Ja hoor de tiktok rage van het moment is pasta feta. Ik wilde het toch ook eens proberen om te kijken wat de hype nou precies is. En ik kan je vertellen; het is de moeite waard!

pasta feta

Pasta feta tiktok

Je hebt het ongetwijfeld al eens een keer langs zien komen op tiktok of op instagram. Ik zit zelf niet echt op tiktok dus ik heb het eerst gezien op instagram en was wel meteen geïnteresseerd. De bedoeling is dat je alles voor het gerecht in een ovenschaal legt. Dit doe je in de oven voor een aantal minuten, eruit halen, doorroeren en klaar!

Met broccoli

Nu ben ik altijd van mening dat overal wel meer groente in kan dus uiteraard paste ik de pasta feta aan naar een iets gezondere variant met lekker veel broccoli. Van oorsprong is de tiktok pasta feta namelijk alleen met tomaat, feta en pasta. Ook prima natuurlijk maar het is toch ook fijn als je weer wat groente hebt gegeten. Ben je geen fan van broccoli dan kun je dit ook maken met courgette, bloemkool of een andere vergelijkbare groente naar keus. Let er alleen op dat de groente gaar moet worden in de tijd die ervoor staat. Anders moet je weer in verschillende schalen gaan werken en dat is nou precies niet de bedoeling.

Ik voegde dus een stronk broccoli toe en brak die in roosjes. Je wilt ze wel klein houden anders wordt het niet gelijk gaar met de tomaatjes. En eerlijk is eerlijk; het werkte perfect. Sexy is het overigens niet, want het wordt een soort brei als je de feta door je groente heen roert.

Pasta feta tiktok

Pangrattato voor de pasta feta

Ik liet laatst al een recept zien voor de pangrattato en dat is heel erg lekker bij dit pasta feta gerecht. Het voegt net wat extra toe aan het romige geheel. En alles wordt tenslotte lekkerder met een beetje crunch eroverheen. Dus hoewel geen must is het wel een echt goede toevoeging aan de pasta. Het is ook lekker met bijvoorbeeld wat geroosterde pijnboompitjes eroverheen. Dat zou ook heel goed passen. Waar je voor kiest is natuurlijk jouw persoonlijke keus. Maar nogmaals; deze tiktok pasta feta is echt wel een aanrader!

Check ook deze pasta recepten:

Pasta feta tiktok

Pasta met pangrattato (tiktok feta pasta)

5 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse keuken

Je hebt het misschien langs zien komen op tiktok deze heerlijke pasta met feta!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

4 personen

Materiaal

  • ovenschaal

Ingrediënten

Pangratatto

  • 3 sneetjes zuurdesem brood oud
  • 1 takje rozemarijn naaldjes heel fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • Boter
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Pasta

  • 300 gr penne
  • 1 blok feta
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
  • 400 gr kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden

  • Snij de zuurdesem in kleine blokjes. Meng dit met ruim olijfolie, geraspte parmezaanse kaas, snij de verse rozemarijn fijn en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een ruime koekenpan met boter. Bak de broodstukjes tot goudbruin. Laat even afkoelen en snij dan nog kleiner tot je grove kruimels hebt.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Leg de feta in een ovenschaal en rangschik daaromheen de halve tomaatjes. Besprenkel dit ruim met olijfolie, de Italiaanse kruiden en verdeel de gehakte knoflook erover. Verdeel de broccoliroosjes hierover. Probeer de laag zo dun mogelijk te houden. Dus niet alles op elkaar.
  • Bak dit in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Roer nu de feta, tomaten en broccoli door elkaar.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer dit door de tomatenfetamix. Serveer met de pangratatto.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 612kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwit: 25g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 43mg | Natrium: 775mg | Kalium: 644mg | Vezels: 10g | Suiker: 9g | Vitamine A: 1401IU | Vitamine C: 113mg | Calcium: 314mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.