Broccolisalade met diamanthaas | simoneskitchen.nl

Diamanthaas/Jodenhaas

Vorige jaar deelde Tom in dudefood al een heerlijke tatakisalade met diamanthaas. Wat we niet wisten toen we het kochten was dat het verpakte stuk vlees niet één haas bevatte maar liefst vier. En omdat het uit de vriezer kwam konden we het niet nog een keer terugleggen dus tijd om nog wat gerechten te maken met de heerlijke diamanthaas.

Broccolisalade met jodenhaas

Het werd een hele eenvoudige maar daarom niet minder lekkere lauw warme salade met tomaatjes, broccoli en jodenhaas. Supersimpel en heel erg lekker.

Ik weet trouwens ook nooit of je nou een dergelijk gerecht een salade moet noemen of niet? Want het is technisch niet echt een salade-achtig gerecht, maar als je iets koud eet vind ik het wel het beste omschrijven als salade… Nou ja, who cares: het is lekker!

Broccolisalade met diamanthaas | simoneskitchen.nl

Broccolischotel met jodenhaas

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 150 gr diamanthaas jodenhaas, bestrooid met peper en zout
  • 4 tomaten doormidden gesneden
  • 1 limoen
  • 1 el kokosolie

Dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

  • Verdeel de broccoli in roosjes en kook dit heel kort in water met zout beetgaar. Echt niet langer dan een paar minuutjes
  • Giet af en laat beetje afkoelen.
  • Rooster ondertussen de tomaten in een koekenpan met een beetje olie
  • Bak de diamanthaas in een gloeiend hete pan 1 minuut aan elke kant. Niet lang. Laat even rusten voor je hem aansnijd. Snij in dunne plakjes
  • Besprenkel met de limoen en laat liggen terwijl je de dressing maakt door de ingredienten te mengen.
  • Serveer de haas met de broccoli en de tomaat en verdeel de dressing erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 572kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 25g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 58mg | Natrium: 238mg | Kalium: 1772mg | Vezels: 11g | Suiker: 12g | Vitamine A: 3943IU | Vitamine C: 307mg | Calcium: 173mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.