Simone's Kitchen

Jackfruit burger met koolsla en BBQ saus

Jackfruit burger

Jackfruit – wonderfruit uit Azie

Ah dat fijne jackfruit! Wie had ooit kunnen bedenken dat je daar zulke leuke dingen mee kunt doen? Nou ja toch wel iemand, anders had deze jackfruit burger nooit hier op de pagina staan shinen. Sinds ik de jackfruit tour deed begin van dit jaar ben ik helemaal om. Ik vind het lekker, veelzijdig en super makkelijk om er van alles mee te maken.

Het grappige van Jackfruit is dat het super neutraal van smaak is. Je kunt wel het beste de stukjes even afspoelen want het wordt bewaard in een soort azijnachtige vloeistof. En hoewel je dat prima kunt eten is het wel een tikkie zuur. Dus afhankelijk van je gerecht is even afspoelen en droogdeppen een goed idee.

Veelzijdig

Door de neutrale smaak is het ook meteen erg veelzijdig. Ik heb er inmiddels vier gerechten mee gemaakt waaronder deze lekkere springrolls met jackfruit en verwacht binnenkort dus nog een paar jackfruit recepten hier.

Voor zover ik weet is er – op dit moment – alleen jackfruit verkrijgbaar van Fairtrade. Je moet overigens jonge jackfruit hebben. Ik vermoed dat je wel rijpe jackfruit kunt vinden in een goed gesorteerde toko, maar die moet je dus niet hebben. Je vindt hier meer informatie en ook nog de nodige jackfruit recepten, mocht je inspiratie nodig hebben.

Deze jackfruit burger is in ieder geval met stip gestegen naar de top van mijn favoriete jackfruit recepten! Eet je vegan? Dan is dit makkelijk vegan te maken door de mayonaise te vervangen door veganaise zoals deze

Jackfruit burger met BBQ saus en koolsla
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Jackfruit BBQ burger

Bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 4 broodjes
  • 1 blik Young Jackfruit
  • 1 tl BBQ kruiden
  • 1 el suiker
  • ½ tl gerookte paprika
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • ½ tl uienpoeder
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 3 el tomatenpuree
  • 5 el water

Koolsla

Om te serveren

  • Krulsla
  • BBQ saus

Instructies

  • Spoel de jackfruit goed af en dep deze droog met keukenpapier.
  • Doe in een kom en meng de jackfruit met de droge kruiden.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak hierin de jackfruit even aan. Voeg de tomatenpuree toe en het water en roer het geheel door. Doe een deksel op de pan en laat voor ongeveer 20-30 minuten even rustig stoven of totdat je met een vork de jackfruit uit elkaar kunt drukken.
  • Meng alles goed door en proef nog even of er extra peper en zout bij moet.
  • Terwijl de jackfruit stooft maak je de koolsla. Meng de witte en rode kool door elkaar met de cranberries. Maak een saus van de mayonaise, appelcider en zout en meng dit door de kool. Zet tot gebruik in de koeling.
  • Snij de broodjes doormidden en beleg elke onderkant met een blad krulsla. Hierop een flinke schep koolsla en daar bovenop de jackfruit. Eindig met een flinke eetlepel van de BBQ saus en eet meteen.

Voedingswaarde

Calorieën: 391kcal, Koolhydraten: 65g, Eiwit: 6g, Vet: 13g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 4mg, Natrium: 981mg, Kalium: 386mg, Vezels: 4g, Suiker: 18g, Vitamine A: 610IU, Vitamine C: 28mg, Calcium: 144mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!