Pasta met bimi en mosterdsaus
Pasta blijft altijd een van mijn favoriete gerechten, maar ik wilde dit keer eens wat anders dan anders. Ik maakte deze pasta met bimi en mosterdsaus. De pasta is lekker romig en absoluut een aanrader!
Pasta met bimi en mosterdsaus
Het overkomt me geregeld; ik heb allerlei groentes gekocht maar na een paar dagen kom ik tot de ontdekking dat ik veel te enthousiast heb ingekocht. Soms maak ik er een lekkere snelle soep van, maar ook net zo vaak kies ik voor een makkelijke pasta. Zo kwam deze pasta met bimi en mosterdsaus tot stand!
Mosterd is misschien niet meteen een ingredient wat je met pasta associeert. Maar ik wil je toch vragen om het eens te proberen want het is lekker en gebruik je een fijne pittige mosterd dan zul je zien dat het nog beter wordt. Uiteraard kan een minder pittige mosterd ook als je daar geen fan van bent.
Met slagroom of kookroom
In dit geval had ik behalve de bimi nog wat slagroom in de koeling staan dus die deed ik erdoor voor een extra romig resultaat. Heb je geen slagroom dan kun je er ook kookroom of creme fraiche doorheen doen. Dat is zeker net zo lekker.
De foto is even snel geschoten in de tuin dus niet perse de mooiste, maar het gaat tenslotte om het eindresultaat. Deze snelle pasta met bimi kun je uiteraard ook maken met broccoli of een andere groente. Favoriet voor door de pasta zijn bij mij broccoli, bloemkool, venkel, courgette, aubergine en paddenstoelen. Dus als ik een van die groentes nog ‘heb liggen’ dan maak ik daar vaak een pastaatje van.
Uiteraard is het nog lekkerder als je er ook wat parmezaanse kaas overheen raspt, maar qua smaak heeft de pasta met bimi dat eigenlijk niet nodig.
Pasta met kip, bimi en mosterdsaus
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 150 ml slagroom
- 2 el pitige mosterd
- 300 gr bimi of broccoli
- 350 gram kipfilet in blokjes
- 2 tl carribean spice Jonnie Boer kruiden
- peper
- zout
- 1 bosui in ringetjes, voor erover
Instructies
- Breng water (met zout) aan de kook voor de pasta en voor de bimi. Snij ondertussen de kip in blokjes en kruid royaal met de Carribean spice mix. Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de kip goudbruin. Snij de bimi in iets kleinere stukken.
- Zodra het water kookt, doe je de pasta erbij en kook je deze gaar. In de andere pan kook je de bimi kort. Het mag beetgaar zijn dus niet te zacht! Laat uitlekken en zet aan de kant.
- Als de kip gaar is voeg je de bimi toe en giet je de slagroom erbij. Breng op smaak met twee flinke eetlepels mosterd.
- Serveer de pasta met bimi met de bosui of gebruik basilicum als je dat in huis hebt.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.