Bietjessalade met blauwe bessen en sneakpreview boek!
Man, man, wat een week was het he… Ten eerste natuurlijk nogal eh… warm, ten tweede is masterchef Australië eindelijk weer begonnen en ten derde is de datum voor de boeklancering eindelijk bekend! Het spande er nog een beetje om, want oorspronkelijk zou het begin september worden maar door allerlei vertragingen is dat een beetje uitgelopen en zou het nu eind september worden. Maar ja, wij hadden al een tijd ervoor gepland dat we eind september op vakantie zouden gaan en hoewel ik natuurlijk niet meteen nodig ben bij de lancering is het wel zo leuk als je voor je eigen feestje in het land bent zeg maar.
Maar het is bevestigd: het gaat lukken. Phoe… vervolgens natuurlijk in allerijl bedenken waar de lancering plaats moest vinden, lijst met mensen die ik uit wil nodigen… Hoe raar gaat dat zijn om over een paar weekjes mijn eigen boek in handen te hebben! En omdat ik jullie alvast een beetje van de voorpret wil mee laten genieten heb ik hier alvast een kleine sneakpreview van een paar recepten in het boek. Het formaat – voor het geval je het nog niet wist – is groot. Een beetje formaat van de Donna Hay boeken. Ben zó benieuwd naar het eindresultaat!
Gaaf al he? Overigens zijn dit geen pagina’s uit het echte boek maar uit het preview boekje dat ook gemaakt is. Op sommige dagen wordt ik badend in het zweet wakker (waarschijnlijk komt dat gewoon door de warmte maar dat even terzijde) met van die visioenen dat niemand mijn boek gaat kopen. Dat soort dingen…. Pfft… Scary stuff zo’n eigen boek.
Je kunt hem trouwens al reserveren bij bol.com. Klik maar op de cover aan de bovenkant van de zijbalk (hint, hint..) of je kunt natuurlijk wachten tot het in de winkel ligt.
Anyway, nog een paar nachtjes slapen voor het zover is. In de tussentijd moet er natuurlijk ook nog gegeten worden en het is nog steeds saladeweer dus deze heerlijke bietensalade met blauwe bessen en pistache nootjes is een absolute topper. O, kun je trouwens zien aan die paar gerechten dat een whole30 echt geen overbodige luxe was na het koken en fotograferen van al dat lekkers… 🙂
Salade van bietjes met blauwe bessen en pistache nootjes
Ingrediënten
- 2 gekookte bietjes . Ik gebruikte een rode en een chioggia.
- 150 gram blauwe bessen
- 75 gr pistache nootjes gehakte
- 1 bosuitje
Dressing
- 3 el pistache olie
- 1 el balsamico met bloedsinaasappel
- peper
- zout
Instructies
- Snij de gekookte biet in blokjes en meng met de blauwe bessen en de pistache nootjes.
- Snij de bosui in ringetjes en strooi die erover.
- Maak een dressing door de ingrediënten voor de dressing met elkaar te mengen en breng op smaak met zout en peper
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Het ziet er meer dan veelbelovend uit Simone! Super tof.. ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Kan niet anders dan goed komen. Succes met de laatste loodjes 😉
Jaaa! Dankjewel!
Ben ook heel erg benieuwd naar het eindresultaat Simone en ga het zeker bestellen…! Heb jouw eerste boek en ik bevel hem aan iedereen aan die met foodfotografie wilt beginnen of erin wilt verdiepen. Die slapeloze nachten ken ik ook, twee keer ;-).
En de salade lijkt me heerlijk, ziet er in ieder geval ontzettend gezond uit en natuurlijk schitterend weer.
Groetjes en succes,
Naomi
Wauw wat gaaf Simone. En die nachtelijke panic attacks herken ik haha. Maar ik weet zeker dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. X
Ik hoop het natuurlijk van harte… Wordt het nou minder bij je derde boek? 🙂 Ik kan me trouwens niet herinneren dat ik hetzelfde gevoel had bij mijn Fotografieboek… Zal toch echt wel anders zijn een kookboek. Dat blijkt dan weer…
Dit boek wordt zeker toegevoegd aan mijn verzameling kookboeken, al is het alleen maar voor de inspiratie en prachtige foto’s! Adem in, adem uit…komt helemaal goed! :)) x
Fingers crossed! 🙂
Wat ziet je boek er mooi uit! Ik ben wel benieuwd hoor! En een feestje hoort er gewoon bij, je maakt niet elke week een mooi kookboek. Liefs sabine
Nee phoe, elke week een eigen kookboek maken is een tikkie teveel van het goede… 🙂
Erg leuk Simone, dat het allemaal steeds dichterbij komt! Lijkt me een ook een lekkere salade. Eens kijken of ik hem binnenkort kan maken.
Ja zo spannend! En de salade is zonder meer een aanrader. Vond hem zelf echt heerlijk!