Salade met bietjes en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Heten de black eyed peas in het Nederlands zwarte ogen boontjes? Dat klinkt toch niet zo gezellig vind ik hoor, dus voor mij gewoon de black eyed peas. Komt natuurlijk ook door de muziekband. Ik krijg er altijd een liedje van in mijn hoofd… 🙂

Deze salade verdient niet de schoonheidsprijs. Alex en ik waren bezig met een shoot voor Dr. Oetker en wilden wat gezonds voor de lunch en deze was al in elkaar gedraaid toen ik bedacht dat ik er ook wel meteen een fotootje van kon maken. Hebben we weer een lekker recept erbij! Haha…

Salade met black eyed peas, rode biet en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Want het is lastig om een beetje recepten te blijven genereren dus elke gelegenheid pakken we met beide handen aan. Dus voila; supersimpel, eenvoudig en ook nog eens erg lekker!

Je zou hier eventueel nog een dressing bij kunnen maken maar eigenlijk is dat niet eens nodig. We deden er alleen wat goede olijfolie overheen en door de geitenkaas is het dan al smeuĂŻg genoeg. Maar mocht je er toch iets bij willen maken dan kan dat natuurlijk.

Salade met bietjes en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Salade met black eyed peas, rode biet en geitenkaas

No ratings yet

clock
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik black eyed peas witte bonen of kikkererwten kan ook
  • 2 rode biet gekookt
  • 1 rolletje zachte geitenkaas als alternatief kan feta ook
  • wat verse tuinkers of andere gespruite groente
  • olijfolie
  • peper
  • zout

  • Spoel de bonen uit het blik even goed af en laat uitlekken.
  • Breek de geitenkaas in stukjes en doe in een kom, rasp of snij de bietjes en doe bij de geitenkaas.
  • Doe de bonen erbij en roer het geheel om.
  • Breng op smaak met zout en peper en olijfolie
  • Doe over in twee borden en strooi er nog wat sprouts overheen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.