Stoofschotels zijn wat mij betreft het ultieme comfortfood. Makkelijk om te maken en heerlijk om met een warme kom op schoot op de bank te kruipen.

gehakt tomatenstoofschotel

Stoofschotel met gehakt en bloemkoolpuree

Stoofschotels doen het hier altijd goed. Eigenlijk niet eens perse altijd in de winter, maar dan maak ik er wel meer. Nu hebben we tot nu toe amper winter gehad. Ik tel die paar dagen vorst even niet mee en momenteel lijkt het eerder lente (of misschien meer herfst) dan winter. Hopelijk krijgen we nog een paar weken flinke vorst want op het moment denkt mijn tuin dat het al voorjaar is.

Ik voorzie alweer problemen als straks alsnog die vorst erover heen komt. Hoe dan ook; of het nou herfst is of winter, deze stoofschotel met gehakt is heerlijk en ook nog relatief snel als je het vergelijkt met een gerecht uit een slowcooker.

Stoofschotel met gehakt

Snelle stoof

Hoewel ik echt dol ben op mijn slowcooker is het ook wel eens lekker om een stoofschotel te maken die binnen een half uurtje op tafel staat. Zoals deze met gehakt dus. Qua groente heb ik er dit keer wortel in gedaan maar de stoofschotel is redelijk variabel. Doe er ook eens courgette in of aubergine. Venkel kan hier ook goed bij.

Gebruik je andere groentes let dan wel even op de bereidingswijzen en tijden van die groentes. Dat kan korter of langer zijn. Ook qua serveren kun je afwisselen. Hier gebruikte ik bloemkoolpuree maar dit is natuurlijk ook lekker met aardappelpuree of bloemkoolrijst.

In plaats van amandelmelk kun je dit ook maken met kokosmelk of een andere plantaardige melk.

Check ook onderstaande stoofschotels

gehakt tomatenstoofschotel
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Stoofschotel met gehakt en bloemkoolpuree

Ideaal voor gure dagen; een heerlijk stoofschotel met gehakt en bloemkoolpuree
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Dieetsoort glutenvrij, paleo
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • Paar takjes verse tijm
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • Peper en zout
  • 150 gr wortels in dunne plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 bloemkool
  • 150 ml amandelmelk
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Verse peterselie voor erover

Instructies

  • Neem een grote koekenpan en verhit hierin wat olie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Voeg de wortelplakjes toe en bak even mee.
  • Bak het gehakt rul en doe de tijm en rozemarijn erbij. Voeg nu de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en laat het geheel even sudderen. Is het te droog voeg dan een scheutje water toe.
  • Kook de bloemkool gaar, giet af en doe in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de amandelmelk toe en draai tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje nootmuskaat.
  • Serveer de gehaktstoof met de bloemkoolpuree en verse peterselie voor erover.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: gehakt, tomaat
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 425kcal, Koolhydraten: 23g, Eiwit: 27g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 10g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g, Transvet: 2g, Cholesterol: 89mg, Natrium: 398mg, Kalium: 1305mg, Vezels: 7g, Suiker: 11g, Vitamine A: 6602IU, Vitamine C: 85mg, Calcium: 156mg, Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!