Simone's Kitchen

Lauwwarme broccolisalade met jodenhaas

Broccolisalade met diamanthaas | simoneskitchen.nl

Diamanthaas/Jodenhaas

Vorige jaar deelde Tom in dudefood al een heerlijke tatakisalade met diamanthaas. Wat we niet wisten toen we het kochten was dat het verpakte stuk vlees niet één haas bevatte maar liefst vier. En omdat het uit de vriezer kwam konden we het niet nog een keer terugleggen dus tijd om nog wat gerechten te maken met de heerlijke diamanthaas.

Broccolisalade met jodenhaas

Het werd een hele eenvoudige maar daarom niet minder lekkere lauw warme salade met tomaatjes, broccoli en jodenhaas. Supersimpel en heel erg lekker.

Ik weet trouwens ook nooit of je nou een dergelijk gerecht een salade moet noemen of niet? Want het is technisch niet echt een salade-achtig gerecht, maar als je iets koud eet vind ik het wel het beste omschrijven als salade… Nou ja, who cares: het is lekker!

Broccolischotel met jodenhaas
Voorbereiding
15 mins
Kooktijd
10 mins
Totale tijd
25 mins
 
Soort: Hoofdgerecht
Keyword: broccoli, jodenhaas
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 1 broccoli
  • 150 gr diamanthaas jodenhaas, bestrooid met peper en zout
  • 4 tomaten doormidden gesneden
  • 1 limoen
  • 1 el kokosolie
Dressing:
Instructies
  1. Verdeel de broccoli in roosjes en kook dit heel kort in water met zout beetgaar. Echt niet langer dan een paar minuutjes
  2. Giet af en laat beetje afkoelen.
  3. Rooster ondertussen de tomaten in een koekenpan met een beetje olie
  4. Bak de diamanthaas in een gloeiend hete pan 1 minuut aan elke kant. Niet lang. Laat even rusten voor je hem aansnijd. Snij in dunne plakjes
  5. Besprenkel met de limoen en laat liggen terwijl je de dressing maakt door de ingredienten te mengen.
  6. Serveer de haas met de broccoli en de tomaat en verdeel de dressing erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos