Pittige jackfruit met andijvie en perzik

Pittige jackfruit

Ben jij al bekend met jackfruit? Ik leerde het zelf kennen ongeveer een jaar geleden en was meteen onder de indruk van de veelzijdigheid van dit gekke fruit. Jackfruit kende ik voorheen wel maar eigenlijk alleen als enorme groene dingen die in Azië her en der in de bomen hangen. Ik had geen idee dat je het zo goed kunt gebruiken als vleesvervanger.

Inmiddels heb ik al een aantal keren met jackfruit gekookt en geëxperimenteerd en deze pittige jackfruit salade met andijvie is er slechts een voorbeeld van. Hieronder vind je de linkjes naar nog twee jackfruit recepten en er zijn er nog meer in aantocht.

Sudderen

Als je jackfruit even laat sudderen lijkt de structuur heel erg op die van bijvoorbeeld pulled pork. De smaak is wel echt anders alhoewel je de jackfruit vrij makkelijk een ‘vlees-achtige’ smaak mee kunt geven door bepaalde kruiden en sauzen te gebruiken.

Wat voor mij wel helpt is het afspoelen. Dus maak het blik open en giet het af in een zeef. Spoel met koud water de jackfruit af. De smaak van de oplossing waarin het bewaard wordt vind ik zelf een beetje zurig. Als je het niet afspoelt voor deze pittige jackfruit salade blijft de smaak een beetje hangen.

Dat is zonde. Dus afspoelen voor je het verder gaat verwerken in de pittige jackfruit salade.

Perzik

Even afhankelijk van het seizoen is het lekker met perzik zoals hier of je kunt het vervangen voor appel bijvoorbeeld of wat voor fruit je dan ook zelf lekker vindt.

Probeer ook eens de jackfruit springrolls of de burger met pulled jackfruit

Pittige jackfruit met andijvie
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4 van 1 stem

Spicy Jackfruit met andijviesalade

Jackfruit is nog niet zo lang te koop in de winkel maar je kunt “Young Jackfruit” van Fairtrade vinden in de supermarkt. Hou je niet zo van pittig laat dan de rode curry weg. Jackfruit lijkt qua structuur heel erg op vlees en doordat het vrij neutraal is kun je er goed allerlei smaken aan toevoegen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik young jackfruit afgespoeld
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el rode curry
  • 3 el barbecue saus

Andijviesalade

  • 200 gr andijvie in reepjes
  • 2 rijpe perziken in stukjes
  • 50 gr hazelnoten gehakt

Dressing:

  • 2 el macadamia olie of andere olie naar smaak
  • 1 el vruchtenazijn zonder suiker
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook tot glazig. Voeg de rode curry en de kokosmelk toe en roer tot het begint te geuren.
  • Voeg de jackfruit toe en draai het vuur laag. Laat dit ongeveer 15 minuutjes zachtjes pruttelen tot je de jackfruit uit elkaar kunt drukken met een vork. Het moet een beetje gaan lijken op de structuur van pulled pork. Breng op smaak met de barbecue saus.
  • Maak de salade door de andijvie te mengen met de perziken en de hazelnoten.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en voeg toe aan de salade. Serveer de jackfruit met de salade en eet meteen.
Gang: Lunch
Keuken: paleo
Trefwoord: andijvie, andijviesalade, jackfruit
Auteur: Simone

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 653kcal, Koolhydraten: 74g, Eiwit: 8g, Vet: 40g, Verzadigd vet: 11g, Natrium: 306mg, Kalium: 1076mg, Vezels: 10g, Suiker: 26g, Vitamine A: 3894IU, Vitamine C: 24mg, Calcium: 183mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!