Pasta met courgette en pesto | simoneskitchen.nl

Het is toch fijn als je op vakantie bent dat de zaken doorlopen als normaal en dan zijn gastbloggers echt een uitkomst… 🙂 Neem nu dit lekkere en eenvoudige recept van Hanneke van Culinea. Ideaal voor een snelle doordeweekse dag, lekker en gezond!

Pasta met courgette en pesto | simoneskitchen.nl

Pasta met courgette en pesto

4.50 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenVegetarisch

Lekker voor door de weeks
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram verse lasagnevellen of pappardelle pasta
  • 2 courgettes gewassen
  • zout

Pesto

  • 80 gram hazelnoten
  • 20 gram basilicum
  • 20 gram rucola sla
  • 50 gram oude kaas geraspt
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

  • Maak eerst de pesto: rooster de noten in een koekenpan zonder olie. Als ze een beetje beginnen te bruinen, haal je ze uit de pan en laat afkoelen. Hak ze dan grof.
  • Houdt de helft van de noten achter voor garnering.
  • Pluk wat kleine blaadjes basilicum van de takken en houd dit met kleine blaadjes rucola achter voor garnering.
  • Meng in een blender (of vijzel) de helft van de noten, basilicum, rucola, kaas, knoflook en een flinke scheut olie. Mocht het te ‘droog’ zijn giet er dan nog wat olie bij. Breng op smaak met peper en zout
  • Snijd met een dunschiller of mandoline dunne repen in de lengte van de courgette.
  • Zet een pan op met ruim gezouten water. Snijd de lasagnevellen in de lengte doormidden en kook ze in een paar minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de courgette mee met de pasta.
  • Giet de pasta en courgette af. Doe 3 flinke eetlepels van de pesto in de pan en schep daar voorzichtig de pasta en courgette door heen.
  • Verdeel de pasta over de borden, strooi er de blaadjes basilicum en de noten over en lepel eventueel nog wat pesto erop.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 872kcal | Koolhydraten: 103g | Eiwit: 33g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 22g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 130mg | Natrium: 209mg | Kalium: 1176mg | Vezels: 10g | Suiker: 9g | Vitamine A: 1493IU | Vitamine C: 41mg | Calcium: 332mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.