Simone's Kitchen

Zoete bietensoep

bietensoep

Bietensoep

Deze bietensoep is heerlijk en doet het erg goed als voorgerecht tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld. Niet iedereen is gek op de smaak van bieten, maar ik blijf het een groente vinden waar je echt enorm veel mee kunt doen. Of je ze nu roostert, kookt of rauw eet. Een van mijn favorieten is deze bietensalade met blauwe bessen.

In deze soep zijn de bieten voorgekookt maar je maakt de smaak nog net wat intenser door de bietjes vooraf in de oven te roosteren. Gebruik je gekookte bietjes dan ben je natuurlijk wel veel sneller klaar met deze bietensoep. De keus is dus aan jou. Zeker rond de kerstdagen kan ik me voorstellen dat je niet zit te wachten op extra tijd in de keuken. 🙂

bietensoep

bietensoep
Print recept Pin recept
No ratings yet

Zoete bietensoep

Totale tijd: 30 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 6 verse bieten voorgekookt
  • 3 uien
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter kipbouillon

Instructies

  • Hak de bieten in grove stukken, evenals de wortel en prei. Snipper de ui. Breng de groenten met de laurier en de kipbouillon aan de kook en laat een half uur pruttelen. Verwijder de laurier en pureer de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.