Simone's Kitchen

Het ultieme ontbijt – de scrambled egg bowl

Het ultieme ontbijt met deze scrambled eggs bowl | simoneskitchen.nl

Scrambled eggs maar dan in een bowl

Eieren zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. In alle soorten en maten eigenlijk maar favoriet is toch wel scrambled eggs. Gek eigenlijk dat we dat massaal scrambled eggs noemen in plaats van… ja van wat… geklutste eieren? Roerei natuurlijk! Moest er even over nadenken, maar ok roereieren dekt de lading niet helemaal.

Scrambled eggs bowl | simoneskitchen.nl

Maar hoewel ik dus gek ben op eieren als ontbijtje vind ik een bowl met van alles en nog wat ook perfect en ook nog eens lekker makkelijk. Dus het leek me een goed idee om dat eens te combineren. En voila: de scrambled egg bowl. Het eet heel erg makkelijk en is superlekker. Dus wat mij betreft een winnaar die er zeker in blijft hier!

En aangezien ik in januari een nieuwe whole30 ga doen is dit zeker een ontbijt die de komende tijd veel gemaakt gaat worden! Doe je ook mee met de whole30? Word lid van de  facebook groep hier.

Scrambled egg bowl
Totale tijd
15 min
 
Soort: Ontbijt
Keuken: Whole30
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 150 gr champignons
  • 8 eieren
  • 1 el kokosolie
  • 150 gr spekreepjes
  • 1 avocado
  • basilicumblaadjes als garnering
Instructies
  1. Halveer de kerstomaatjes en de champignons of snijd ze in kwarten. Breek de eieren in een kom en kluts ze met peper en zout naar smaak met een garde.

  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Bak de champignons in dezelfde pan tot ze gaar zijn. Schep ze uit de pan en zet apart. Voeg de eieren aan de pan toe en blijf roeren tot ze gaar zijn.

  4. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

  5. Verdeel de scrambled egg bowl over 2 kommen. Schep de spekjes, de champignons en de tomaatjes erbij en schik de plakjes avocado in de kommen. Bestrooi als laatste met de basilicumblaadjes

 

Probeer ook eens deze pompoen amandel ontbijtbowl!

 

 

1 comment

  1. Pingback: Gelukkig nieuwjaar en start van de whole30 (plus weekmenu voor week 1) | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos