Pesto kip met courgette spaghetti
Courgettespaghetti plus….
Ik hou van courgette in slierten gedraaid, oftewel courgetti of courgette spaghetti. Ik weet eerlijk gezegd nooit goed wat nou de juiste term is voor een dergelijk gerecht. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het niet meteen heel erg vult.
Inclusief volkoren spaghetti
Dus leek het me een goed idee om het een met het ander te combineren! Ik maakte een pesto kip met een combinatie van volkoren spaghetti en courgetti!
Pestokip met courgettespaghetti
Het was een beetje een uitprobeersel maar zeker eentje die we hier vaker op tafel gaan zetten, want wat was het lekker! En hoe kleurrijk ziet dit gerecht er uit? Daar wil je toch meer van eten? Bovendien verhoog je op deze manier toch de hoeveelheid groente die je anders meestal een beetje mist in een gemiddeld pasta gerecht.
Snel recept
Bovendien is dit ook nog eens een heerlijk snel recept. Je zet deze pesto kip met courgette spaghetti in no time op tafel. Een minuutje of twintig en je kunt al aanschuiven.
Ben je op zoek naar nog meer gerechten waarbij courgette spaghetti is gebruikt? Check dan deze thaise kip met courgette noedels. Ook hier kun je heel goed gebruik maken van gewone noedels in combinatie met de courgette. Op die manier geef je het gerecht een beetje meer body.
Wil je deze pesto kip met courgette spaghetti uitproberen? Hieronder vind je het recept en laat me vooral weten wat je ervan vond!
Weekmenu
Doe je ook mee met het fijne weekmenu op Veggipedia? Vorige week stond er ook onder andere deze lekkere en makkelijke zoete aardappelschotel op het menu maar check vooral ook wat de andere drie bloggers voor heerlijks hebben gemaakt. Het volledige weekmenu vind je op Veggipedia.
Pesto kip met courgette spaghetti
Ingrediënten
- 2 courgettes gedraaid tot spaghetti
- 150 gr volkoren spaghetti
Voor de pesto:
- ½ teen knoflook
- 1 plantje basilicum blaadjes en takjes
- 1 el olijfolie
- Eventueel nog een scheutje water
- Citroensap naar smaak
- 30 gr pijnboompitjes
Voor de kip:
- 200 gr kipfilet
- Olijfolie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr kerstomaatjes
- 10 gram pijnboompitjes geroosterd
- 1 takje verse basilicum
Instructies
- Maak eerst de pesto door de ingrediënten daarvan in het bakje van een staafmixer te doen of in de keukenmachine en draai tot een grove pesto.
- Is het te dik voeg dan nog wat vocht toe (dit kan water zijn!)
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat even uitlekken.
- Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper.
- Verhit een ruime koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Bak de courgette spaghetti even kort mee, voeg de volkoren spaghetti toe en roer dan de pesto erdoorheen. Bak het geheel even kort.
- Serveer de pesto kip met kerstomaatjes, verse basilicum en pijnboompitjes
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Veggipedia