Pittige jackfruit met koolsla

Pittige jackfruit met koolsla

Jackfruit is voor mij de uitvinding van 2019 (geloof ik dat het was) toen ik het zelf voor de eerste keer ontdekte. Wil natuurlijk niet zeggen dat het eerder niet verkrijgbaar was, maar ik at het niet eerder. Deze pittige jackfruit is weer een fijne versie.

Het fijne van jackfruit is dat het enorm veelzijdig is. Wil je er een broodje pulled jackfruit van maken of probeer eens jackfruit springrolls.

Voor de pittige jackfruit gebruikte ik eigenlijk ongeveer de ingredienten van het broodje, maar maakte er een paleo versie van door het broodje weg te laten en de smaakmakers iets aan te passen.

Minder vlees

Een van mijn voornemens voor dit jaar is om minder gerechten met vlees te eten. Ik heb wel nog een hele berg recepten liggen mét vlees dus daar veranderd niet zoveel aan, maar je vindt hier ook meer dan genoeg lekkere vega recepten als je daar naar op zoek bent.

Maak overigens niet de fout om te denken dat deze pittige jackfruit ook voorziet in je behoefte aan proteïne. Want dat is niet het geval. Het is grappig hoe het in je hoofd wel zo is, omdat het er qua structuur echt wel op lijkt. In de praktijk zul je je eiwitten dus ergens anders vandaan moeten halen.

Vervang je de mayonaise in dit gerecht met pittige jackfruit en koolsla, dan is het tevens een vegan gerecht. Dat is makkelijk te veranderen met een homemade vegan mayonaise of koop het in de winkel.

Pittige jackfruit met koolsla
Print recept Pin recept
4.75 van 4 stemmen

Pittige jackfruit met gemengde koolsla

Heerlijke pittige jackfruit met gemengde koolsla
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik young jackfruit
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • ½ tl zeezout
  • 1 el paprika
  • 1 el komijn
  • 1,5 el tabasco
  • 60 ml coconut aminos
  • 3 el limoensap
  • Eventueel iets extra water
  • 2 el tomatenpuree

Voor de koolsla

  • 100 gr geraspte wortel
  • 100 gr geraspte rode kool
  • 100 gr geraspte witte kool
  • 2 el mayonaise
  • ½ limoen sap
  • ½ el tabasco
  • 1 bosui in ringetjes

Instructies

  • Giet het blik jackfruit af en spoel even goed na. Snij de wat hardere punten van de jackfruit af.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de jackfruit toe en de specerijen. Bak deze even mee tot ze beginnen te geuren. Voeg de tabasco en de coconut aminos toe, het limoensap en als de pan erg droog is ook een iets water. Er mag een dun laagje vocht in de pan staan maar het moet geen waterbad worden.
  • Doe een deksel op de pan en stoof voor een minuut of 15 of tot je de stukken jackfruit met een vork uit elkaar kunt drukken.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog even mee. Zorg dat het goed verdeeld is over de jackfruit.
  • Maak de koolsla door de kool en wortel in een grote kom te doen. Meng het door elkaar en maak een dressing van de mayonaise, limoen en tabasco. Voeg bij de koolsla en roer goed door. Serveer de koolsla met het jackfruit in een kom en serveer met de ringetjes bosui eroverheen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: jackfruit

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 244kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 2g, Vet: 13g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 3mg, Natrium: 950mg, Kalium: 412mg, Vezels: 4g, Suiker: 6g, Vitamine A: 4724IU, Vitamine C: 42mg, Calcium: 86mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!