Broccoli pesto met pasta
Een pesto van broccoli in plaats van gemaakt van basilicum. Verrassend en een prima manier om snel extra groente aan je gerecht toe te voegen. De broccoli pesto gebruik je vervolgens bij een snelle pasta.
Broccoli pesto
Ik zit hier quasi nonchalant in de studio te proberen om een stukje te tikken terwijl om mij heen oorverdovend lawaai klinkt van mannen die in plafonds en muren aan het boren en hakken zijn. Pfft… Ben blij dat ik dat niet dagelijks heb. Voor het geval je het je afvraagt: er wordt momenteel extra elektra en warm water aangelegd in de studio. Extra groepen voor een keuken, extra stopcontacten enzovoort… Zoals ik al zei oorverdovend….
Wat je al niet over moet hebben voor een goed doel he.. 🙂
Anyway, deze pasta is super simpel en erg lekker. Althans als je van een basic pasta houdt. Persoonlijk vind ik een pasta vaak het lekkerste als er weinig ingrediënten worden gebruikt.
De basics
Ik vind een pasta al lekker met een beetje knoflook, zwarte peper en parmezaan. Mijn favoriete pasta is cacio e pepe. De eerste keer dat ik die at was ik al om. Supersimpel maar zooo lekker. Voor mij valt deze pasta met broccoli pesto in die categorie. Heel eenvoudig maar wel heel erg lekker. Het recept is van Donna Hay maar hebben we iets aangepast omdat de hoeveelheden een beetje vreemd waren en de pesto te droog.
Variaties
Behalve de broccoli pesto gaat er niet zoveel in deze pasta. Je kunt er echter heel makkelijk extra ingrediënten aan toe voegen. Denk hierbij aan:
- Uitgebakken spekjes
- Gebakken paddenstoelen
- andere kruiden zoals bijvoorbeeld oregano of tijm
- Stukjes uitgebakken kip
Door de broccoli pesto gaat in principe geen parmezaanse kaas, maar dat kun je zeker wel toevoegen. In dit geval voegde ik het toe aan de pasta, maar wat extra toevoegen aan de pesto als je die aan het maken bent geeft het wel extra smaak.
Broccoli pesto met pasta
Benodigdheden
Ingrediënten
- 200 gr broccoli geblancheerde
- 50 gr pijnboompitjes
- 125 gr spaghetti of angel hair pasta
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bosje peterselie
- 6 el goede olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Doe de geblancheerde broccoli, samen met de pijnboompitjes, de knoflook, de peterselie en de olijfolie in een keukenmachine en draai tot het een glad en smeuiig mengsel is. Is het te droog doe er dan nog wat extra olie bij.
- Kook de pasta in ruim gezouten water en doe de pesto warm door de spaghetti heen. Waarschijnlijk heb je teveel pesto voor de hoeveelheid pasta. Zet de resterende broccoli pesto iets onder de olijfolie en zo kun je het een paar dagen goed houden in de koeling.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Supergroene roerbakschotel | Simone's Kitchen
Hmmm, dat was lekker!
Ah fijn dat het in de smaak is gevallen Ingrid!
Pingback: Snelle pastasalade met kip en pesto | Simone's Kitchen
Pingback: Walnoot pesto met pit | Simone's Kitchen
Broccoli pesto ken ik nog niet en ik heb al heel wat soorten pesto’s voorbij zien komen. Ik ben zeer benieuwd. Ik ga hem een keer maken.
oooooooooooo die was echt weer erg lekker!!!!!!
Ja echt he!
Wel fijn hoor zo’n eigen studio maar ik kan mij voorstellen dat het nu nog even wat voeten in aarde heeft om alles af te maken.
En Tom heeft geen gelijk, een pasta zoals deze is juist heerlijk met wat goede olie en knof.;)
Liefs Suus
Dat zeg ik ook elke keer tegen hem, maar ja, eigenwijze vent he… 🙂 Ach ik maak het lekker toch… ! En ja zeker fijn maar ook best wat aan te doen zeg maar!