Toast met scrambled eggs en spinazie

Toast met scrambled eggs en spinazie | simoneskitchen.nl

Valentijnsdag??

Had ik toch van de week even een ‘oops’ momentje… Ik realiseerde me namelijk dat ik Valentijnsdag volledig, maar dan ook volledig ben vergeten. Gewoon helemaal niet aan gedacht. Best knap want als je om je heen kijkt dan zie je overal hartjes hangen en hoewel het inmiddels natuurlijk alweer voorbij is, wilde ik het toch nog maar even noemen… Sorry dus maar. Ik gok dat jullie ook zonder mij de Valentijnsdag wel goed zijn doorgekomen dus daar zal vast niemand van wakker hebben gelegen.

En goed beschouwd was er toch wel genoeg Valentijnsgeweld om uit te kiezen. Of hier of op een van de andere sites met recepten. Niks aan de hand dus. Ondertussen was het hier van het weekend eindelijk weer eens een beetje wit. Sneeuw dus. Wel een beetje irritant dat de sneeuw in Nederland meestal komt als ik klaar ben voor de lente. En dat is standaard altijd wel in februari. Het goede nieuws is wel dat we een wandeling van een uur door de sneeuw hebben gemaakt! Niks bijzonders zul je wellicht zeggen maar wandelen of lopen in het algemeen is best nog wel een dingetje hier, dus ben blij dat ik het al een uur kan volhouden zonder al teveel pijn dus yay! En na afloop namen we deze lekkere en voedzame sandwich. Het brood was kakelvers dus niet getoast maar je kunt het ook prima op geroosterd of gegrild brood eten.

Brood met scambled eggs en spinazie | simoneskitchen.nl

O en dat toffe bord is uit de Cassonadelijn van Cosy & trendy. Te koop bij Bordenenzo.

Scrambled eggs met spinazie op toast

Ingredients:

  • 2-3 geroosterde boterhammen
  • 4 eieren
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 4 plakjes bacon
  • 100 gram spinazie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper
  • zout

Directions:

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de spinazie tot het slinkt.
  2. Klop ondertussen de eieren even door en doe hier de rode peper, de oregano  en peper en zout bij
  3. Voeg je eierenmengsel bij de spinazie en roer door tot het ei net gestold is.
  4. Bak het spek uit in de pan en serveer samen met je ei op toast

Bewaren

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Goedemorgen,

    Dat moet heerlijk gesmaakt hebben na de wandeling in de sneeuw.Ook wij toch maar door de sneeuw gewandeld, hoort er toch bij dat gekraak door de sneeuw.Valentijn vergeten, ach bij ons hangt er iedere dag liefde in lucht toch 🙂

  2. Ik vind het altijd een beetje naar Valentijn. Zal wel komen omdat ik (nog steeds) alleen ben. Misschien lukt het mij volgend jaar om het compleet te vergeten. Lekker klinkt deze toast trouwens 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *