Simone's Kitchen

Broccoli pesto met pasta

Pasta met broccoli pesto | simoneskitchen.nl

Ik zit hier quasi nonchalant in de studio te proberen om een stukje te tikken terwijl om mij heen oorverdovend lawaai klinkt van mannen die in plafonds en muren aan het boren en hakken zijn. Pfft… Ben blij dat ik dat niet dagelijks heb. Voor het geval je het je afvraagt: er wordt momenteel extra elektra en warm water aangelegd in de studio. Extra groepen voor een keuken, extra stopcontacten enzovoort… Zoals ik al zei oorverdovend….

Wat je al niet over moet hebben voor een goed doel he.. 🙂

Anyway, deze pasta is super simpel en erg lekker. Althans als je van een basic pasta houdt. Tom vindt dit bijvoorbeeld te kaal. Naar zijn smaak moet een pasta vol zijn met veel saus en veeeeel vulling. Hoe meer des te beter.

Broccoli pesto

Ik ben het daar niet mee eens: ik vind een pasta al lekker met een beetje knoflook, zwarte peper en parmezaan. Mijn favoriete pasta is caci e pepe. Ga ik nog een keer maken hier ook zit ik me net te bedenken. Supersimpel maar zooo lekker. Voor mij valt deze pasta in die categorie. Heel eenvoudig maar wel heel erg lekker. Het recept is van Donna Hay maar hebben we iets aangepast omdat de hoeveelheden een beetje vreemd waren en de pesto te droog.

O en voel je vrij om de pasta een beetje ‘op te leuken’ als je daar behoefte aan hebt. Is bijvoorbeeld erg lekker met krokant uitgebakken bacon, stukjes kip erdoor of iets dergelijks.

4 van 1 stem
Pasta met broccoli pesto | simoneskitchen.nl
Broccoli pesto met pasta
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
 • 200 gr broccoli geblancheerde
 • 50 gr pijnboompitjes
 • 150 gr spaghetti of angel hair pasta
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 bosje peterselie
 • 6 el goede olijfolie
 • peper
 • zout
Instructies
 1. Doe de geblancheerde broccoli, samen met de pijnboompitjes, de knoflook, de peterselie en de olijfolie in een keukenmachine en draai tot het een glad en smeuiig mengsel is. Is het te droog doe er dan nog wat extra olie bij.
 2. Kook de pasta in ruim gezouten water en doe de pesto warm door de spaghetti heen. Waarschijnlijk heb je teveel pesto voor de hoeveelheid pasta. Zet de resterende broccoli pesto iets onder de olijfolie en zo kun je het een paar dagen goed houden in de koeling.

 

Delen is fijn!

9 comments

 1. Avatar

  Wel fijn hoor zo’n eigen studio maar ik kan mij voorstellen dat het nu nog even wat voeten in aarde heeft om alles af te maken.
  En Tom heeft geen gelijk, een pasta zoals deze is juist heerlijk met wat goede olie en knof.;)

  Liefs Suus

 2. Avatar

  oooooooooooo die was echt weer erg lekker!!!!!!

 3. Avatar

  Broccoli pesto ken ik nog niet en ik heb al heel wat soorten pesto’s voorbij zien komen. Ik ben zeer benieuwd. Ik ga hem een keer maken.

 4. Pingback: Walnoot pesto met pit | Simone's Kitchen

 5. Pingback: Snelle pastasalade met kip en pesto | Simone's Kitchen

 6. Avatar

  Hmmm, dat was lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!