Bietenwraps – voor een kleurige lunch
Wraps met biet
Wie kent ze niet inmiddels; de groentewraps die je in de supermarkt kunt kopen. Hoewel ik daar ook wel fan van ben leek het me leuk om een vergelijkbare versie te maken, maar dan glutenvrij. De bietenwraps die je in de super kunt kopen zijn namelijk niet glutenvrij.
Een paleo versie van wraps maakte ik al eerder. Dus eigenlijk was dit een hele eenvoudige variant erop. Vervang het vocht voor bietenvocht en voila, je hebt een bietenwrap.
Hoeveel sap er uit de rauwe bieten komt is een beetje afhankelijk van de biet zelf. Plus je hebt er wel een slowjuicer voor nodig. Nu is dat geen must. je kunt het bietensap ook kopen tegenwoordig. Ik meen dat zonnatura een bietensap verkoopt zonder toevoegingen. En ongetwijfeld kun je in winkels als de Ekoplaza ook de nodige opties vinden.
Lekker roze
Nu ben ik zelf persoonlijk dol op biet, dus deze bietenwraps gingen er ook goed in. Overigens is de bietsmaak niet extreem aanwezig. Dus ben jij wat minder fan van aardse smaken dan kun je deze alsnog wel proberen zonder al teveel problemen.
Wrap it up
Deze wraps zijn ideaal om te gebruiken voor je lunch. Er moet natuurlijk wel wat in de bietenwaps. Zonder vulling zijn ze niet zo bijzonder. Ik ook niemand die alleen een wrap eet zonder beleg… 🙂
Persoonlijk beleg ik de bietenwraps graag met een lekker smeersel (denk hummus, mayonaise, guacamole) en daarop soms wat vleeswaren zoals rosbief of geplukte kip. Handig als je misschien nog kip over hebt van de dag ervoor.
Dat vul je aan met lekker veel groente. Bijvoorbeeld geraspte wortel, geraspte biet, veldsla of andere sla en eventueel nog een klein nootje. Dit rol je dan vervolgens goed op. Prik het eventueel vast met een prikkertje indien nodig, maar als je het meteen in een lunchtrommeltje doet blijft het meestal wel goed bij elkaar.
Bietenwraps
Ingrediënten
- 6 grote eieren
- 2 bieten, rauw Gebruik hier het sap van. ongeveer 200 ml – vul aan tot 250 ml met amandelmelk
- 6 el kokosbloem
- 2 el kokosolie + extra om te bakken
- 60 gr arrowroot
- ½ tl zeezout
Instructies
- Klop de eieren, bietensap, amandelmelk, kokosbloem, kokosolie en het zout samen in een kom. Laat het even tien minuten staan.
- Verhit een koekenpan of een crepe pan en doe hier een beetje kokosolie in. Bak een niet te dikke wrap en flip hem om (dat gaat makkelijker dan omscheppen met een spatel. Gewoon proberen!)
- Lekker met je favoriete vulling!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.