Een hele eenvoudige vegetarische pasta is deze pasta met feta en chili. Er gaan letterlijk maar een paar ingrediënten in waardoor het binnen 15 minuten op tafel staat.

Pasta met feta en chili

Pasta met feta en chili

Deze pasta met feta en chili is super eenvoudig om te maken. Ik hou van dit soort makkelijke pasta gerechten. Al mis je hier natuurlijk wel de nodige groentes. Een lekkere salade ernaast serveren is dan ook wel een goed idee. Maar in deze dure tijden is dit ook redelijk budget vriendelijk. Al is feta nu niet perse de meest goedkope kaas die je kunt vinden. Maar doordat er verder niet zoveel in zit blijft het toch binnen de perken.


Lekker snel

Ik gebruikte voor deze pasta in dit geval penne en voor het chili gedeelte een rode peper. Nu kun je hier ook prima chilivlokken voor gebruiken. Hou er wel rekening mee dat chilivlokken over het algemeen pittiger zijn dan een gewone rode peper. Al zit daar soms echt heel veel verschil in. De ene peper is vaak heter dan de ander. Dat maakt het natuurlijk wel lastig inschatten hoe heet de pasta wordt, maar normaal gesproken zijn chilivlokken dus pittiger.

Pasta met feta en chili

Echte feta vs ‘nep’ feta

Wat je tegenwoordig vaak ziet is een soort nepfeta in de supermarkt. Dat mag dan ook geen feta heten maar ze noemen het witte kaas. En het staat in de schappen naast de echte feta. Best tricky want als je alleen op de prijs let ga je ongetwijfeld voor die witte kaas. Maar die is meestal redelijk smakeloos. Dan kun je beter een eurootje meer uitgeven en de echte feta kopen. Mijn favoriet is wel de echte Griekse. Maar de feta van Albert Heijn is ook redelijk van smaak.

Je hebt misschien wel de tiktok pasta langs zien komen op tiktok. Dat is ook met feta maar dat wordt in de oven bereidt. Ook erg lekker!

Pasta met feta en chili

Pasta met feta en chii

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaanse keuken

Lekker pittige en snelle pasta met feta en chilivlokken
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 17 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr penne
  • 1 limoen
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd
  • 1 el verse peterselie
  • olijfolie
  • 1 rode chili fijngesneden
  • 50 gr feta kaas verkruimeld

  • Kook de pasta volgens de pakket instructies terwijl je de groente snijdt en de feta verkruimeld. Zet de feta apart.
  • Zodra de pasta is gekookt en afgegoten doe over in een grote schaal. Je kunt in principe alle ingredienten in hun rauwe staat toevoegen tenzij je liever de rode peper even kort wilt bakken. Jouw keus. Sprenkel wat olijfolie erover en wat limoensap, schud om en proef. Voeg wat peper en zout toe indien nodig en geniet ervan!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 396kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 14g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Cholesterol: 22mg | Natrium: 288mg | Kalium: 160mg | Vezels: 6g | Suiker: 3g | Vitamine A: 369IU | Vitamine C: 36mg | Calcium: 132mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.