Simone's Kitchen

Uit de koelkast: Pasta met bimi en mosterdsaus

Pasta met bimi en mosterdsaus | simoneskitchen.nl

Het gebeurt me nogal eens…. Wilde plannen om gerecht x, y en z te maken en dan blijkt uiteindelijk dat er geen tijd is om alles te doen wat ik wilde. Het gevolg is dan dat ik met een koelkast met leftovers zit. Of – ook zo’n heel herkenbare – de broccoli (bijvoorbeeld) is in de aanbieding dus ik koop drie stronken. Maar ja die moeten dan wel op he… En dus kijk ik eens in de week ongeveer eens in de koelkast wat er echt op moet en bedenk een recept gebaseerd op de inhoud van de koelkast.

20150801-MH2A8265

En dat wordt vaak een pasta, omdat je met pasta nou eenmaal alle kanten op kunt. Het is makkelijk, snel klaar en voor je er erg in hebt, heb je een heerlijk maal op tafel. Zo ook deze. Ik vond hem te lekker om niet te delen, dus even snel een fotootje geschoten en hier is ie dan. Nee het is niet de meest fotogenieke maar het gaat om de smaak natuurlijk!

Pasta met bimi en mosterdsaus | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pasta met kip, bimi en mosterdsaus

In dit geval had ik nog een open bakje slagroom staan, een bakje met bimi dat op moest en kipfilet zonder bestemming. Pasta en mosterd heb ik altijd in huis dus een maaltijd was zo in elkaar gedraaid. Heb je geen bimi liggen, dan kun je natuurlijk ook broccoli gebruiken.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 150 ml slagroom
  • 2 flinke eetlepels mosterd met peper nummer 2
  • bakje bimi
  • 350 gram kipfilet
  • carribean spice Jonnie Boer kruiden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Breng water (met zout) aan de kook voor de pasta en voor de bimi. Snij ondertussen de kip in blokjes en kruid royaal met de Carribean spice mix. Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de kip goudbruin. Snij de bimi in iets kleinere stukken.
  • Zodra het water kookt, doe je de pasta erbij en kook je deze gaar. In de andere pan kook je de bimi kort. Het mag beetgaar zijn dus niet te zacht! Laat uitlekken en zet aan de kant.
  • Als de kip gaar is voeg je de bimi toe en giet je de slagroom erbij. Breng op smaak met twee flinke eetlepels mosterd.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!