Toast met spinazie en champignons

Groenterijk ontbijtje

In het kader van meer groente in je dagelijks menu stoppen, blijken de meeste mensen het ontbijt het lastigste te vinden. Inclusief ikzelf overigens. Ondanks dat ik geen moeite heb met een hartig ontbijt, is het gewoon vaak wel meer werk om in de ochtend groente te moeten snijden. Voorbereiding is dan ook het halve werk.

Toast met spinazie en champignons

Dit recept komt uit het I quit sugar programma van Sarah Wilson. Ik heb nog even getwijfeld of ik begin januari weer mee zou doen met een 8-weekse ‘sessie’ maar toch maar niet gedaan. Alles tegelijk is niet zo’n heel goed plan. Maar goed, tijdens het omzetten van de recepten van Everyday Healthy naar hier kwam ik deze tegen en die wilde ik jullie toch niet onthouden. Ondanks de telefoonfoto die even snel geschoten is. Want dit is lekker! En zit meteen lekker vol met spinazie en champignons. En kost je niet echt heel veel tijd.

Nog miinder als je de avond van tevoren je champignons al kleiner hebt gehakt. Alle kleine beetjes helpen nietwaar?

Toast met champignons en spinazie

Ingredienten:

  • 2 sneetjes zuurdesem brood
  • 250 gram champignons, in stukken
  • flinke hand spinazie, grof gehakt
  • 10 gram boter
  • teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • handje gehakte hazelnoten

Bereiding:

  1. Rooster de hazelnoten even kort en hak ze kleiner.
  2. Verhit een koekenpan en smelt de boter. Bak de knoflook even kort en voeg daarna de paddenstoelen erbij en bakt die even lekker aan. Haal van het vuur en doe de spinazie erbij. Laat even doorwarmen en verdeel over je toast.
  3. Besprenkel met de hazelnoten en peper en zout naar smaak

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.