Simone's Kitchen

Snelle koolsla met broccoli. Lekker voor doordeweekse lunch!

Koolsla met broccoli | simoneskitchen.nl

Beetje druk in mijn hoofd

Het is hier wat rustiger geweest de afgelopen tijd. Niet omdat ik niet gekookt heb, maar wel omdat ik niet gekookt heb voor mijn blog. Ik zit nog steeds volop in de leermodus… Nog een kleine week en dan moet ik examen doen voor Trainer Hormoonfactor. Wat zeg ik: vandaag over een week is het zover! Pfft. Het is behoorlijk pittig en dan vooral in de hoeveelheid stof die erin gestampt moet worden. Maar goed, het gaat me lukken! Ik heb de komende dagen een beetje vrij gehouden om nog even flink te blokken en Tom overhoort me elke avond.

Koolsla met broccoli | simoneskitchen.nl

Snelle koolsla met broccoli

Snelle gerechten zoals deze koolsla met broccoli zijn dan ideaal om er weer even tegenaan te kunnen. Je kunt niet 8 uur per dag achter elkaar leren en het dan ook nog eens onthouden. Althans, dat kon ik misschien vroeger toen ik nog jong was maar nu zeker niet meer. Dus af en toe even pauze en wat lekkers en gezonds maken is een beter idee.

Ik vind deze koolsla heerlijk als lunch en is ook erg makkelijk mee te nemen maar wil je het als avondeten gebruiken dan mag je nog wel wat meer vulling erbij doen. Denk aan iets zoete aardappel of gebakken aardappeltjes of een stukje vlees of vis erbij. Dan heb je een complete maaltijd!

 

Koolsla met broccoli | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Koolsla met broccoli en cranberries

Porties: 1 -2 personen

Ingrediënten

Dressing:

Instructies

  • Je kunt de kool, de wortel en de broccoli, natuurlijk met de hand raspen maar als je een keukenmachine hebt (met een rasp erop) dan is dat het handigste.
  • Doe alles in een bak en haal de grote stukken eruit. Meng de salade met de walnoten, de peterselie en de cranberries.
  • Maak de dressing door alle ingredienten bij elkaar te doen en breng op smaak met zout en peper.
  • De salade blijft in de koeling 2-3 dagen goed. Ideaal dus om alvast klaar te maken bij een lekkere zomerse barbecue bijvoorbeeld.
Gang: Lunch, Salade
Trefwoord: broccoli, cranberries, kool, witte kool
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.