Deze heerlijke romige eenpans lasagne is makkelijk om te maken, zit vol met groente en is naar wens vega of niet vega te maken.

Eenpans lasagne

Eenpans lasagne

Het is grappig hoe het soms werkt met ‘rages’ als ik het zo moet noemen. Ik had ergens iets gezien over een eenpans lasagne en ik dacht ‘o dat is leuk!’ En ik had het dus op mijn lijstje met te maken gerechten gezet. Het was nog niet gemaakt en op de foto gezet of ik zie links en rechts eenpans lasagne langs komen op mijn Instagram feed. Ik had er nog niks over gedeeld, dus dat was het niet. Maar blijkbaar was ik niet de enige met dit idee!

Hoe dan ook, dit is de ideale manier om een lasagne te maken als je het aan mij vraagt. Het is snel en makkelijk en je kunt het net zo makkelijk ook aanpassen aan je eigen wensen.

Eenpans lasagne

Vega

Voor deze versie maakte ik een vegetarische eenpans lasagne. Met lekker veel kaas en een lekker romig geheel. Voor het maken van dit gerecht is het wel handig om verse lasagne bladen te gebruiken. Die garen wat sneller en kun je dus ook wat makkelijker in de saus stoppen.

Verder ging er veel groente in. Bloemkool, prei, spinazie en doperwtjes. Top combinatie als je het mij vraagt. Je hebt uiteraard wel een koekenpan nodig die ovenbestendig is. En ook een koekenpan waar wel de nodige inhoud in gaat want met een klein pannetje lukt het niet. Of nou ja, het kan wel maar dan niet de hele hoeveelheid maken.

Natuurlijk wordt alles lekkerder met een krokant kaaslaagje aan de bovenkant dus dat zeker niet overslaan. Ik gebruikte hier parmezaan en een restje cheddar wat ik nog had liggen. Cheddar wordt altijd vrij gekleurd, maar dat ziet er altijd wel lekker uit. Parmezaan smelt iets minder goed, maar is ook heerlijk. Een combinatie is perfect voor de eenpans lasagne.

Serveren met

Om de eenpans lasagne te serveren kun je tuinkers gebruiken, maar je kunt er ook nog wat extra verse basilicum overheen strooien.

Hou je van lasagne? Check dan ook deze recepten:

Eenpans lasagne
Eenpans lasagne

Eenpans lasagne (vega)

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaanse keuken

Lekker makkelijk is deze lasagne uit de pan
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 20 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 45 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram verse lasagnebladen
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 800 ml melk
  • 1 prei
  • 300 gram tuinerwten
  • 400 gram bloemkool
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 el mosterd
  • 150 gram geraspte Parmezaan
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 6 takjes basilicum blaadjes geplukt en in reepjes gesneden
  • Peper en zout

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Was de prei en snijd in ringetjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was de spinazie indien nodig.
  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem (die ook in de oven kan). Bak de prei rustig aan en voeg na 3 minuten de bloemkoolroosjes toe. Laat op middelhoog vuur bakken tot ze bijna gaar zijn. Doe de spinazie erbij en laat slinken. (overtollig water afgieten?)
  • Doe bloem en mosterd erbij en roer goed door. Voeg in delen de melk toe, zorg dat het goed wordt opgenomen. Laat rustig iets indikken en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de tuinerwten erdoor en de basilicum, gevolgd door 80% van de Parmezaan.
  • Scheur de lasagnevellen in grove stukken en duw in de saus. Meng goed zodat ze verdeeld zijn en zorg dat er een paar, met saus bedekt, bovenop liggen. Strooi de overige Parmezaan en de cheddar er overheen.
  • Zet de pan in de oven en bak 20 tot 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 644kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 35g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 17g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Transvet: 0.4g | Cholesterol: 105mg | Natrium: 950mg | Kalium: 1386mg | Vezels: 9g | Suiker: 18g | Vitamine A: 9019IU | Vitamine C: 102mg | Calcium: 844mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.