Simone's Kitchen

Snelle koolsla met broccoli. Lekker voor doordeweekse lunch!

Koolsla met broccoli | simoneskitchen.nl

Beetje druk in mijn hoofd

Het is hier wat rustiger geweest de afgelopen tijd. Niet omdat ik niet gekookt heb, maar wel omdat ik niet gekookt heb voor mijn blog. Ik zit nog steeds volop in de leermodus… Nog een kleine week en dan moet ik examen doen voor Trainer Hormoonfactor. Wat zeg ik: vandaag over een week is het zover! Pfft. Het is behoorlijk pittig en dan vooral in de hoeveelheid stof die erin gestampt moet worden. Maar goed, het gaat me lukken! Ik heb de komende dagen een beetje vrij gehouden om nog even flink te blokken en Tom overhoort me elke avond.

Koolsla met broccoli | simoneskitchen.nl

Snelle koolsla met broccoli

Snelle gerechten zoals deze koolsla met broccoli zijn dan ideaal om er weer even tegenaan te kunnen. Je kunt niet 8 uur per dag achter elkaar leren en het dan ook nog eens onthouden. Althans, dat kon ik misschien vroeger toen ik nog jong was maar nu zeker niet meer. Dus af en toe even pauze en wat lekkers en gezonds maken is een beter idee.

Ik vind deze koolsla heerlijk als lunch en is ook erg makkelijk mee te nemen maar wil je het als avondeten gebruiken dan mag je nog wel wat meer vulling erbij doen. Denk aan iets zoete aardappel of gebakken aardappeltjes of een stukje vlees of vis erbij. Dan heb je een complete maaltijd!

 

Koolsla met broccoli en cranberries
Soort: Lunch, Salade
Keyword: broccoli, cranberries, kool, witte kool
Servings: 1 -2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
Dressing:
Instructies
  1. Je kunt de kool, de wortel en de broccoli, natuurlijk met de hand raspen maar als je een keukenmachine hebt (met een rasp erop) dan is dat het handigste.
  2. Doe alles in een bak en haal de grote stukken eruit. Meng de salade met de walnoten, de peterselie en de cranberries.
  3. Maak de dressing door alle ingredienten bij elkaar te doen en breng op smaak met zout en peper.
  4. De salade blijft in de koeling 2-3 dagen goed. Ideaal dus om alvast klaar te maken bij een lekkere zomerse barbecue bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos