Vega stoofschotel

Makkelijke vegetarische stoofschotel

Regelmatig maak ik een makkelijke vega stoof met alle leftovers uit de koelkast. Het liefst maak ik het in de slowcooker. Dan doe ik in de ochtend alle groentes erin en als ik weer thuiskom (of als ik naar beneden ga) is het eten klaar.

Mijn kantoor is op de eerste verdieping thuis. Vandaar dat naar beneden gaan. Dat je niet per ongeluk denkt dat ik dan uit bed rol of zo. Haha.

Deze stoofschotel maakte ik ook in de slowcooker. Je hebt in dat geval ongeveer 6 uur nodig. Sommige groentes zoals de zoete aardappel vallen in die tijd volledig uit elkaar. En dat is dan juist weer erg lekker doordat het ook zorgt dat de stoof wat dikker wordt en de smaken mooi mengen.

Leftovers

In dit geval gebruikte ik in de vega stoofschotel zoete aardappel, wortels, courgette en bleekselderij. Dat is wel een beetje standaard wat ik over heb in de koeling. Ik koop er altijd teveel van. Haha. Maar je kunt er ook goed pastinaak in verwerken, knolselderij, pompoen en variëren met de kruiden die erin gebruikt worden.

Check hier alle recepten uit de slowcooker.

Vega stoofschotel

Vega stoofschotel

3.73 van 11 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenSlowcooker

Een makkelijke vega stoof uit de slowcooker
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 2 minuten
bereiding 6 uur

4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui in ringen
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 tl gerookte paprika
  • ½ tl komijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 3 flinke wortels in plakjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 350 gr zoete aardappel in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 500 ml bouillon
  • Peper en zout
  • Verse peterselie

  • Doe alle ingredienten voor de stoofschotel in de kom van de slowcooker. Zet hem aan op de lage stand en laat rustig garen voor ongeveer 5-6 uur.
  • Heb je geen slowcooker doe dan alle ingredienten in een flinke pan met dikke bodem. Laat het een uurtje rustig koken en check regelmatig of de pan niet droogkookt.
  • Serveer met knolselderijpuree of bloemkoolpuree

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 210kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 8g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 848mg | Kalium: 1440mg | Vezels: 10g | Suiker: 19g | Vitamine A: 21935IU | Vitamine C: 74mg | Calcium: 166mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.