Toast met spinazie en champignons
Groenterijk ontbijtje
In het kader van meer groente in je dagelijks menu stoppen, blijken de meeste mensen het ontbijt het lastigste te vinden. Inclusief ikzelf overigens. Ondanks dat ik geen moeite heb met een hartig ontbijt, is het gewoon vaak wel meer werk om in de ochtend groente te moeten snijden. Voorbereiding is dan ook het halve werk.
Toast met spinazie en champignons
Dit recept komt uit het I quit sugar programma van Sarah Wilson. Ik heb nog even getwijfeld of ik begin januari weer mee zou doen met een 8-weekse ‘sessie’ maar toch maar niet gedaan. Alles tegelijk is niet zo’n heel goed plan. Maar goed, tijdens het omzetten van de recepten van Everyday Healthy naar hier kwam ik deze tegen en die wilde ik jullie toch niet onthouden. Ondanks de telefoonfoto die even snel geschoten is. Want dit is lekker! En zit meteen lekker vol met spinazie en champignons. En kost je niet echt heel veel tijd.
Nog miinder als je de avond van tevoren je champignons al kleiner hebt gehakt. Alle kleine beetjes helpen nietwaar?
Toast met champignons en spinazie
Ingrediënten
- 2 sneetjes zuurdesem brood
- 250 gram champignons in stukken
- flinke hand spinazie grof gehakt
- 10 gram boter
- teentje knoflook
- peper
- zout
- handje gehakte hazelnoten
Instructies
- Rooster de hazelnoten even kort en hak ze kleiner.
- Verhit een koekenpan en smelt de boter. Bak de knoflook even kort en voeg daarna de paddenstoelen erbij en bakt die even lekker aan. Haal van het vuur en doe de spinazie erbij. Laat even doorwarmen en verdeel over je toast.
- Besprenkel met de hazelnoten en peper en zout naar smaak
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.