is dat je er veel minder vocht voor nodig hebt. En drie uur is ook nog niet 7-9 uur.. 😉 Dus dat kan wel kloppen. Maar heb je echt het idee dat het veel te droog is dan kun je er gerust een beetje bouillon bij doen. Niet teveel dan, de groente zelf laten straks ook nog vocht los. Eet smakelijk alvast voor straks!
Hallo Simone, dank voor je snelle reactie 🙂 ! Ja, het was heerlijk! Precies de goede knapperigheid die ik lekker vind aan groenten. En ja, het blik tomatenstukjes was genoeg. Groetjes Diana
Ah super! Fijn dat het zo goed gelukt is!
Er is op dit moment geen pastinaak te krijgen. Wat kan ik als vervanger gebruiken?
Pompoen of zoete aardappel is een goede vervanger.
Bedankt!
Hallo,
ik heb ‘m gister gemaakt, erg lekker. Deze is zeker voor herhaling vatbaar 🙂 Ik woon alleen en gebruik toch de slowcooker zo’n 1 x per 2 weken. Ik vries dan ook regelmatig in voor als ik lange dagen maak. Ik eet zoutarm, en dan zijn supermarkt maaltijden voor mij niet geschikt. Op deze manier kan ik toch lekker eten!
groet,
Ellen
Daar is de slowcooker inderdaad top voor Ellen! Heerlijk!
Goeden dag
Ik ben alleen en eet geen vlees
Denkt u dat een slow cooker voor mij geschikt is.
Ik eet wel gezond
He Dora, ik gebruik de slowcooker zelf ook vaak voor groente gerechten dus het kan zeker maar ga je hem genoeg gebruiken? Dat is dan de vraag natuurlijk. Waar wil je de slowcooker allemaal voor gaan gebruiken?
Goedemiddag,
Geld de kooktijd voor stand high of low? Ik ga uit van low, maar even dubbel checken.
Bedankt!
Groetjes,
Lisanne
He Lisanne,
Ja dat is voor low inderdaad. Maar check ook even na een uurtje of 5 hoe de groente er voor staat! 😉
Pingback: Slowcooker - pittige runderschotel met bloemkoolrijst | Simone's Kitchen