Simone's Kitchen

Uit oma’s keuken #2: spinazie met eieren en champignons

Spinazie met champignons en gekookte eieren | simoneskitchen.nl

Heb je deel 1 al gezien vorige week? Met die – best wel – geslaagde remake van de pasta carbonara? Deze tweede bleek toch een stukkie minder makkelijk om fatsoenlijk op de foto te zetten. Haha.. We hadden de eitjes best een beetje (te) zacht gekookt met als resultaat dat ik zo gefocust was op het niet leeg laten lopen van de eitjes dat ik vergat te kijken hoe dat eitje dan wel lag. Nou ja… het was wel een verrassend lekker gerecht, al hebben we er dit keer wel aardig wat aan gesleuteld.

Het origineel....

Het origineel….

Dit gerecht is er eentje uit de serie van wel heel bizar vreselijk uitziende gerechten. Laten we eerlijk zijn.. Hoe bedenk je het?? En het zijn er veel! Ik ga er nog wel een paar maken denk ik, want dat is wel een uitdaging.

Het oorspronkelijk gerecht was met een sloot witte wijn saus en dan nog iets van een tomaten demi-glace (ja ze waren van de dure namen in die tijd) of zoiets dat eroverheen ging… Klonk allemaal eigenlijk niet zo lekker, maar op zich spinazie en eitjes is natuurlijk een klassieker. Dus besloten we (we= trouwens Esmée en ik) om de ‘gepocheerde eieren Boedapest’ zoals het gerecht officieel heet, om te bouwen.

Spinazie met eieren en champignons | simoneskitchen.nl

In de beschrijving stond dat het gepocheerde eieren moesten zijn maar om eerlijk te zijn geloof ik nooit dat die eieren gepocheerd zijn. Zien er eerder gekookt uit of niet? Bovendien moesten de champignons gepocheerd worden (bah!) en de spinazietakken (??) gekookt en geperst en dan nog eens in de oven. We zijn dus wel een beetje burgerlijk ongehoorzaam geweest en hebben de spinazie geroerbakt, de champignons gebakken en daar een roomsaus bijgemaakt. We hebben wel ongeveer dezelfde ingredienten aangehouden. Dat dan weer wel…. Vorige keer niet gedaan maar ik ga het originele recept er ook bij voegen. Voor de dare devil die dat graag wil maken.. Ook zo typisch dat er nergens wordt vermeld hoe je de demi-glace van tomaat moet maken of de witte wijnsaus. Waarschijnlijk ergens in het boek maar het staat nergens wáár.

Het originele recept

Het originele recept

Wat ik ook een beetje typisch vind hoe je in vredesnaam 6 personen moet voeden van 400 gram spinazie. Ooit wel eens gezien wat daarvan overblijft??

Spinazie met eieren en champignons
Totale tijd
20 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 300 gr spinazie
  • 4 eieren
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 25 gr boter
  • 1 el tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
Instructies
  1. Als de spinaziebladen heel groot zijn, snij ze iets kleiner. Kook de eieren zacht en snij de kastanje champignons in kwartjes. Snij de knoflook fijn of doe hem in een knoflookpers.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de champignons met de knoflook. Voeg hier de slagroom en de tomatenpuree aan toe en kook het geheel een beetje in. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roerbak de spinazie kort in een wok. Schep de spinazie op een bord en serveer met de gekookte eieren en de champignon roomsaus. Strooi er een beetje paprikapoeder overheen.

 

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    Hahahaah Iedere keer wanneer ik deze gerechten zie heb ik weer zin in de volgende sessie! Gewoon te grappig! Zou eigenlijk onze eigen hoofden ook wel willen zien wanneer wij ons over zo’n gerecht buigen….

  2. Avatar

    Je zet wel paprikapoeder bij de ingrediënten, maar doet daar verder niets mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!