Zoete bietensoep
Bietensoep
Deze bietensoep is heerlijk en doet het erg goed als voorgerecht tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld. Niet iedereen is gek op de smaak van bieten, maar ik blijf het een groente vinden waar je echt enorm veel mee kunt doen. Of je ze nu roostert, kookt of rauw eet. Een van mijn favorieten is deze bietensalade met blauwe bessen.
In deze soep zijn de bieten voorgekookt maar je maakt de smaak nog net wat intenser door de bietjes vooraf in de oven te roosteren. Gebruik je gekookte bietjes dan ben je natuurlijk wel veel sneller klaar met deze bietensoep. De keus is dus aan jou. Zeker rond de kerstdagen kan ik me voorstellen dat je niet zit te wachten op extra tijd in de keuken. 🙂
Zoete bietensoep
Ingrediënten
- 6 verse bieten voorgekookt
- 3 uien
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 2 blaadjes laurier
- 2 liter kipbouillon
Instructies
- Hak de bieten in grove stukken, evenals de wortel en prei. Snipper de ui. Breng de groenten met de laurier en de kipbouillon aan de kook en laat een half uur pruttelen. Verwijder de laurier en pureer de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.