10 x koken met broccoli

Tien keer de lekkerste gerechten met broccoli

Broccoli, ik vind het een van de meest veelzijdige groentes. Het is makkelijk, snel klaar te maken, heel gezond en je kunt er enorm veel mee doen. Je kunt het rauw eten in een salade, je kunt het stomen, bakken, roosteren en zelfs pureren tot een pesto.

Koken met broccoli is dus niet alleen goed voor je maar ook nog eens heel erg lekker. Om dat te bewijzen geef ik je mijn tien lekkerste gerechten met broccoli. Maar heb je nog niet genoeg inspiratie opgedaan dan kun je hier alle recepten met broccoli terugvinden.

O en handige feature; je kunt de recepten nu meteen printen vanaf deze pagina!

Citroen peper noedels

Citroen peper noedels

Een heerlijk en makkelijk gerecht voor doordeweeks
Bekijk het recept >>

Deze citroen pepernoedels zijn absoluut een van mijn favorieten om te maken. Het is snel en als je ook houdt van koken met broccoli dan moet je deze gewoon een keer proberen. Ook lekker met andere groentes trouwens.

Roerbakschotel kip en broccoli

Roerbakschotel kip en broccoli

Een lekker makkelijke roerbakschotel met kip en broccoli en cashewnoten
Bekijk het recept >>

Broccoli leent zich ook bij uitstek voor snel roerbakken. Deze roerbakschotel met kip en broccoli maak ik vaak als ik snel wat op tafel wil zetten.

Broccoli chorizo toast

Broccoli-chorizo toast met zalm en avocado

Toast is misschien niet de juiste benaming voor dit lekkere lunchgerecht maar je kunt het wel zo gebruiken. Beleg het met bijvoorbeeld zalm en avocado en je hebt een snel en makkelijk gerecht voor de lunch. Koud kun je het ook prima eten en meenemen naar je werk!
Bekijk het recept >>

Toast is een wat gekke naam voor dit lekkere gerecht maar het is wel top om te maken. De broccoli chorizo toast kun je vervolgens naar hartelust beleggen met jouw favoriete toppings.

Romige kippensoep

Romige kippensoep met broccoli

Een heerlijke romige kippensoep die lactosevrij is en gevuld met veel groentes
Bekijk het recept >>

Soep hoort natuurlijk ook in het rijtje thuis met mijn favoriete recepten met broccoli. En deze romige kippensoep met broccoli is een absolute aanrader.

Romige broccoli ovenschotel

Romige broccoli ovenschotel

Bekijk het recept >>

Ik wil deze romige broccoli ovenschotel nog altijd een keer overnieuw fotograferen want de foto doet geen recht aan de schotel. Maar ja, tijd enzo… Gelukkig doet het geen afbreuk aan het recept!

Het is nu misschien niet meteen weer waarbij je aan koolsla denkt, maar deze koolsla met broccoli en cranberries is net weer een klasse apart en kan prima ook in de winter!

Deze vegan broccolisalade is gemaakt met cashewroom en verslavend lekker!

Hartige oliebol met broccoli | simoneskitchen.nl

Hartige oliebol met broccoli

Een wat? Ja hoor, een hartige oliebol met als extra elementje broccoli! Niet meteen de ultieme manier om extra groente te eten maar wel lekker!
Bekijk het recept >>

Een oliebol met broccoli? Ik zie het je denken maar geloof me jongens, deze wil je echt graag maken! Maak dan ook meteen die met chorizo eens.

Broccolisalade met diamanthaas | simoneskitchen.nl

Broccolischotel met jodenhaas

Bekijk het recept >>

Broccoli combineert ook prima met allerlei verschillende ingredienten. of je nu vegan wilt eten of wilt genieten van een lekker stuk vlees zoals bij deze broccoli met jodenhaas.

Pasta met broccoli pesto | simoneskitchen.nl

Broccoli pesto met pasta

Een verrassend andere pesto gemaakt van broccoli
Bekijk het recept >>

Deze broccoli pesto eet je het beste met een lekkere pasta.

Delen is fijn!