Deze lekkere gehakt ovenschotel maak je met wortelgroentes en heeft net even wat meer tijd nodig dan een ‘gewone’ ovenschotel. Maar het is wel de moeite waard.

Gehakt ovenschotel met wortelgroentes

Traybakes – gehakt ovenschotel

Ja weer zo’n Engelse term maar soms beschrijven die beter wat het is dan de Nederlandse. Het is een hele hype geloof ik in de states en eigenlijk wel met een goede reden want een traybake is simpelweg een gerecht waarbij je alles in één enkele bak doet en dat in de oven bereidt. Het makkelijkste is het natuurlijk als je er dan geen omkijken meer naar hebt. Daar is deze dan wat minder geschikt voor.

Even bijblijven

Door de verschillende bereidingswijzen van de gehakt ovenschotel moet je elke keer wat nieuws erbij doen zodat alles uiteindelijk tegelijk klaar is. Dat hoeft natuurlijk niet perse. Je kunt dit gerecht ook makkelijk maken met groentes die wel allemaal tegelijk klaar zijn, maar ik vond de combinatie wel lekker dus koos voor deze optie.

Geen zin om elke keer een andere groente erbij te doen? Je kunt ook een gehakt ovenschotel maken met bijvoorbeeld broccoli, zoete aardappel, pompoen, paprika en courgette. Die zijn ongeveer gelijk klaar en je hoeft alles maar een keer in de oven te doen. Met uitzondering van het eitje. Die blijft natuurlijk wel een last minute toevoeging.

Check ook de onderstaande ovenschotels als je op zoek bent naar iets anders.

Gehakt ovenschotel
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Ovenschotel met gehakt en biet

Ondanks dat alles wordt klaargemaakt in 1 enkele ovenschaal kun je niet al te ver van de oven vandaan want elke 10 minuten moet er weer wat bij gedaan worden. Natuurlijk kun je ook andere groentes gebruiken of er voor kiezen om – bijvoorbeeld – de biet al van tevoren te garen. Dat scheelt tijd, maar echt veel werk is het niet.
Bereidingstijd: 1 uur
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 grote rode biet in stukken van 2 cm gesneden
  • 1 grote zoete aardappel in stukken van 2 cm gesneden
  • 1 rode ui in vieren
  • 1 paprika in stukken
  • 2 grote wortels in stukken
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el gedroogde kruiden
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 3 eieren
  • sla om te serveren
  • Verse peterselie gehakt, om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Begin eerst met het roosteren van de biet. Doe die in een ruim bakblik, besprenkel met wat van de olie en peper en zout en rooster voor ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en voeg de rode ui, paprika, wortel toe. Doe er desgewenst nog wat olie en peper en zout over en zet weer terug in de oven voor 20 minuten.
  • Kruid het gehakt met peper, zout en gedroogde kruiden naar keus. Haal het bakblik weer uit de oven en verdeel het gehakt erover en de kerstomaatjes. Zet weer 10 minuten terug.
  • Haal weer uit de oven en maak drie gaten waar je de eieren in breekt. Zet wederom voor 10 minuten in de oven. Haal eruit en serveer in het bakblik met sla erbij en wat verse kruiden eroverheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 504kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 26g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 235mg, Natrium: 213mg, Kalium: 978mg, Vezels: 5g, Suiker: 11g, Vitamine A: 14747IU, Vitamine C: 73mg, Calcium: 89mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Fan van groente uit de oven? Probeer dan ook eens deze met tahini dressing

Delen is fijn!