Simone's Kitchen

Gehakt ovenschotel met wortelgroentes

Gehakt ovenschotel met wortelgroentes

Traybakes – gehakt ovenschotel

Ja weer zo’n Engelse term maar soms beschrijven die beter wat het is dan de Nederlandse. Het is een hele hype geloof ik in de states en eigenlijk wel met een goede reden want een traybake is simpelweg een gerecht waarbij je alles in één enkele bak doet en dat in de oven bereidt. Het makkelijkste is het natuurlijk als je er dan geen omkijken meer naar hebt. Daar is deze dan wat minder geschikt voor.

Even bijblijven

Door de verschillende bereidingswijzen moet je elke keer wat nieuws erbij doen zodat alles uiteindelijk tegelijk klaar is. Dat hoeft natuurlijk niet perse. Je kunt dit gerecht ook makkelijk maken met groentes die wel allemaal tegelijk klaar zijn, maar ik vond de combinatie wel lekker dus koos voor deze optie.

Gehakt ovenschotel
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Ovenschotel met gehakt en biet

Ondanks dat alles wordt klaargemaakt in 1 enkele ovenschaal kun je niet al te ver van de oven vandaan want elke 10 minuten moet er weer wat bij gedaan worden. Natuurlijk kun je ook andere groentes gebruiken of er voor kiezen om – bijvoorbeeld – de biet al van tevoren te garen. Dat scheelt tijd, maar echt veel werk is het niet.
Bereidingstijd: 1 uur
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 grote rode biet in stukken van 2 cm gesneden
  • 1 grote zoete aardappel in stukken van 2 cm gesneden
  • 1 rode ui in vieren
  • 1 paprika in stukken
  • 2 grote wortels in stukken
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el gedroogde kruiden
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 3 eieren
  • sla om te serveren
  • Verse peterselie gehakt, om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Begin eerst met het roosteren van de biet. Doe die in een ruim bakblik, besprenkel met wat van de olie en peper en zout en rooster voor ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en voeg de rode ui, paprika, wortel toe. Doe er desgewenst nog wat olie en peper en zout over en zet weer terug in de oven voor 20 minuten.
  • Kruid het gehakt met peper, zout en gedroogde kruiden naar keus. Haal het bakblik weer uit de oven en verdeel het gehakt erover en de kerstomaatjes. Zet weer 10 minuten terug.
  • Haal weer uit de oven en maak drie gaten waar je de eieren in breekt. Zet wederom voor 10 minuten in de oven. Haal eruit en serveer in het bakblik met sla erbij en wat verse kruiden eroverheen.

Voedingswaarde

Calorieën: 504kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 26g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 235mg, Natrium: 213mg, Kalium: 978mg, Vezels: 5g, Suiker: 11g, Vitamine A: 14747IU, Vitamine C: 73mg, Calcium: 89mg, Ijzer: 4mg

Fan van groente uit de oven? Probeer dan ook eens deze met tahini dressing

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!