Ik zei het je gisteren (of was het eergisteren?) al; ik ben gek op lekkere en snelle pasta’s. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar hoewel ik koken echt geweldig leuk vind heb ik er niet altijd zin in. Je hebt soms van die dagen dat je hard gewerkt hebt, vervolgens een uur in de file gestaan en dan kom je thuis en moet je nog koken. Met een beetje pech moet je eerst ook nog boodschappen doen maar dit gerecht bevat allemaal ingredienten die je met een beetje mazzel altijd wel in huis hebt. Ik vind ricotta heerlijk. Tom niet. Die houdt van geen enkele kaas en ook niet van dingen die te romig zijn. Ricotta kun je amper een kaas noemen, maar is wel vrij romig als je het verwerkt zoals hier.

Dit was dus mijn diner op een avon dat Tom niet thuis was! Met een vent die niet van kaas houdt probeer ik op die dagen dat hij er niet is, altijd wel of ik iets lekkers met kaas kan maken.

En dan moet ik nog een tweede dingetje vertellen; ik ben verslaafd. Verslaafd aan Grey’s Anatomy. Ken je die serie? Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje sceptisch was. Ben niet zo van de ziekenhuisseries; ooit – in een ver en grijs verleden – heb ik jaren in een ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige in opleiding en je krijgt dan toch een ander beeld. Maar op een lange transatlantische vlucht naar weetikveel hadden ze op de inflight entertainment 10 afleveringen van Grey’s Anatomy en sindsdien ben ik verslaafd!

Ik koop de serie op DVD want iets op tv volgen is niet aan mij besteed. Ik vergeet het op te nemen of vergeet te kijken. In ieder geval mis ik de helft en op DVD kun je heerlijk een avondje weg zwijmelen bij McDreamy en McSteamy… 🙂 Tom zorgt altijd dat ie ver weg is want de kans dat ik in tranen uitbarst is vrij groot.. Haha… Nee vrolijk wordt je er niet van, maar ik vind het heerlijk! (misschien niet ideaal als je last hebt van depressieve buien) En dit heerlijke maal is dus genuttigd tijdens een spinoff van Grey’s; Private Practice! En ja hoor, ook hier heb ik lekker zitten janken!!

Maar waar je voor kwam was het recept toch?

400 gr pasta (elke soort is goed)

250 gr. bevroren doperwtjes

125 gr ricotta

bacon

olijf olie

basilicum

parmezaan

Kook de pasta. In de tussentijd bak je de baconstukjes in een andere pan tot ze goud kleuren. Voeg de doperwten toe en ongeveer 4 eetlepels van het kookwater. Breng aan de kook tot de erwtjes zacht worden en het water is opgelost. Voeg de pasta toe en roer de ricotta erdoor. Als de pasta een beetje droog oogt of smaakt voeg je nog een beetje kookwater van de pasta toe. Zout en peper naar smaak toevoegen, gooi er wat basilicum overheen en parmezaanse kaas en voila, je bent alweer klaar!!

Delen is fijn!