Simone's Kitchen

Pesto kip met courgette spaghetti

Heerlijke pesto kip met courgette pasta

Courgettespaghetti plus….

Ik hou van courgette in slierten gedraaid, oftewel courgetti of courgette spaghetti. Ik weet eerlijk gezegd nooit goed wat nou de juiste term is voor een dergelijk gerecht. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het niet meteen heel erg vult.

Inclusief volkoren spaghetti

Dus leek het me een goed idee om het een met het ander te combineren! Ik maakte een pesto kip met een combinatie van volkoren spaghetti en courgetti!

Kippesto

Pestokip met courgettespaghetti

Het was een beetje een uitprobeersel maar zeker eentje die we hier vaker op tafel gaan zetten, want wat was het lekker! En hoe kleurrijk ziet dit gerecht er uit? Daar wil je toch meer van eten? Bovendien verhoog je op deze manier toch de hoeveelheid groente die je anders meestal een beetje mist in een gemiddeld pasta gerecht.

Kippesto met courgettespaghetti

Snel recept

Bovendien is dit ook nog eens een heerlijk snel recept. Je zet deze pesto kip met courgette spaghetti in no time op tafel. Een minuutje of twintig en je kunt al aanschuiven.

Ben je op zoek naar nog meer gerechten waarbij courgette spaghetti is gebruikt? Check dan deze thaise kip met courgette noedels. Ook hier kun je heel goed gebruik maken van gewone noedels in combinatie met de courgette. Op die manier geef je het gerecht een beetje meer body.

Wil je deze pesto kip met courgette spaghetti uitproberen? Hieronder vind je het recept en laat me vooral weten wat je ervan vond!

Weekmenu

Doe je ook mee met het fijne weekmenu op Veggipedia? Vorige week stond er ook onder andere deze lekkere en makkelijke zoete aardappelschotel op het menu maar check vooral ook wat de andere drie bloggers voor heerlijks hebben gemaakt. Het volledige weekmenu vind je op Veggipedia.

Heerlijke pesto kip met courgette pasta
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pesto kip met courgette spaghetti

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes gedraaid tot spaghetti
  • 150 gr volkoren spaghetti

Voor de pesto:

  • ½ teen knoflook
  • 1 plantje basilicum blaadjes en takjes
  • 1 el olijfolie
  • Eventueel nog een scheutje water
  • Citroensap naar smaak
  • 30 gr pijnboompitjes

Voor de kip:

  • 200 gr kipfilet
  • Olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 10 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 takje verse basilicum

Instructies

  • Maak eerst de pesto door de ingrediënten daarvan in het bakje van een staafmixer te doen of in de keukenmachine en draai tot een grove pesto.
  • Is het te dik voeg dan nog wat vocht toe (dit kan water zijn!)
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat even uitlekken.
  • Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper.
  • Verhit een ruime koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Bak de courgette spaghetti even kort mee, voeg de volkoren spaghetti toe en roer dan de pesto erdoorheen. Bak het geheel even kort.
  • Serveer de pesto kip met kerstomaatjes, verse basilicum en pijnboompitjes

Notities

Aantal gram groente per persoon: 540 Aantal gram fruit per persoon: 0
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: courgette, spaghetti, tomaat

Voedingswaarde

Calorieën: 700kcal, Koolhydraten: 68g, Eiwit: 45g, Vet: 25g, Verzadigd vet: 4g, Natrium: 200mg, Suiker: 17g

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Veggipedia

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.