Lauwwarme broccolisalade met jodenhaas
Diamanthaas/Jodenhaas
Vorige jaar deelde Tom in dudefood al een heerlijke tatakisalade met diamanthaas. Wat we niet wisten toen we het kochten was dat het verpakte stuk vlees niet één haas bevatte maar liefst vier. En omdat het uit de vriezer kwam konden we het niet nog een keer terugleggen dus tijd om nog wat gerechten te maken met de heerlijke diamanthaas.
Broccolisalade met jodenhaas
Het werd een hele eenvoudige maar daarom niet minder lekkere lauw warme salade met tomaatjes, broccoli en jodenhaas. Supersimpel en heel erg lekker.
Ik weet trouwens ook nooit of je nou een dergelijk gerecht een salade moet noemen of niet? Want het is technisch niet echt een salade-achtig gerecht, maar als je iets koud eet vind ik het wel het beste omschrijven als salade… Nou ja, who cares: het is lekker!
Broccolischotel met jodenhaas
Instructies
- Verdeel de broccoli in roosjes en kook dit heel kort in water met zout beetgaar. Echt niet langer dan een paar minuutjes
- Giet af en laat beetje afkoelen.
- Rooster ondertussen de tomaten in een koekenpan met een beetje olie
- Bak de diamanthaas in een gloeiend hete pan 1 minuut aan elke kant. Niet lang. Laat even rusten voor je hem aansnijd. Snij in dunne plakjes
- Besprenkel met de limoen en laat liggen terwijl je de dressing maakt door de ingredienten te mengen.
- Serveer de haas met de broccoli en de tomaat en verdeel de dressing erover.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.