Pasta carbonara | simoneskitchen.nl

We hebben er vast allemaal wel eentje van liggen. Ergens in een stoffig hoekje. Of je ouders hebben er nog eentje in de kast staan. Zo’n heel oud kookboek. Zo’n kookboek waar ze de pasta 30 minuten koken (!!) en spinazie ook eeuwig laten koken tot een bergje snot… En dan met van die foto’s die  te erg zijn, maar die in die tijd waarschijnlijk hartstikke hip waren… Ik kreeg de eerste alweer een tijd geleden van mijn schoonvader die nog wel eens in een kringloopwinkel rond neust. Ik had gevraagd of hij eens wilde kijken naar een kookboek met vreselijk foute foto’s. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd want binnen no time had ik een aardige collectie van boeken uit de jaren 60. Zó leuk!

De originele foto uit Moderne Kookkunst

De originele foto uit Moderne Kookkunst

En dus was al heel snel het idee geboren om een soort remake serie te doen.  Een serie waarbij het eigenlijk voornamelijk om het remaken van de foto gaat, naar een iets moderner look, maar in sommige gevallen ook het gerecht zelf.  De allereerste in de reeks is deze carbonara. Ten eerste omdat ik gek ben op een goede carbonara maar het nog nooit zelf heb gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen dus.

Pasta carbonara | simoneskitchen.nl

Het recept hebben we (Esmée en ik) min of meer gelijk gehouden, behalve dat we eh… de pasta geen 30 minuten hebben gekookt… (serieus… dan hou je toch niks over??) Nou ok, eerlijk is eerlijk; er stond niet kook de pasta 30 minuten maar de totale tijd voor dit recept is 30 minuten. Dat vind ik knap, want hoe lang duurt dit? Nog geen kwartiertje. Dus weet niet waar die tijd vandaan komt. En de hoeveelheden waren een beetje vreemd dus dat is ook aangepast. De oorspronkelijke foto was uit het betreffende boek zeker niet de ergste dus we zijn rustig begonnen. Het boek “Moderne Kookkunst” van Pellaprat komt uit 1964 en staat vol met een schat aan afgrijselijke foto’s. Ik heb flink gezocht naar de fotograaf van de ‘kleurplaten’ maar die staat echt nergens vermeld. Dat werd wellicht in die tijd nog niet gedaan. Wie zal het zeggen…. Het enige dat we als extra hebben toegevoegd is een beetje peterselie want een beetje groen doet altijd wonderen.

En voor de volledigheid het oorspronkelijke recept

En voor de volledigheid het oorspronkelijke recept

En voor de volledigheid natuurlijk hierboven het oorspronkelijke recept. Zoals je ziet heb ik de hoeveelheden drastisch aangepast, want op 700 gr spaghetti vind ik 1/4 ltr room een beetje karig (het kookt in he dus er blijft niet zoveel over) om maar wat te noemen. Maar voel je vrij om het oorspronkelijke recept te volgen natuurlijk.

Pasta carbonara | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pasta carbonara

Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti
  • 50 gr boter
  • 100 gr hamreepjes
  • 2 eigeel
  • 200 ml room
  • Beetje peterselie voor decoratie

Instructies

  • Kook de spaghetti en bewaar.
  • Laat de boter smelten, doe er de hamreepjes bij en bak deze even mee. Giet de room erbij en laat dit even indikken. Haal de pan van het vuur en laat even een beetje afkoelen voor je de eigelen erbij doet. Te heet en ze gaan meteen bakken, dat is niet wat je wilt.
  • Roer het geheel goed door en doe de spaghetti erbij.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!