Het ultieme ontbijt met deze scrambled eggs bowl | simoneskitchen.nl

Scrambled eggs maar dan in een bowl

Eieren zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. In alle soorten en maten eigenlijk maar favoriet is toch wel scrambled eggs. Gek eigenlijk dat we dat massaal scrambled eggs noemen in plaats van… ja van wat… geklutste eieren? Roerei natuurlijk! Moest er even over nadenken, maar ok roereieren dekt de lading niet helemaal.

Scrambled eggs bowl | simoneskitchen.nl

Maar hoewel ik dus gek ben op eieren als ontbijtje vind ik een bowl met van alles en nog wat ook perfect en ook nog eens lekker makkelijk. Dus het leek me een goed idee om dat eens te combineren. En voila: de scrambled egg bowl. Het eet heel erg makkelijk en is superlekker. Dus wat mij betreft een winnaar die er zeker in blijft hier! Deze versie met chorizo is trouwens ook heel erg lekker!

En aangezien ik in januari een nieuwe whole30 ga doen is dit zeker een ontbijt die de komende tijd veel gemaakt gaat worden! Doe je ook mee met de whole30? Word lid van de  facebook groep hier.

Het ultieme ontbijt met deze scrambled eggs bowl | simoneskitchen.nl

Scrambled egg bowl

No ratings yet
GangOntbijt
KeukenWhole30

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr kerstomaatjes
  • 150 gr champignons
  • 8 eieren
  • 1 el kokosolie
  • 150 gr spekreepjes
  • 1 avocado
  • basilicumblaadjes als garnering

  • Halveer de kerstomaatjes en de champignons of snijd ze in kwarten. Breek de eieren in een kom en kluts ze met peper en zout naar smaak met een garde.
  • Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de champignons in dezelfde pan tot ze gaar zijn. Schep ze uit de pan en zet apart. Voeg de eieren aan de pan toe en blijf roeren tot ze gaar zijn.
  • Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Verdeel de scrambled egg bowl over 2 kommen. Schep de spekjes, de champignons en de tomaatjes erbij en schik de plakjes avocado in de kommen. Bestrooi als laatste met de basilicumblaadjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 625kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 39g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 655mg | Natrium: 933mg | Kalium: 1187mg | Vezels: 12g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1464IU | Vitamine C: 29mg | Calcium: 157mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Probeer ook eens deze pompoen amandel ontbijtbowl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.