Snelle broccoli met biefstuk
Snelle broccolischotel met biefstuk
Nou het weekend is weer achter de rug. Eigenlijk best een beetje bizar hoe snel de temperatuur kan veranderen van -10 tot +10 in een week tijd. Niet dat ik niet hartstikke klaar ben voor het voorjaar hoor. Ik kan niet wachten!
Deze snelle broccoli salade of schotel is ideaal voor een doordeweekse dag en een perfect begin van de week. Je hebt er amper tijd voor nodig in de keuken dus je kunt niet zeggen dat je geen tijd had om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Roerbakken
Voor de snelle broccoli blancheer ik de broccoliroosjes wel even heel kort in kokend water. Dit hoeft niet perse, je kunt het ook in de wok wat langer laten garen, maar dat vind ik niet altijd het beste en lekkerste resultaat geven.
Ik combineer het qua smaken met coconut aminos (sojasaus gebruiken kan ook), vissaus, knoflook en gember en je bent al klaar.
De biefstuk is natuurlijk zo gaar in een wok en je hebt letterlijk binnen 10-15 minuten een maaltijd op tafel gezet. Wil je het wat meer body geven dan kun je dit goed serveren met rijst of bloemkoolrijst.
Reislust
Ondertussen begint de reiskoorts hier toch wel enigszins oncontroleerbare vormen aan te nemen. Het is al zo lang geleden en ja ja, luxe blablabla, maar het is ook even ontsnappen aan alles. Lekker op pad zonder continue aan het werk te zijn. Ik ben op Paper Travels gisteren begonnen aan een nieuwe serie over ‘Solo op reis‘. Want nu ik weer single ben ontkom ik er natuurlijk niet aan om binnenkort alleen op pad te gaan.
Of dat nou in binnen of buitenland gaat zijn dat is nog de vraag, maar weg gaan zal ik. Je kunt het op Paper Travels allemaal uitgebreid volgen. Ook leuk om straks de verhalen te lezen van andere solo reizigers!
Terug naar deze snelle broccoli. Ben je geen fan van biefstuk? Gebruik hier dan kip voor in de plaats of de broccoli combineert ook lekker met gerookte makreel. Die je dan natuurlijk niet wokt.
Probeer ook eens deze lekkere broccoli ovenschotel met aardappeltjes.
Snelle broccoli met biefstuk
Ingrediënten
- 300 gram broccoliroosjes
- 2 el coconut aminos
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 tl vissaus
- 300 gram biefstuk in reepjes gesneden
- 2 bosui in ringetjes
- sesamzaad
Instructies
- Blancheer de broccoliroosjes 4 minuten, giet af en laat uitlekken.
- Doe de coconut aminos, olijfolie, knoflook, gember en vissaus in een kom en roer goed door.
- Verhit een wok en voeg de biefstuk, broccoli en saus toe. Wok het geheel voor 4 minuten op hoog vuur.
- Bestrooi de salade met de bosuitjes en het sesamzaad.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.