Toast met scrambled eggs en spinazie | simoneskitchen.nl

Valentijnsdag??

Had ik toch van de week even een ‘oops’ momentje… Ik realiseerde me namelijk dat ik Valentijnsdag volledig, maar dan ook volledig ben vergeten. Gewoon helemaal niet aan gedacht. Best knap want als je om je heen kijkt dan zie je overal hartjes hangen en hoewel het inmiddels natuurlijk alweer voorbij is, wilde ik het toch nog maar even noemen… Sorry dus maar. Ik gok dat jullie ook zonder mij de Valentijnsdag wel goed zijn doorgekomen dus daar zal vast niemand van wakker hebben gelegen.

En goed beschouwd was er toch wel genoeg Valentijnsgeweld om uit te kiezen. Of hier of op een van de andere sites met recepten. Niks aan de hand dus. Ondertussen was het hier van het weekend eindelijk weer eens een beetje wit. Sneeuw dus. Wel een beetje irritant dat de sneeuw in Nederland meestal komt als ik klaar ben voor de lente. En dat is standaard altijd wel in februari. Het goede nieuws is wel dat we een wandeling van een uur door de sneeuw hebben gemaakt! Niks bijzonders zul je wellicht zeggen maar wandelen of lopen in het algemeen is best nog wel een dingetje hier, dus ben blij dat ik het al een uur kan volhouden zonder al teveel pijn dus yay! En na afloop namen we deze lekkere en voedzame sandwich. Het brood was kakelvers dus niet getoast maar je kunt het ook prima op geroosterd of gegrild brood eten.

Brood met scambled eggs en spinazie | simoneskitchen.nl

O en dat toffe bord is uit de Cassonadelijn van Cosy & trendy. Te koop bij Bordenenzo.

Toast met scrambled eggs en spinazie | simoneskitchen.nl

Scrambled eggs met spinazie op toast

No ratings yet
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2-3 boterhammen geroosterde
  • 4 eieren
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 4 plakjes bacon
  • 100 gram spinazie
  • 1 tl oregano gedroogde
  • peper
  • zout

  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de spinazie tot het slinkt.
  • Klop ondertussen de eieren even door en doe hier de rode peper, de oregano  en peper en zout bij
  • Voeg je eierenmengsel bij de spinazie en roer door tot het ei net gestold is.
  • Bak het spek uit in de pan en serveer samen met je ei op toast

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 414kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 21g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 356mg | Natrium: 651mg | Kalium: 613mg | Vezels: 4g | Suiker: 3g | Vitamine A: 5380IU | Vitamine C: 46.4mg | Calcium: 130mg | Ijzer: 4.4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.