20140513-MH2A0418

Ik ben nu al weken bezig met het overzetten van de oude content van mijn oude blog naar hier en nou ja, dan kom je ook af en toe dingen tegen die je niet direct wilt horen. Zo is afvallen een terugkerend fenomeen. Ik zou bijna zeggen dat je de klok erop gelijk kunt zetten. De ene keer doe ik een 12wbt programma (12 week body transformation), de andere keer stort ik me met volle overgave op spinning, dan doe ik weer een maandje paleo en The list Goes on….
Raad je al waar dit heen gaat? Inderdaad, het is weer zo ver… Hoe doen andere mensen dat? Van die skinny foodbloggers (ja echt hoor, die zijn er genoeg!) die prachtige taarten en ander lekkers posten… En ok meestal dertig jaar jonger zijn, dat helpt wel een klein beetje mee.

20140513-MH2A0415


En ik kan dan echt een hekel aan mezelf hebben. Echt een grote hekel. Want we waren zo goed bezig, vijftien kilo of zoiets kwijt en floep alles zit er al bijna weer aan. Nou ok niet alles maar wel echt teveel.
Ik weet ook wel dat ik het zelf doe en wat dat betreft is die “wijze” opmerking van mijn vader dat elk pondje door het mondje gaat nog steeds van toepassing, maar ik heb geen zelf controle denk ik dan.
Ik vind álles lekker en álles leuk. Dus ik móet bakken (en een stukje proeven) en ik wil eigenlijk alles eten, maar dan niet aankomen.
Kan dat geregeld worden denk je? 🙂
Dus…. Daar zitten we nu dan. Weer tien kilo zwaarder als de bedoeling is en daar moet wat aan gedaan worden. Want ik wil niet eindigen in een serie als Obese of zoiets. Neuh… Liever niet.
Maar ik heb het al vaker gezegd; het echte lijnen met een eng dieet; daar geloof ik niet in. Ik weet precies waar het fout gaat. Ik moet alleen leren om maat te houden zeg maar. Een stukje cake en niet drie plakken. Geen nootjes bij de wijn of nog erger; een stokbroodje met ‘lekkers’. (Lees: Franse kaas, paté en andere volvette heerlijkheden)

20140513-MH2A0416


Proeven mag. Opeten niet. Zou dat een goede regel zijn?
En meer van mijn luie kont komen. Meer bewegen, minder zitten. Minder snacken, meer gewone maaltijden.
En dus zul je hier misschien voor de verandering weer eens wat gezonds tegen komen. Een lekkere salade of zoals nu deze overheerlijke spelt pasta met geroosterde tomaatjes en feta. Of het nou mager is kan ik je niet vertellen, maar zoals ik al zei; het gaat niet om de calorieën tellen maar wel om gezond verstand, regelmaat en gewoon goed eten.
En dan zit je met deze snelle en eenvoudige pasta goed. Het roosteren van de tomaatjes kost natuurlijk even tijd maar doet zoveel voor de smaak dat ik het niet zou overslaan.
Ik gebruikte hiervoor spelt pasta met knoflook die ik nog had liggen. In weze is dit hele maal een maal van restjes. Ik had nog tomaatjes liggen, leftover pesto en leftover feta van fotoshoot van vorige week, spelt pasta van Joost mag weten wanneer en een pietsie parmezaan. Dus goed bezig geweest lijkt me toch?
Ons avondmaal vanavond was een stuk minder succesvol ; kip courgette burgers met groene salade. De salade was lekker maar de burgers te droog. Die moeten in de remake, want dat leek nergens op. Maar voor nu dus werk aan de winkel. Wens me succes! Ik ga het nodig hebben en je zult hier ongetwijfeld het nodige geweeklaag kunnen horen… Want zo ben ik; ik deel het graag. Hahaha..

Print recept Pin recept
No ratings yet

Knoflook spelt met geroosterde tomaat en feta

Kun je geen knoflook spelt spaghetti vinden dan kun je natuurlijk ook gewone spaghetti gebruiken.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 100 gr knoflook spelt spaghetti ik haalde de mijne bij de EKO winkel
 • 200 gr kerstomaatjes
 • 2 el pesto zelfgemaakt natuurlijk het lekkerste
 • zout
 • peper
 • 50 gr feta of naar smaak
 • parmezaanse kaas eventueel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 C. Snij de tomaatjes door midden  doe de kerstomaatjes in een bakblik (snijkant boven) besprenkel met olijfolie en zout en peper en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
 • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (op mijn verpakking stond trouwens niks, maar duurde ongeveer 7-8 minuten voor het al dente was)
 • Giet de spaghetti af en doe weer terug in de pan. Ik doe dit altijd vrij snel zodat er ook nog wat van het kookvocht aan de spaghetti blijft hangen
 • Roer de twee eetlepels pesto erdoor
 • Leg de spaghetti op je bord, doe de geroosterde tomaatjes erbij en verkruimel feta over de top. Rasp eventueel nog wat parmezaan eroverheen en aanvallen maar.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 316kcal, Koolhydraten: 44g, Eiwit: 13g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 23mg, Natrium: 434mg, Kalium: 326mg, Vezels: 1g, Suiker: 4g, Vitamine A: 897IU, Vitamine C: 23mg, Calcium: 178mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!