Deze heerlijke pasta met doperwtjes is super eenvoudig om te maken maar door het uitgebakken spek en de romige ricotta is het toch heel smaakvol.

Pasta met doperwtjes

Pasta met doperwtjes

Ik zei het je gisteren (of was het eergisteren?) al; ik ben gek op lekkere en snelle pasta’s. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar hoewel ik koken echt geweldig leuk vind heb ik er niet altijd zin in. Je hebt soms van die dagen dat je hard gewerkt hebt, vervolgens een uur in de file gestaan en dan kom je thuis en moet je nog koken. Met een beetje pech moet je eerst ook nog boodschappen doen maar deze pasta met doperwtjes bevat allemaal ingrediënten die je met een beetje mazzel altijd wel in huis hebt. Ik vind ricotta heerlijk. Tom niet. Die houdt van geen enkele kaas en ook niet van dingen die te romig zijn. Ricotta kun je amper een kaas noemen, maar is wel vrij romig als je het verwerkt zoals hier.

Home alone

Deze pasta met doperwtjes was dus mijn diner op een avond dat Tom niet thuis was! Met een vent die niet van kaas houdt probeer ik op die dagen dat hij er niet is, altijd wel of ik iets lekkers met kaas kan maken.

En dan moet ik nog een tweede dingetje vertellen; ik ben verslaafd. Verslaafd aan Grey’s Anatomy. Ken je die serie? Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje sceptisch was. Ben niet zo van de ziekenhuisseries; ooit – in een ver en grijs verleden – heb ik jaren in een ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige in opleiding en je krijgt dan toch een ander beeld. Maar op een lange transatlantische vlucht naar weetikveel hadden ze op de inflight entertainment 10 afleveringen van Grey’s Anatomy en sindsdien ben ik verslaafd!

Pasta met doperwtjes

Ik koop de serie op DVD want iets op tv volgen is niet aan mij besteed. Ik vergeet het op te nemen of vergeet te kijken. In ieder geval mis ik de helft en op DVD kun je heerlijk een avondje weg zwijmelen bij McDreamy en McSteamy… 🙂 Tom zorgt altijd dat ie ver weg is want de kans dat ik in tranen uitbarst is vrij groot.. Haha… Nee vrolijk wordt je er niet van, maar ik vind het heerlijk! (misschien niet ideaal als je last hebt van depressieve buien) En dit heerlijke maal is dus genuttigd tijdens een spinoff van Grey’s; Private Practice! En ja hoor, ook hier heb ik lekker zitten janken!!

Pasta recept

Maar nu dit heerlijke pastagerecht met doperwtjes, uitgebakken spekjes en romige ricotta. Snel om te maken en staat binnen een minuut of 15 op tafel. Het langste duurt het koken van de pasta, maar in die tussentijd kun je de spekjes uitbakken, de ricotta erdoor roeren. Pasta erbij en je maaltijd is klaar!

Pasta met bacon en doperwtjes

Pasta met bacon, doperwtjes en ricotta

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaanse keuken

Een lekker pastarecept met bacon en doperwtjes!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr pasta elke soort is goed
  • 250 gr. bevroren doperwtjes
  • 125 gr ricotta
  • 75 gr ontbijtspekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • verse basilicum om te serveren
  • 75 gr parmezaan om te serveren

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  • In de tussentijd bak je de spekblokjes in een andere pan tot ze goudbruin kleuren. Voeg de doperwten aan de pan toe en ongeveer 4 eetlepels van het kookwater.
  • Breng in de koekenpan aan de kook tot de erwtjes zacht worden en het water is opgelost. Voeg de pasta toe en roer de ricotta erdoor.
  • Wil je het nog wat romiger hebben dan kun je nog wat extra ricotta of nog wat kookvocht toevoegen indien nodig. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer met verse basilicum en parmezaanse kaas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 571kcal | Koolhydraten: 69g | Eiwit: 25g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 0.03g | Cholesterol: 45mg | Natrium: 486mg | Kalium: 424mg | Vezels: 6g | Suiker: 6g | Vitamine A: 786IU | Vitamine C: 25mg | Calcium: 263mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.