Broccoli-chorizo toast – lekker voor de lunch
Broccoli toast – what’s in a name?
Deze broccoli toast is gemaakt met chorizo en is heerlijk om als lunch te maken. Of als ontbijt. Of als onderdeel van je avondmaaltijd. Ze zijn van tevoren klaar te maken en makkelijk mee te nemen. Zonder beleg vind ik ze persoonlijk wel een beetje saai, dus een plakje gerookte zalm of wat avocado erop is lekkerder.
Wanneer noem je iets nou toast? Technisch gezien natuurlijk een boterham die geroosterd is en dan belegd. Maar ik gebruik dat soort termen meestal nogal losjes. Haha… Dus deze broccoli toast is tenslotte gebakken (soort van geroosterd) en vervolgens belegd. In mijn hoofd is het dan toast. Maar noem het zoals jij wilt!
Chorizo snijden
Behalve chorizo zou je hier ook spekblokjes kunnen gebruiken of iets anders wat een lekker zout smaakje aan de broccoli toast geeft. Voor de chorizo moet je wel echt zorgen dat het klein gesneden is. Datzelfde geld voor spekjes; die willen nog wel eens aan de grote kant zijn.
En hoewel dat prima kan natuurlijk vind ik het lekkerder als het wat beter verdeeld. Klein snijden dus.
Dit recept voor broccoli toast komt uit een paleo magazine van vorig jaar ergens. Ik loop nogal achter met het posten van de recepten hier, maar dat komt gedeeltelijk natuurlijk ook door het heen en weer gaan tussen Everyday Healthy en Simone’s Kitchen. Nooit een goed idee.
Focus
Daar komt zeker verandering in. De komende periode ga ik zeker kijken of ik daar verbetering in aan kan brengen. Sowieso elke dag een post. Niet elke dag een paleo post maar ik hou de 80/20 regel aan. 🙂
Misschien dat ik eens een stagiaire aan moet nemen of zo… Ik ga er eens over nadenken..
Ben je broccoli fan? Check dan zeker deze broccoli ovenschotel
Broccoli-chorizo toast met zalm en avocado
Ingrediënten
- 250 gr broccolirijst
- 100 gr chorizo
- 1,5 el kokosolie
- 3 eieren
- 1 el kokosmeel
- 100 gr gerookte zalm
- 2 avocado
Instructies
- Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de broccoli rijst voor een paar minuten. Het mag net beetgaar zijn. Laat een beetje afkoelen.
- Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze uit in de droge koekenpan. Er komt enorm veel vet uit de chorizo dus je hebt niet extra vet nodig. Laat even bakken tot krokant en laat dan uitlekken op keukenpapier
- Snij de gebakken chorizo kleiner zodat het goed mengt met de broccoli. Doe de twee bij elkaar en voeg de eieren en het kokosmeel toe. Meng even goed en laat even staan.
- Verhit een koekenpan en schep 1 flinke eetlepel van het mengsel in de pan als het heet genoeg is en bak bruin. Bak zo alle broccoli-toast.
- Serveer ze met bijvoorbeeld gerookte zalm en avocado of doe er een gebakken eitje op.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.