Spinazie champignons omelet

Omelet met vulling
Eigenlijk heb je geen recept nodig voor een omelet toch? Je klutst wat eieren, doet er desgewenst een beetje room of water bij en bak wat groente mee en voila, je hebt een heerlijk ontbijt of lunch. Ach en als diner kun je het ook nog prima eten.
Deze omelet vulde ik met spinazie en champignons en serveerde hem met kerstomaatjes en wat alfalfa. Eet het desgewenst met brood of gewoon zo.
Omelet met spinazie en champignons
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 gr champignons in plakjes
- 150 gr spinazie
- paar takjes takjes bieslook
- peper
- zout
- 75 gr kerstomaatjes
- 1 el alfalfa
Instructies
- Breek de eieren in een grote kom en kluts even. Knip hier de bieslook doorheen en voeg peper en zout toe naar smaak
- Verhit een grote koekenpan en bak hierin eerst de champignons aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.
- Giet het ei-mengsel eroverheen en probeer het een beetje goed te verdelen.
- Serveer de omelet met kerstomaatjes, alfalfa en lekker brood
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 167kcal, Koolhydraten: 7g, Eiwit: 16g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 3g, Cholesterol: 327mg, Natrium: 192mg, Kalium: 860mg, Vezels: 3g, Suiker: 3g, Vitamine A: 7755IU, Vitamine C: 32.1mg, Calcium: 124mg, Ijzer: 4.2mg
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.