Een pesto van broccoli in plaats van gemaakt van basilicum. Verrassend en een prima manier om snel extra groente aan je gerecht toe te voegen. De broccoli pesto gebruik je vervolgens bij een snelle pasta.

Broccoli pesto met pasta

Broccoli pesto

Ik zit hier quasi nonchalant in de studio te proberen om een stukje te tikken terwijl om mij heen oorverdovend lawaai klinkt van mannen die in plafonds en muren aan het boren en hakken zijn. Pfft… Ben blij dat ik dat niet dagelijks heb. Voor het geval je het je afvraagt: er wordt momenteel extra elektra en warm water aangelegd in de studio. Extra groepen voor een keuken, extra stopcontacten enzovoort… Zoals ik al zei oorverdovend….

Wat je al niet over moet hebben voor een goed doel he.. 🙂

Anyway, deze pasta is super simpel en erg lekker. Althans als je van een basic pasta houdt. Persoonlijk vind ik een pasta vaak het lekkerste als er weinig ingrediënten worden gebruikt.

De basics

Ik vind een pasta al lekker met een beetje knoflook, zwarte peper en parmezaan. Mijn favoriete pasta is cacio e pepe. De eerste keer dat ik die at was ik al om. Supersimpel maar zooo lekker. Voor mij valt deze pasta met broccoli pesto in die categorie. Heel eenvoudig maar wel heel erg lekker. Het recept is van Donna Hay maar hebben we iets aangepast omdat de hoeveelheden een beetje vreemd waren en de pesto te droog.

Variaties

Behalve de broccoli pesto gaat er niet zoveel in deze pasta. Je kunt er echter heel makkelijk extra ingrediënten aan toe voegen. Denk hierbij aan:

  • Uitgebakken spekjes
  • Gebakken paddenstoelen
  • andere kruiden zoals bijvoorbeeld oregano of tijm
  • Stukjes uitgebakken kip

Door de broccoli pesto gaat in principe geen parmezaanse kaas, maar dat kun je zeker wel toevoegen. In dit geval voegde ik het toe aan de pasta, maar wat extra toevoegen aan de pesto als je die aan het maken bent geeft het wel extra smaak.

Pasta met broccoli pesto | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4.75 van 4 stemmen

Broccoli pesto met pasta

Een verrassend andere pesto gemaakt van broccoli
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 gr broccoli geblancheerde
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 125 gr spaghetti of angel hair pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 6 el goede olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de geblancheerde broccoli, samen met de pijnboompitjes, de knoflook, de peterselie en de olijfolie in een keukenmachine en draai tot het een glad en smeuiig mengsel is. Is het te droog doe er dan nog wat extra olie bij.
  • Kook de pasta in ruim gezouten water en doe de pesto warm door de spaghetti heen. Waarschijnlijk heb je teveel pesto voor de hoeveelheid pasta. Zet de resterende broccoli pesto iets onder de olijfolie en zo kun je het een paar dagen goed houden in de koeling.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Pasta
Trefwoord: broccoli, pasta, pijnboompitjes
Dieetsoort: Vegetarisch
Auteur: Aangepast van Donna Hay

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 436kcal, Koolhydraten: 57g, Eiwit: 14g, Vet: 18g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 38mg, Kalium: 605mg, Vezels: 6g, Suiker: 4g, Vitamine A: 623IU, Vitamine C: 89mg, Calcium: 60mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer pasta recepten

Delen is fijn!