7 x de lekkerste pastarecepten

Pasta… hoe ontzettend veelzijdig is dat wel niet? Ik heb vele pastarecepten en maak het graag en vaak. Super handig voor een snelle maaltijd. Je kunt er bijna alles in kwijt wat je nog in de koeling hebt liggen en je hebt binnen no time een heerlijke vullende maaltijd op tafel gezet.

Tijd dus om je mijn 7 favoriete pastarecepten te geven! En er komen er binnenkort nog een paar aan!

Pasta met walnotensaus

Pasta met walnotensaus

Om dan maar te beginnen met een die ik redelijk recent maakte; een pasta met een heerlijke walnotensaus. De pasta is vegan maar een beetje parmezaanse kaas erover is heerlijk!

Vind hier het recept voor de pasta met walnotensaus

Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

De simpelste pasta’s zijn meestal de lekkerste. Vind ik tenminste. En deze klassieker hoort daar zeker onder. Wat je nodig hebt is knoflook, kaas en olie. En klaar!

Vind hier het recept voor de pasta aglio e olio

Mac & Cheese

Macaroni en kaas | simoneskitchen.nl

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan veel gesmolten kaas in combinatie met pasta. In dit geval zit er zelfs wat groente in. Win win dus… 🙂

Vind hier het recept voor de Mac & Cheese

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Nog zo’n klassieker met – jawel alweer – veel kaas is cacio e pepe. Of letterlijk vertaald kaas en peper. Ik proefde dit voor het eerst in Italie en het was liefde op het eerste gezicht (of eigenlijk liefde op de eerste hap of zoiets)

Vind hier het recept voor de pasta cacio e pepe

Snelle pastasalade met kip en pesto

Snelle pastasalade

Een heerlijke pastasalade met pesto en kip. Behalve dat je natuurlijk allerlei versies van pasta kunt maken is het ook een perfecte lunch om mee te nemen. Deze pastasalade is altijd lekker en zo makkelijk!

Vind hier het recept voor de pastasalade met pesto en kip

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijke romige vegetarische lasagne. Proberen zeg ik!

Vind hier het recept voor de vegetarische lasagne.

Pasta carbonara

pasta carbonara

Pasta carbonara is typisch zo’n gerecht waar ik al veel mislukte versies van gegeten heb. Blijkbaar is het zo’n gerecht waar van alles mis mee kan gaan. Niet met deze versie overigens. Heerlijk, makkelijk en kan bijna niet fout gaan!

Vind hier het recept voor de pasta carbonara

Delen is fijn!