Simone's Kitchen

Pasta met feta en chili – budget koken € 2,66

Pasta met feta en chili

Kijk, je zoekt je vriend of vriendin natuurlijk niet uit omdat ze bepaalde dingen wel of niet lusten. Toch? Maar soms vind ik het echt jammer, heel jammer, dat Tom geen kaas liefhebber is. Ja als we een ovenschotel van iets eten en er zit zo’n knapperig gegratineerd laagje kaas overheen dan gaat het nog wel. En een pizza met gesmolten kaas dat lust ie ook wel maar het moet dan niet te kazig zijn. Een quatro formaggio (of hoe je dat ook schrijft) hoef je al niet te proberen want – o horror – daar zit blauwe kaas in…. En ik… Ik ben een echte kaaskop. Vind ALLE kaas lekker (nou ok die met die maden die ze in Italie schijnen te hebben, die hoeft dan net niet zeg maar)

Maar verder… je kunt me altijd blij maken met een gerecht zonder vlees maar met kaas. Hoe meer kaas hoe beter. En feta, echte feta wel te verstaan, daar ben ik een grote voorstander van. Ik kan me nog levendig herinneren de eerste keer dat ik een (goede) feta saganaki voorgeschoteld kreeg in Griekenland… Zooooo lekker. ik kan er op leven, alhoewel dat misschien niet meteen het gezondste is.

Deze overheerlijke – en budget vriendelijke – pasta is dus ideaal als 1 persoonsmaaltijd of als je toevallig met een vriendin die ook van kaas houdt de maaltijd nuttigt. Totale bedrag is relatief hoog omdat echte feta duur is en de pijnboompitten ook. Je kunt er natuurlijk een andere kaas doorheen doen en de pijnboompitten weglaten maar dat maakt het wel meteen een stuk minder lekker. Voordeel is dat ik maar 1 keer de feta hoefde te gebruiken en 50 gr is aan de forse kant. Minder kan ook.

Print recept Pin recept
No ratings yet

Pasta met feta en chii

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr penne € 0 16 (Lidl)
  • 1 limoen € 0.10 markt
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd € 1,00 (voorraad)
  • 1 el verse peterselie € 0 20 (Turkse supermarkt)
  • olijfolie € 0.20 voorraad
  • 1 rode chili fijngesneden € 0.50 (AH)
  • 50 gr feta kaas verkruimeld € 0.,50 (lidl)

Instructies

  • Kook de pasta volgens de pakket instructies terwijl je de groente snijd en de feta verkruimeld. Zet de feta apart.
  • Zodra de pasta is gekookt en afgegoten doe over in een grote schaal. Je kunt in principe alle ingredienten in hun rauwe staat toevoegen tenzij je liever de rode peper even kort wilt bakken. Jouw keus. Sprenkel wat olijfolie erover en wat limoensap, schud om en proef. Voeg wat peper en zout toe indien nodig en geniet ervan!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Nou, hier lust P echt wel kaas. Maar dan weer geen feta… E
    Het is wat met die mannen…

  2. Avatar

    A scrumptious combination! I ove everything about that dish.

    Cheers,

    Rosa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.