Simone's Kitchen

Spinazie champignons omelet

Spinazie champignons omelet | simoneskitchen.nl

Omelet met vulling

Eigenlijk heb je geen recept nodig voor een omelet toch? Je klutst wat eieren, doet er desgewenst een beetje room of water bij en bak wat groente mee en voila, je hebt een heerlijk ontbijt of lunch. Ach en als diner kun je het ook nog prima eten.

Deze omelet vulde ik met spinazie en champignons en serveerde hem met kerstomaatjes en wat alfalfa. Eet het desgewenst met brood of gewoon zo.

Spinazie champignons omelet | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Omelet met spinazie en champignons

Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gr champignons in plakjes
  • 150 gr spinazie
  • paar takjes takjes bieslook
  • peper
  • zout
  • 75 gr kerstomaatjes
  • 1 el alfalfa

Instructies

  • Breek de eieren in een grote kom en kluts even. Knip hier de bieslook doorheen en voeg peper en zout toe naar smaak
  • Verhit een grote koekenpan en bak hierin eerst de champignons aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.
  • Giet het ei-mengsel eroverheen en probeer het een beetje goed te verdelen.
  • Serveer de omelet met kerstomaatjes, alfalfa en lekker brood

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 167kcal, Koolhydraten: 7g, Eiwit: 16g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 3g, Cholesterol: 327mg, Natrium: 192mg, Kalium: 860mg, Vezels: 3g, Suiker: 3g, Vitamine A: 7755IU, Vitamine C: 32.1mg, Calcium: 124mg, Ijzer: 4.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.