Lasagne van geroosterde bietjes | simoneskitchen.nl

Lasagne van geroosterde bietjes

Bietjes; ik hou er enorm van. En je kunt ze op zoveel verschillende manier bereiden! Langzaam roosteren in de oven, rauw verwerken in salades of door een sapcentrifuge halen. Dat laatste doe ik eigenlijk alleen als ik weer eens teveel bietjes heb gekocht en ze moet gebruiken voor ze verleppen.

Lasagne van geroosterde bietjes | simoneskitchen.nl

Slowwww

Dit is zeker geen snelle lasagne, al kun je het proces wel versnellen door kant- en klaar geroosterde bietjes te gebruiken. Maar heb je wat meer tijd dan is het de moeite waard om de bieten eerst zelf in de oven te roosteren. Kun je ook meteen diverse bietjes gebruiken, want de kant- en klare variant heb ik tot nu toe alleen in het rood kunnen ontdekken.

Niet glutenvrij

Ondanks dat er hier geen pastabladen zijn gebruikt om de lasagne van geroosterde bietjes te maken is het gerecht niet glutenvrij doordat ik een bechamelsaus heb gemaakt op basis van bloem. Ik heb daar eigenlijk nog nooit een glutenvrije variant voor gebruikt maar als iemand een tip daarvoor heeft hoor ik het graag.

Lasagna van geroosterde bietjes 2

Voor de oplettende kijker: dit is een recept uit mijn boek Heerlijke Chaos, welke je nog steeds voor het kleine prijsje van € 15,- kunt bestellen in de shop! Koopje!

Lasagne van bietjes

Lasagne van geroosterde bietjes met geitenkaas

5 van 2 stemmen

Deze lasagne kost wel iets meer tijd om te maken maar dan heb je ook wel wat!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 1 uur 45 minuten

4 personen

Materiaal

  • ovenschaal
  • steelpan
  • Oven

Ingrediënten

  • 8 bieten van verschillende kleur
  • 3 el olijfolie
  • 3 uien fijngesnipperd
  • 60 g roomboter
  • 60 g bloem
  • 500 ml slagroom
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • 1 el rozemarijn fijngehakt
  • 1 el tijm fijngehakt, alleen de blaadjes
  • 100 gr geitenkaas
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • rucola om te serveren
  • bieslook

  • Verwarm de oven voor op 225˚C. Borstel de bieten schoon onder de kraan, droog af en verpak per stuk in aluminiumfolie. Rooster in een ovenschaal circa 45-60 minuten. Prik met de punt van een mes in een bietje om te zien of het gaar is. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Fruit de uien met de olijfolie in een pannetje langzaam, tot ze zacht en glazig zijn
  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 180˚C. Smelt de roomboter in een steelpannetje, voeg bloem toe en roer tot er een papje ontstaat. Laat even garen en voeg dan al roerend beetje bij beetje de slagroom toe. Laat nog even indikken en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
  • Snijd de afgekoelde bieten in dunne plakken en bouw de lasagne op in een kleine ovenschaal. Begin met een laagje biet, daarna een schepje uien en vervolgens een scheut saus. Ga door met het maken van laagjes tot alles op is en je vorm vol zit.
  • Strooi wat fijngehakte rozemarijn en tijm over de lasagne, verdeel er brokjes geitenkaas over en eindig met de parmezaanse kaas. Bak de bietjeslasagne in 30 minuten en serveer met een handje rucola en verse bieslook.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 907kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 17g | Vet: 78g | Verzadigd vet: 44g | Cholesterol: 224mg | Natrium: 579mg | Kalium: 785mg | Vezels: 7g | Suiker: 15g | Vitamine A: 2705IU | Vitamine C: 18mg | Calcium: 320mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ben je ook fan van biet? Probeer dan zeker eens deze heerlijke bietenhummus of de pannenkoeken met bietjes!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.