Simone's Kitchen

Broccoli-chorizo toast – lekker voor de lunch

Broccoli toast met chorizo

Broccoli toast – what’s in a name?

Deze broccoli toast is gemaakt met chorizo en is heerlijk om als lunch te maken. Of als ontbijt. Of als onderdeel van je avondmaaltijd. Ze zijn van tevoren klaar te maken en makkelijk mee te nemen. Zonder beleg vind ik ze persoonlijk wel een beetje saai, dus een plakje gerookte zalm of wat avocado erop is lekkerder.

Wanneer noem je iets nou toast? Technisch gezien natuurlijk een boterham die geroosterd is en dan belegd. Maar ik gebruik dat soort termen meestal nogal losjes. Haha… Dus deze broccoli toast is tenslotte gebakken (soort van geroosterd) en vervolgens belegd. In mijn hoofd is het dan toast. Maar noem het zoals jij wilt!

Chorizo snijden

Behalve chorizo zou je hier ook spekblokjes kunnen gebruiken of iets anders wat een lekker zout smaakje aan de broccoli toast geeft. Voor de chorizo moet je wel echt zorgen dat het klein gesneden is. Datzelfde geld voor spekjes; die willen nog wel eens aan de grote kant zijn.

En hoewel dat prima kan natuurlijk vind ik het lekkerder als het wat beter verdeeld. Klein snijden dus.

Dit recept voor broccoli toast komt uit een paleo magazine van vorig jaar ergens. Ik loop nogal achter met het posten van de recepten hier, maar dat komt gedeeltelijk natuurlijk ook door het heen en weer gaan tussen Everyday Healthy en Simone’s Kitchen. Nooit een goed idee.

Focus

Daar komt zeker verandering in. De komende periode ga ik zeker kijken of ik daar verbetering in aan kan brengen. Sowieso elke dag een post. Niet elke dag een paleo post maar ik hou de 80/20 regel aan. 🙂

Misschien dat ik eens een stagiaire aan moet nemen of zo… Ik ga er eens over nadenken..

Ben je broccoli fan? Check dan zeker deze broccoli ovenschotel

Broccoli chorizo toast
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Broccoli-chorizo toast met zalm en avocado

Toast is misschien niet de juiste benaming voor dit lekkere lunchgerecht maar je kunt het wel zo gebruiken. Beleg het met bijvoorbeeld zalm en avocado en je hebt een snel en makkelijk gerecht voor de lunch. Koud kun je het ook prima eten en meenemen naar je werk!
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de broccoli rijst voor een paar minuten. Het mag net beetgaar zijn. Laat een beetje afkoelen.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze uit in de droge koekenpan. Er komt enorm veel vet uit de chorizo dus je hebt niet extra vet nodig. Laat even bakken tot krokant en laat dan uitlekken op keukenpapier
  • Snij de gebakken chorizo kleiner zodat het goed mengt met de broccoli. Doe de twee bij elkaar en voeg de eieren en het kokosmeel toe. Meng even goed en laat even staan.
  • Verhit een koekenpan en schep 1 flinke eetlepel van het mengsel in de pan als het heet genoeg is en bak bruin. Bak zo alle broccoli-toast.
  • Serveer ze met bijvoorbeeld gerookte zalm en avocado of doe er een gebakken eitje op.
Gang: Lunch
Keuken: paleo
Trefwoord: broccoli, gerookte zalm

Voedingswaarde

Calorieën: 254kcal, Koolhydraten: 9g, Eiwit: 11g, Vet: 20g, Verzadigd vet: 7g, Cholesterol: 96mg, Natrium: 382mg, Kalium: 516mg, Vezels: 6g, Suiker: 1g, Vitamine A: 550IU, Vitamine C: 44mg, Calcium: 42mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.